Juiste verzorging van je haar onder de douche

(Last Updated On: August 12, 2022)

Juiste verzorging van je haar onder de douche

De verzorging van je haar heeft voor iedereen een andere prioriteit. De een wil het kapsel elke dag tip top in orde hebben en de ander maakt het wat minder uit.

Dat je kapsel er goed uitziet heeft niet alleen te maken met de verzorging, maar natuurlijk ook de structuur en het type haar.

Het ene haar is namelijk moeilijker te behandelen dan het ander. Als je van nature steil haar hebt wat vrijwel niet pluist, zul je waarschijnlijk alleen wat shampoo en conditioner nodig hebben.

haarverzorging-douche
haarverzorging-douche

Photo by lexie janney on Unsplash

Heb jij een afrokapsel? Dan heb je vaak meer middelen in huis om je krullen prachtig te laten stralen.

Vele vrouwen gebruiken haartools zoals een föhn, stijltang of andere tools met hitte. Dit kan voor beschadiging zorgen. Je kunt dit weer beter maken door middel van de producten van Olaplex.

Relevant voor ieder haartype

Het besluiten om Olaplex te gaan gebruiken kan om meerdere redenen zijn. De een gebruikt dit merk graag omdat het kapsel te veel kleuring heeft gehad.

De ander heeft beschadigd haar door hitte of chemische behandelingen. Door middel van Olaplex creëer je een herstellende werking.

Overigens zal je haar door de diverse producten de hele dag gehydrateerd blijven. Dit is wel zo fijn, aangezien je ook met een hele dag werken nog een mooi kapsel wilt hebben. Wist je dat de producten voor elk soort haartype geschikt is?

Of dit nou een bos krullen is, droog haar of steil haar. Ook haarcondities waarbij je last hebt van huidschilfers kunnen verholpen worden. Het maakt hierin niet uit wat voor lengte aan haar je hebt. 

Balans tussen voeding, sport en verzorging

Naast dat je jouw kapsel kunt verwennen met producten van Olaplex, is dat natuurlijk niet het enige wat jouw look verbetert.

De shampoo, conditioner, leave-in conditioner of olie verrichten een hoop, maar ook jouw eigen inzet is belangrijk. Zo helpt een goede balans tussen voeding, sport en verzorging zeker aan jouw stralende uitstraling.

Bij sport kun je denken aan het regelmatig bezoeken van de sportschool. Wissel hierin oefeningen af van cardio en kracht. Je kunt om advies vragen als je hier nog niet zoveel vanaf weet.

Dat voeding en voldoende water drinken een goede stimulans voor je haargroei is zul je wellicht niet zo snel denken, maar dit is toch echt zo.

Zo zie je maar dat het leven van een goede lifestyle op meerdere vlakken effect heeft.

Boost voor zelfverzekerdheid

Het hebben van een mooi kapsel is niet alleen goed voor de gezondheid van je haar, maar doet ook wat met je zelfverzekerdheid.

Je gaat beter in je vel zitten en zult gemotiveerder aan je dag beginnen. Iedereen kent die dagen namelijk wel dat je helemaal niks van je haar kunt maken en dus al met een demotiverende energie aan de slag gaat.

Alleen al deze kleine factoren spelen mee met hoe jouw dag zal gaan verlopen. Daarnaast is een goede verzorging van je haar onder de douche een hele beleving.

Het voelt als een luxe behandeling en je kunt echt even tot rust komen in die paar minuten dat je onder de douche te vinden bent.