Review: Bewustpuur.nl (ecologische webshop) – mijn ervaring

(Last Updated On: June 12, 2022)

Jullie weten al langer dat ik steeds meer probeer over te schakelen naar meer biologische en natuurlijke verzorgingsproducten, maar ook naar natuurlijkere make-up.

De afgelopen jaren is dat best wel een struggle geweest omdat ik veel make-up kocht die uiteindelijk helemaal niet goed bleek te werken, er vaak hele rare kleuren zijn qua foundation etc,…

Daardoor was ik weer voor een groot deel teruggeschakeld naar mijn oude producten, maar toch bleef het knagen: ik wil zo graag producten vinden voor mijn huid die van natuurlijkere ingrediënten gemaakt zijn.

Toen ontdekte ik dat je bij Bewust Puur ook heel gemakkelijk samples en proefjes kon aanvragen van producten die ik al heel lang wilde testen, zoals de foundations van 100% Pure, maar die ik écht niet zomaar online durfde kopen (want: het is zo moeilijk om de juiste kleur te vinden als je online make-up shopt én aangezien het een duur merk is, durfde ik die stap echt niet te zetten).

Bewust Puur: breed aanbod

Wauw, van het aanbod was ik écht onder de indruk. Volgens mij heb ik de héle webshop bekeken en uitgeplozen.

Het is dan ook echt helemaal mijn soort webshop: je vindt hier een combinatie van handige en ecologische keukenitems (ik spotte er ook enkele van mijn favorietjes in de keuken: Stasherbags, food huggers, onze Klean Kanteens,…) en fijne verzorgingsproducten en make-up items. Heel fijn als je dat allemaal samen in één webshop kan vinden!

Lang leve de samples

Ik was dus ook echt heel enthousiast toen ik deze webshop ontdekte en we besloten om een keertje samen te werken. Het allereerste dat ik gelijk in mijn mandje gooide? Ah, de foundationtesters natuurlijk!

Ik had al enkele jaren bepaalde foundations op het oog, maar omdat ik ze erg duur vond om een verkeerde kleur foundation te kopen, stelde ik het alsmaar uit. Natuurlijk gooide ik gelijk enkele tinten van de verschillende natuurlijke foundations in mijn mandje.

Op naar de mascara’s

Nog een make-up item dat ik graag in een natuurlijkere variant gebruik: mascara’s. Ik liet ondertussen alweer 9 jaar geleden mijn ogen opereren (ICL) en gebruik het liefst van al een natuurlijker oogpotlood en mascara.

Op zich hoeven mijn andere oogmakeupproducten niet persé natuurlijker te zijn, voor mijn oogpotlood en mascara vind ik dat toch fijner.

Ik was dan ook heel blij toen ik in de webshop zag dat er enkele bekende mascara’s waren (nuja, bekend als je de meer natuurlijke make-up wat volgt) en die vlogen natuurlijk ook heel erg snel in mijn mandje.

Op dit moment ben ik nog bezig om mijn mascara’s op te maken – ik zit eigenlijk nog steeds in een low-buy waarin ik eerst mijn stash zo goed als volledig opmaak, om daarna mijn make-upcollectie weer te gaan vervangen met allerlei nieuwe spulletjes.

Een van de items waar ik altijd doorheen vlieg, zijn de mascara’s. Mijn oogchirurge heeft me na mijn oogoperatie aangeraden om mijn oogpotloden en mascara maar maximum 2 maanden te gebruiken, en dat doe ik dus heel trouw.

Ik moet wel zeggen dat ik zeker 4 dagen per week mascara draag, dus ik haal echt mijn geld wel uit mijn make-up, gelukkig.

Welke merken kan je shoppen bij Bewust Puur?

 • 100% pure
 • Inika
 • Avril
 • Madara
 • Loveli
 • Couleur Caramel
 • Evolve
 • Rahua
 • Mad Hippie
 • Benecos
 • Nailberry
 • Attitude
 • Badger
 • Le Papier
 • Ben & Anna
 • Eco Egg
 • Food Huggers
 • Humble Brush
 • John Masters
 • Kilner
 • Klean Kanteen
 • Lamazuna
 • Lunchskins
 • PHB Ethical Beauty
 • Stasher
 • Royal Green
 • Salt of the Earth
 • Werfzeep
 • Yuunaa
review-bewust-puur
review-bewust-puur

Bewust Puur: ervaring

Ik was een beetje overweldigd door alle keuze, maar ik kijk er echt ontzettend naar uit om al deze make-up te gaan testen!

Natuurlijk hoop ik dat ik eindelijk een fijne foundation ga vinden en ben ik superbenieuwd hoe de mascara’s gaan bevallen – ik heb er al zo veel goeds over gehoord dat de lat toch wel heel erg hoog ligt!

Het bestellen in de webshop verliep heel vlot én ik had de bestelling ook erg snel binnen.

Aangezien het vanuit Nederland naar België moest komen, had ik verwacht dat het echt wel een weekje zou duren, maar de pakketjesman stond 2 dagen later al voor de deur!

 • snelle verzending
 • je kan samples kopen
 • ik kreeg ook een sample bij mijn producten
 • een heel groot assortiment: ik zou zo weer voor enkele honderen euro’s in mijn mandje kunnen steken aan items die ik nog ongelofelijk graag wil uittesten 😀
 • Wil je alleen vegan producten shoppen? Daar hebben ze een makkelijke tab voor!

Ook een voordeel: ik merkte dat de producten van 100% Pure goedkoper zijn dan wanneer je ze bijvoorbeeld op de Italiaanse site zou kopen.

Verwacht je de komende maanden dus aan flink wat reviews hier op Glamourista! 

Lees ook: beste natuurlijke foundation

Lees ook: beste natuurlijke deodorant

Lees ook: beste natuurlijke dagcrème

Lees ook: beste shampoo zonder SLS

Lees ook: beste natuurlijke zonnebrandcrème