Ibiza chic dresscode voor vrouwen en mannen

(Last Updated On: November 17, 2021)

Ibiza chic dresscode voor vrouwen en mannen

Een veelvoorkomende dresscode op een uitnodiging van een evenement is Ibiza chic. Deze dresscode kan voor zowel mannen als vrouwen op een bepaald evenement gelden en heeft een aantal vrij simpele regels waar je je aan moet houden.

dresscode-summer-chic-ibiza
dresscode-summer-chic-ibiza

De stijl heeft natuurlijk zijn roots op het eiland Ibiza en dat komt omdat dit een ontzettend geliefde vakantiebestemming is. Ibiza chic is een afstammeling van deze stijl die wordt gebruikt op de net wat formelere feestjes.

Toch blijft de stijl wel bij zijn roots. Ibiza staat namelijk bekend om het feit dat op het eiland iedereen heel los is en dat zien we dan ook zeker bij de kledingstijl terug.

We gaan je laten zien welke keuzes je kunt maken wanneer je op zoek bent naar de ideale Ibiza chic look. Of het nou gaat om een outfit voor vrouwen of een outfit voor de man.

Ibiza chic dresscode voor vrouwen

De Ibiza chic stijl is een dresscode die je kunt tegenkomen op een uitnodigingen van een event. Het is niet een dresscode die je bij de hele formele events zal tegenkomen.

Denk hierbij eerder aan een bruiloft op het strand of een feestje in de Ibiza sferen. Dat houdt dus direct al in dat er niet van je verwacht wordt dat je in een formele jurk moet komen en pumps aanmoet. Integendeel.

 

Het blijft een stijl die vanuit Ibiza is overgevlogen en dus ook zeker wat informeler kan. Doordat we het hebben over de chic variant van de Ibiza dresscode houdt dit tegelijkertijd ook in dat je niet in een spijkerbroek aan komt, maar dan liever wel kiest voor een mooie, losse jurk.

Bij Ibiza denken een hoop mensen aan de bohemian stijl en ondanks dat we hier zeker invloeden van terugzien bij Ibiza chic, is de bohemian stijl toch net iets te casual.

We kiezen bij de Ibiza chic stijl dan weer wel voor een mooie maxi jurk die je helemaal in stijl kunt brengen met de juiste accessoires.

Zo doen gouden accessoires het bijvoorbeeld heel goed bij deze stijl. De jurken kunnen het beste in pasteltinten zijn, maar een witte of zwarte jurk doet het natuurlijk ook altijd heel goed. Mocht je liever geen jurk willen draken dan kun je er ook altijd voor kiezen om een rok aan te trekken.

Lange, losse rokken passen namelijk ook heel goed bij de stijl en kunnen deze mooi afmaken. Mocht het in de avond wat kouder worden dan kan een omslagdoek ook altijd goed al accessoire aan de outfit toegevoegd worden.

Een voordeel van de Ibiza Chic dresscode is dat je niet snel teveel kleding en accessoires hebt. Je kan bij deze stijl dus letterlijk alles uit de kast trekken. Qua schoenen kun je ook een hoop kanten op.

Leuke sandalen of slippers geven de outfit net iets meer speling richting casual en een sleehak of een espadrille kan de outfit dan weer net dat meer richting de chic kant helpen.

Mocht je nou echt de show willen stelen dan kun je ook nog kiezen voor andere accessoires voor in het haar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bloem in het haar of een hele krans van bloemen.

Ibiza chic dresscode voor mannen

 

Ook bij mannen is het dus de kunst om een outfit te vinden die niet te formeel is, maar aan de andere kant wel aan de chic dresscode moet voldoen.

Strak in het pak gaan is dus echt niet de bedoeling, maar je wilt ook niet te informeel komen. Hoe je heel makkelijk onderscheid kunt houden tussen de verschillende stijlen is door te spelen met materialen van de kleding.

Kies eerder voor materialen als linnen en wol en niet voor satijn of andere nette materialen. Je kunt er dus best voor kiezen om een mooi overhemd aan te trekken op een nette broek, maar neem dan een overhemd die gemaakt is van linnen op een nette Chino of pantalon.

Een jasje kan uiteraard ook zeker, maar kies dan voor een variant gemaakt van een zachtere stof. Hiermee maak je dus precies de juiste keuze tussen de stoffen en maak je dus een bohemian outfit chic en een formele outfit net wat meer naar de Ibiza kant.

Ook is deze stijl uitermate geschikt voor mannen om accessoires aan toe te voegen. Ook hierbij gaat het om de kleuren en materialen die je kiest. Armbandjes in de kleur zilver gemixt met armbanden gemaakt van touw of juist leer kunnen een hele mooie combinatie zijn.

Ook een langer ketting past goed bij een overhemd met de knopen net wat verder geopend. Een hele leuke toevoeging aan een Ibiza chic outfit voor mannen is een hoed.

Een strohoed kan heel leuk zijn, maar ook een formelere hoed kan aan deze stijl toegevoegd worden. Als laatste kijken we dan nog aan de schoenen die echt bij deze stijl passen. Ook voor mannen geldt dat sandalen en slippers leuk kunnen zijn, maar dit staat vaak niet heel mooi onder een overhemd en een nette broek.

Je kunt dan beter de keuze maken voor sneakers. Deze bevinden zich namelijk precies op de grens van formeel en informeel wat betreft schoenen. Nette witte sneakers geven het net een wat formelere tint, maar ook andere kleuren sneakers passen prima.

Daarnaast kun je kiezen voor mocassins. Ook deze schoenen passen namelijk perfect bij de dresscode Ibiza chic. Het ligt er dan dus maar net aan welke outfit je aantrekt.

Tot slot

Al met al zijn er dus een hele hoop kanten die je op kunt wanneer je een uitnodiging ontvangt waarop de dresscode Ibiza Chic benoemd wordt.

Probeer vooral in je achterhoofd te houden dat de stijl precies op de grens zit van bohemian en formeel. Het is dus zoals je vaak zet bij een Ibiza stijl, maar dan wel net wat formeler.

Zo zien we bij deze stijl vaak wat nettere kledingstukken voorbij komen, maar dan wel gemaakt van minder nette stoffen zodat het net een wat informeler geheel krijgt.

Wil je nog meer dresscodes leren kennen?