De populairste horloges in 2023 voor mannen en vrouwen

(Last Updated On: February 9, 2023)

De populairste horloges in 2023 voor mannen en vrouwen

Horloges blijven steeds trendy zowel voor mannen en vrouwen. Eigenlijk is het een goede investering op lange termijn als u kiest voor de duurdere merken.

Deze blijven meestal in waarde stijgen en zijn heel populair op de tweedehandsmarkt.

Lees ook: horlogetrends 2023

Populaire horloges

Meer en meer vrouwen kiezen opnieuw voor de mechanische, tijdloze horloges van de duurdere en succesvolle merken. Hieronder zie je een overzicht van de populairste vrouwenhorloges van dit moment.

Zowel de klassieke horloges van de bekende merken als de smartwatches zijn nu populair. Men ziet dat er weer ontzettend veel teruggegrepen wordt naar kwartshorloges.

Cartier Tank Française

Modehuis Cartier: Dit Franse modehuis en juwelier is opgericht in 1847 door Louis Cartier. De juwelen en horloges blinken uit in tijdloze creaties met verfijnde afwerking.

cartier-horloge-tank-francaise
cartier-horloge-tank-francaise

 

cartier-tank-francaise-horloge-lederen-bandje
cartier-tank-francaise-horloge-lederen-bandje

Meer over het model:

Cartier ontwierp deze prachtige kwarts horloge in 1917. Het horloge zelf is geïnspireerd en gemaakt naar de rubberen banden van tanks. Het horloge zelf lijkt op een armband omdat het horloge in één geheel en elegant rond de pols valt. Het ontwerp is gemaakt in staal en heeft een vouwsluiting.

Prijs kan variëren vanaf 2.500 euro tot een 35.000 euro en is afhankelijk van welke afwerking of opties je wenst.

Hermès Heure H Quartz White Dial

Dit Frans familiebedrijf Hermès is opgericht in 1837. Ondertussen wordt dit bedrijf al uitgebaat door de 6e generatie. Zij bezitten meer dan 300 winkels wereldwijd.

 

Meer over het model:

Dit quartz horloge heeft een witte wijzerplaat met een gestempeld motief sunburst. De polsband bestaat uit leder van de alligator of kalfsleer afhankelijk van het model. Het horloge is waterbestendig.

Prijs vanaf 2.400 €

Tissot every time Desire Dress Watch

Tissot:

Tissot bestaat sinds 1853 en maken al meer dan 150 jaar Zwitserse kwaliteitsvolle horloges.

Meer over het model:

Het kwarts horloge bestaat uit 3 groottes: smal, medium en large. De polsband kan ook in verschillende materialen bestaan. Omdat er veel verschillende, soorten afwerkingen van dit model bestaan, zal je zeker je keuze vinden.

Prijs vanaf 295 €

Timex Indiglo Easy Reader

Timex:

Dit bedrijf is opgericht in 1977 in Amsterdam. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van uurwerken.

Meer over het model:

De Easy Reader kan als het ware zelf samengesteld worden. Je kan de uitvoering en kleur van de polsband kiezen. Ook kan je uit verschillende groottes kiezen van wijzerplaat.

Prijs vanaf 40 €

Apple Watch Series 7

Apple:

Apple is al jaar en dag de top in alles wat multimedia omvat zoals Iphones, smartwatches en zoveel meer. Dit bedrijf beschikt over de nieuwste hoogtechnologische uitvindingen die ze verwerken in hun materiaal.

Meer over dit model:

De Apple Watch serie 7 bestaat in 5 kleuren. De smartwatch is de ideale trainingspartner en houdt je gezond. Deze smartwatch heeft verschillende apps waar je je gezondheid zoals hartslag en slaappatroon kan bekijken. Heel populair omwille van de uitgebreide functionaliteit van dit horloge. Eigenlijk is het een mini-iphone rond je pols met apps om te bewegen, trainen , diëten, gezond te blijven en nog veel meer. Bellen en mailen kan natuurlijk ook.

Prijs vanaf 425 €

Casio LA11WB-1 Sport Watch

Casio:

Dit Japans bedrijf is gespecialiseerd is alles wat onder elektronica valt zoals rekenmachines, computers, digitale horloges enz.

Meer over het model:

Dit horloge is een digitaal horloge met een alarmfunctie en eeuwigdurende kalenderfuncties.

Het horloge is waterbestendig en heeft een batterijduur van ongeveer 7 jaar.

Prijs tussen 30 en 50 €

Seiko SWR054

Seiko:

Seiko is opgericht in 1888 door Kintaro Hattori. Het Japans bedrijf startte oorspronkelijk met het maken van wandklokken. Seiko maakte de eerste zakhorloge in 1895. Hun horloges zijn klassiek maar verfijnd, elegant en afgewerkt.

eer over het model:

De Seiko SWR054 heeft een witte wijzerplaat in Romeinse cijfers en een lederen, zwarte polsband.

