30 day Squat challenge: dag 1

(Last Updated On: November 19, 2021)

Vandaag was mijn eerste dag van de 30 day squat challenge: een challenge waarbij je geleidelijk aan het aantal squats dat je uitvoert, opvoert. Mijn grote pech: mijn griep van de afgelopen dagen lijkt wat terug te zijn… Maar, het viel mee vandaag! De eerste dag squatten bestaat uit 50 squats. Ik heb gelukkig al sterke been- en bilspieren, dus vielen die eerste 50 vandaag heel goed mee. Ik ga altijd proberen deze squats te doen ‘s ochtendsvroeg aangezien het niet zo goed is om ‘s avonds nog te sporten: door de hoge cortisol in je bloed slaap je slechter en lok je een stressreactie in je lichaam uit.

30 day squat challenge schema:

30-day-squat-challenge

Mijn squatdoelen:

  • gespierdere en strakkere bovenbenen
  • een strakker derrière
  • kijken in hoeverre het cellulitis kan verminderen, samen met cleaner eten

Hoe voer je goede squats uit?

Ik ben gék op de filmpjes van de lean machines op Youtube, dus natuurlijk mocht een filmpje van hen niet ontbreken. Je traint verschillende spieren dankzij deze oefeningen: quadriceps, hamstrings, bilspieren, kuiten,.. omdat het een compound oefening is (met andere woorden: je hele lichaam doet mee en je traint verschillende spiergroepen ineens). Waar ik wel bang voor ben… is dat de achterkant niet alleen gespierder zal worden, maar nog boller. Zullen we het erop houden dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is? Ik ga dan ook mijn maten opnemen en kijken hoe dat evalueert… als het te erg wordt, stop ik er wel mee, ik wil graag nog in mijn broeken passen 😉

Nog enkele tips:

  • vergeet geen warming up & cooling down!!
  • Als ik me echt verveel, tel ik per 5
  • Maak voor- en na-foto’s en meet jezelf op
  • spieren wegen meer dan vet, dus laat je niet ontmoedigen als je wél strakker wordt, maar geen gewichtsverlies ziet!

Hebben jullie deze challenge al gedaan?