Duurzame boxershorts voor heren

(Last Updated On: June 12, 2022)

Goed ondergoed is ontzettend belangrijk voor je, of je nu man of vrouw bent. Niet alleen de stoffen die je uitkiest voor je ondergoed, maar ook hoé dat ondergoed exact gemaakt wordt en waar het bedrijf waar je koopt voor staat.

Ben jij bezig met duurzaam aankopen en zoek je als man nog nieuwe boxershorts en ander ondergoed?

Of misschien ben je hier terechtgekomen omdat je een leuk cadeau zoekt voor een man in je leven? Dan stel ik je graag het volgende merk in de spotlight voor: Undiemeister®. Duurzame boxershorts voor mannen.

undiemeister-tshirt
undiemeister-tshirt

Undiemeister®, voor Meisters

Al sinds 2011 zijn ze bij Undiemeister® bezig om boxershorts voor mannen naar een hoger niveau te tillen: eerst begonnen ze met bamboe boxershorts en duurzame oplossingen. 

Zoals ieder goed duurzaam bedrijf gaan ze ook mee met nieuwe, duurzame ontwikkelingen.  Eerst was bamboe de belangrijkste stof die ze gebruikten voor hun boxershorts, t-shirts en sokken.

Waarom is de stof van je ondergoed zo belangrijk?

Je draagt je ondergoed de hele dag – en vaak ook ‘s nachts – op je huid. In standaard katoen zitten veel schadelijke chemicaliën en veel katoen wordt ook op een milieu-onvriendelijke manier geproduceerd.

Bamboe is een fijne stof om rechtstreeks op je huid te dragen: de stof is lekker zacht, antibacterieel (heel erg belangrijk voor je ondergoed) en duurzaam. Bamboestof is ook erg fijn omdat het amper pilt, hoe vaak je het ook wast: ideaal voor vaak gedragen kleding zoals onderkleding!

Undiemeister-Mellowood-misty-forest-green-side-boxershort-1
Undiemeister-Mellowood-misty-forest-green-side-boxershort-1

Van bamboe naar Mellowood®

Ik vertelde het al: het is belangrijk om als bedrijf mee te gaan in nieuwe ontwikkelingen. Daarom schakelden ze bij Undiemeister® over naar de nieuwe stof Mellowood®: een mengeling van biologisch katoen en Tencel, dé volgende stap na bamboe. 

Koop je in bulk? Beter voor milieu en portemonnee

Ook een idee waar ik zelf erg fan van ben: je kan grotere orders plaatsen (stel dat je ineens veel van je boxershorts, sokken of shirts wilt gaan vervangen en je houdt van dezelfde items in je kast – ik ken het ;)) en dan krijg je echt een flinke korting!

Zo bespaar je niet alleen op je nieuwe duurzame boxershorts, sokken en shirtjes, maar doe je ook het milieu een groot cadeau: zo hoef je niet meerdere keren te bestellen en bespaar je flink op je ecologische voetafdruk. En dat willen ze bij Undiemeister® graag belonen met een grote korting. 

Als je het merk dus al kent en er fan van bent, is dat de ideale manier om je oude boxershorts te gaan vervangen.

Premium afwerking

Wat mij ook gelijk opvalt, als iemand die jarenlang zelf kleding maakte: de afwerking van deze boxershorts. Vaak worden (zowel goedkopere als duurdere boxershortmerken) boxershorts niet mooi afgewerkt: er wordt snel-snel een zoompje omgestikt en dat voel je dan de héle dag door trekken en wringen.

Deze boxershorts zijn veel fijner en premium afgewerkt: in plaats van met een simpel zoompje te werken ze met een flatlock steek. Ook is de heupband erg fijn afgewerkt waardoor die band niet in je vel snijdt en ook na enkele uren nog heel aangenaam zit.

undiemeister-afwerking
undiemeister-afwerking

 

Lees ook: modetrends 2022 voor mannen