Dit horloge heeft een tijdloze klassieke uitstraling dat op elk moment van de dag kan worden gedragen.

Prijs vanaf 150 €

Rolex Datejust Pink Dial Oyster Watch

Rolex:

De Zwitser Hans Wilsdorf creëerde de eerste horloges in 1905. Het eerste waterdichte polshorloge de Oyster werd een hype en een icoon in de horlogekunst. Rolex staat bekend om kwaliteit, handgemaakt, het gebruik van duurzame materialen en vooral voor klasse.

Rolex is één van de weinige merken waar je als je een Rolex aankoopt , in de wachtrij belandt omdat de productie zo verfijnd is.

Rolex horloges dalen nooit in hun waarde, zelfs niet na jaren.

Meer over het model:

De Rolex Datejust Pink Dial Oyster Watch heeft een roze wijzerplaat met een saffier kristal afgewerkt met een Oyster armband. Dit mechanische horloge is waterbestendig tot 100 m.

Prijs tussen 6.600 € en hoger.

Populaire horloges 2022 bij mannen

De populaire horloges voor 2022 bij mannen zijn net iets anders als de trend bij vrouwen. Mannen neigen sowieso naar een stoerder imago waar het horloge de kers op de taart is. Voor mannen is de horloge geen ding om mee te pronken maar eerder gedragen omwille van de functionaliteit. Daarin verschillen de trends bij mannen en vrouwen in de aankoop van horloges.

Hieronder vindt u de 10 populairste horloges bij mannen op dit moment.

Omega Speedmaster

Omega:

Het Zwitsers merk Omega is ontstaan in 1848. Omega is het eerste horloge dat meereisde naar de maan en overleefde in de ruimte in 1959. Na zijn eerste maanreis werd het merk populair over gans de wereld.

Meer over het model:

De Omega Speedmaster blijft zelfs na 60 jaar nog de populairste mannenhorloge. De Speedmaster is een mechanisch horloge dat dient te worden opgewonden. Dit horloge beschikt over een chronograaf en is waterdicht. Door het tijdloos design past dit horloge bij alles en elke gelegenheid. Het horloge behoudt sinds jaar en dag de klasse en het imago dat het verdient.

Prijzen variëren van 5.400 € tot 48.000 €

Hamilton Khaki Field Mechanical

Hamilton:

Hamilton is een Zwitsers bedrijf, bekend omwille van de innovatie ontwikkeling op horlogegebied. Hamilton heeft de Amerikaanse spirit en visie verwerkt in een horloge. Deze horloges zijn echt vakmanschap en uiterst betrouwbaar.

Over het model:

De hamilton Khaki Field Mechanical heeft een donkere wijzerplaat met cijfers die oplichten als het donker wordt. Het type polsband is nato en sluit met een gesp. Dit horloge werd ontworpen voor soldaten en is nu nog altijd populair in de militaire wereld. Dit model is ook waterdicht.

Prijs rond 500 €.

Rolex Submariner

Rolex:

Rolex blijft in de populaire lijst horloges van 2022 bij zowel de mannen en vrouwen. Rolex heeft net dat tikkeltje meer dan de andere merken. Rolex blijft zijn publiek trouw met het vakmanschap en de uiterste precisie hoe een horloge wordt gemaakt. Het is dan ook normaal als je een Rolex wenst te kopen dat je op de wachtlijst komt.

Over het model:

Rolex Submariner heeft zijn naam te danken omwille van het feit dat deze horloge de meest legendarisch duikhorloge is. De Rolex Submariner was de tweede doorbraak van Rolex omwille van de duikdichtheid, na de waterdichte Rolex. De wijzerplaat is zwart met lichtgevende tijdsaanduidingen. Uniek is de draaibare ring die boven het horloge zit, die speciaal ontworpen is voor duikers om hun duiktijd en pauzes in decompressie te kunnen timen.

Prijzen vanaf 8.500 €,  afhankelijk van het model

Breitling Navitimer

Breitling

Dit Zwitsers merk is ontstaan omtrent 1880. Oorspronkelijk maakte dit merk geen horloges maar de meetinstrumenten voor horlogemakers. In 1899 maakte ze het eerste horloge met als specifiek kenmerk een stopwatch, wat ideaal bleek voor piloten en het luchtverkeer. Dit merk positioneert zich in dezelfde prijsklasse van Rolex en Omega.

Meer over het model:

De Breitling Navitimer werd voor het eerst in 1952 uitgebracht. Het eerste model bevat zowel precisie, functionaliteit en kwaliteit. Het is dan ook één van de beste luchtvaart horloges ooit omwille van die precisie. Het is ook het populairste model van Breitling. De wijzerplaat bestaat uit zowel Romeinse cijfers voor de uren en seconden zijn in Arabische cijfers. De polsband bestaat uit leder.

