3 tips om meer volume in je haar te krijgen

(Last Updated On: June 28, 2023)

Hoe krijg je meer volume in je haar?

Niets is zo frustrerend als slap en futloos haar. Iedereen wil graag mooie, volle lokken, maar helaas heeft niet iedereen van nature dik haar.

meer-volume-in-je-haar
meer-volume-in-je-haar

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je meer volume in je haar kunt krijgen, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. In dit artikel delen we drie onmisbare tips die je zullen helpen om je haar weer levendig en vol te maken. Lees snel verder!

#1 Geef je haar de juiste basis

Maak geen haast met wassen, het is beter om je haar maar twee of drie keer per week te wassen.

volume-in-je-haar
volume-in-je-haar

Je haar wassen met een volume shampoo is ook belangrijk volgens professionele kappers. Het maakt je haar minder zwaar, waardoor het meer volume krijgt. Een andere tip: gebruik geen conditioner direct op je haaraanzet. Het maakt je haar zwaar en plat. Na het wassen van je haar met Schwarzkopf shampoo is het tijd voor conditioner. Probeer het aanbrengen van conditioner te beperken tot alleen de lengtes en punten van je haar.

volume-haar
volume-haar

#2 Gebruik een haardroger

Je hebt vast weleens iemand gezien die zichzelf een volumeboost geeft met een haardroger. Dit is de makkelijkste manier om meer volume in je haar te krijgen. Om dit te bereiken, droog je je haar ondersteboven met een haardroger. Houdt je hoofd naar beneden en kantel je haar naar beneden.

Duw je haaraanzet omhoog met je vingers terwijl je het föhnt. Zo krijgt je haar een volle basis en meer lift. Om de kwaliteit van je haar te herstellen, is het belangrijk om regelmatig moroccanoil met arganolie te gebruiken als je vaak een haardroger gebruikt.

#3 Experimenteer met stylingproducten

Er zijn verschillende stylingproducten op de markt die je kunt gebruiken om meer volume te krijgen. Denk aan spray, volumepoeder, mousse, wax en haarschuim. Volumepoeder werkt heel goed om dun haar meer volume te geven.

meer-volume-in-je-kapsel
meer-volume-in-je-kapsel

Verdeel een kleine hoeveelheid poeder over de wortels van je haar. Masseer het voorzichtig in en je zult zien dat je haar meer volume krijgt. Haarschuim is ook een goede optie als je meer volume wilt. Gebruik een kleine hoeveelheid haarschuim op handdoekdroog haar, breng het op je haar aan en föhn het droog. Zo krijg je een perfecte volle bos haar.

tips-volume-in-je-kapsel
tips-volume-in-je-kapsel

We hopen dat deze drie tips je zullen helpen om meer volume in je haar te krijgen. Onthoud dat het belangrijk is om de juiste basis te leggen met de juiste shampoo en conditioner. Gebruik een haardroger op de juiste manier om het volume te behouden en experimenteer met verschillende stylingproducten om de gewenste look te creëren. Ga aan de slag en geniet van je prachtige lokken!