Interieur

Interieur: kiezen voor kwalitatievere items

March 27, 2018
verlichting-slaapkamer

Laatste update op

Ken je dat? Ik woon nu ongeveer 4,5 jaar op mezelf en op den duur ben je eigenlijk écht wel uitgekeken op sommige meubelstukken of decoratiestukken. Toen ik op mezelf ging wonen, moest alles snel en goedkoop in huis zijn waardoor ik nu soms wel denk: “Had ik maar een beetje langer gewacht, meer gespaard en ervoor gezorgd dat ik kwalitatievere spulletjes kon kopen voor in mijn huis. Nu heb ik eerst de goedkopere items gekocht, en ze stukje bij beetje vervangen door kwalitatievere materialen die ik nu veel tijdlozer vind”. Maar goed, lesje geleerd… zeker?

Eerst was er het servies…

Om maar enkele voorbeelden te geven: mijn bijeengekrabbelde melamine-servies (ohja, dat spul waar baby’s uit eten) is al twee jaar geleden naar een tweedehandswinkel gebracht en vervangen door een mooier, tijdloos servies. Mijn goedkope pannen die na een halfjaar geen spoortje meer vertoonden van de anti-aanbaklaag die ze ooit hadden, lagen helaas ook snel bij het vuilnis. Mijn salontafel lijkt me nu véél te massief dan de stijl die ik nu voor mijn woning voor ogen heb en de lampen… oooh, mijn lampen!

Toen kwamen de lampen…

De lampen die nu bij mij thuis hangen zijn allemaal snel-snel en goedkoop-goedkoop bij die ene Zweedse keten gehaald 😉 Het waren nét-niet-de-goedkoopste en hoewel ik oorspronkelijk nooit dacht dat ik iéts om lampen zou geven, merk ik dat ik toch meer en meer lampen online begin te bekijken.

En dan begint het pas: ik keek eerlijk gezegd voor lampen nooit verder dan mijn neus lang was en nu begin ik de grote lampenwereld te ontdekken en moeten er keuzes gemaakt worden. Hou ik voornamelijk van industriële lampen? Het is al een uitgemaakte zaak dat mijn nieuwe hanglampen ergens iets van een koperkleur moeten hebben. Maar wil ik bijvoorbeeld dat de lampen echte eyecatchers gaan worden? Of mogen ze eerder onopvallend zijn?

Voor in de slaapkamer (daar staan nu 2 nachtlampjes met lampenkappen waar ik niet meer zo heel happy mee ben) is de keuze al gemaakt. Mijn oog is gevallen op deze mooie nachtlampen: ze geven een erg mooi diffuus warm wit licht en hebben een prachtig koperen accentje:

witte-tafellamp-ronja-met-koperkleurige-voet-9620840-31

(bron afbeelding: lampen24.be)

Deze lampen vond ik trouwens online bij Lampen24: ze hebben een dimmer die op aanraking werkt (ik moet wel nog eventjes kijken hoe leuk mijn kat dat gaat vinden), en je kan er gewoon een LED-lamp inschroeven, dat vind ik ook erg belangrijk! En niet onbelangrijk: het koperen accentje dat ik altijd zo mooi vind, zit er ook in. En: warm wit licht! Ik vind koude verlichting echt lelijk, zelfs de lampjes in mijn kerstboom moeten warm zijn.

En, wat denken jullie al van deze lampen? Als jullie ook nog tips hebben voor de andere lampen in mijn appartementje, ik hoor ze heel graag!

verlichting-slaapkamer

(bron: pexels.com)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.