Prijs vanaf 3.990 € (tot 28.000 €)

Citizen AT8234-85A radio controlled horloge

Citizen Watch:

Het merk is ontstaan in Japan omstreeks 1920. Ze maakten toen horloges die geëxporteerd werden naar het buitenland, omdat deze sowieso onbetaalbaar waren voor de Japanse bevolking. De eerste horloge werd vernoemd naar de burgemeester Citizen.

Meer over het model:

De Citizen AT8234-85A is zender gestuurde horloge uitgerust met Eco-Drive. Deze techniek zorgt ervoor dat de batterij niet moet vervangen worden door lichtenergie te gebruiken. Deze technologie is enig in zijn soort en behoort enkel en alleen toe aan dit merk. Er zijn tijdzones in de zender gestuurde technologie waaraan het uur wordt aangepast (Europa, America, China en natuurlijk Japan). Het uurwerk zelf is vervaardigd uit titanium met een veiligheidsslot als sluiting. Op de wijzerplaat kan je zowel de uren, minuten, seconden, dag en datum aflezen.

Prijs vanaf 695 €

Audemars Piguet Royal Oak

Audemars Piquet:

Audermans Piquet is geboren en getogen in de Vallée de Joux, Frankrijk. In 1875 begon hij met zijn levenswerk.

Meer over het model:

Deze horloge Royal Oak is ontworpen door Gerald Genta op één nacht tijd. Hij had net daarvoor een duiker gezien met een helm dat met 8 schroeven aan zijn duikerspak was bevestigd. De kast van het horloge heeft een achthoekige afwerking naar het design van Gérald Genta. Ook de 8 schroeven van de duikershelm keren terug op de kast van het horloge. Het gekke aan gans het ontwerpverhaal is dat Genta eigenlijk geen fan was van horloges. Omdat het horloge er iets anders zag door de achthoekige vorm was de eerste verkoop niet echt succesvol. Nu zijn deze horloges zo gegeerd dat er ontzettend veel geld wordt op geboden.

Prijzen liggen tussen 40.000 € en 50.000 €.

Jaeger-LeCoultre Reverso

Jaeger-LeCoultre :

Jaeger LeCoultre richtte zijn bedrijf op in Zwitserland. Zijn eerste uitvinding was de machine die de pennen produceerde voor horloges en horlogemakers. De allereerste horloge Reverso ontwierp hij in 1932.

Meer over het model:

Het design van deze horloge is zo iconisch omdat de kast omgekeerd kan gedragen worden. Op dit design heeft Lecoutre een patent. Dit tweezijdig horloge is niet meer weg te denken uit de horlogewereld. Uiterst uniek aan deze horloge is dat het ontwerp twee zijden kan gedragen worden, afhankelijk van de kant die je zelf verkiest. Dit model werd specifiek ontworpen op vraag van polospelers. Ze zochten een oplossing voor het feit dat vele van hun horloges sneuvelden door glasbreuk tijdens polomatchen . De Rerverso was de oplossing voor dit probleem. Bij de wedstrijden droegen de spelers het horloge omgekeerd.

Prijs vanaf 3.000 €.

MB&F Horological Machine

MB&F:

Deze firma Maximilian Büsser & Friends bestaat sinds 2005. Het doel van deze firma was om de definitie van horloges te wijzigen. Een horloge dient niet enkel en alleen om de tijd te weten, maar alles het design is even belangrijk. Eigenlijk is MB&F geen horlogemakerij maar een artistiek designbureau waar deze concepten worden ontworpen

Meer over het model:

Deze modellen van horloges kan je haast niet meer definiëren als een horloge. De collectie zelf bestaat uit 10 modellen van horloges in een compleet ander design. Je kan het design best futuristisch noemen want het ziet er buitenaards uit. De inspiratie komt uit de sciencefiction. Specifieke kenmerken van de Horological Machines zijn een kruising tussen driedimensionale kunst en een stukje hoogtechnologische kennis samengebracht om tijd op een andere manier te interpreteren.

Prijzen vanaf 28.000 €

Breguet Type XX/XXI

Breguet:

Breguet is een Frans merk van horloges en één van de oudste ter wereld, ontstaan in 1747. Ze maken niet alleen horloges maar ze zijn ook gespecialiseerd in het vervaardigen van juwelen. Breguet is ook een duurder merk waar je echt prijs en kwaliteit betaalt omwille van de verfijnde handenarbeid die vele uren in beslag nemen.

Meer over het model:

Brequet type XXI heeft een stalen kast en een roterende ring rodom. De wijzerplaat is in lichtgrijs waar je de handtekening van Brequet in verwerkt ziet. De uren zijn lichtgevend en in Arabische cijfers weergegeven. Het type van het uurwerk is zelfopwindend met chronograaf.

De prijzen van XX/XXI liggen rond de 26.000 €.