Uncategorized

Leuk eindejaarscadeau: een geboortesteen

December 12, 2016
geboortesieraden-geboortesteen

Laatste update op

Voor sommige mensen is het soms zo moeilijk om een gepast cadeautje te kopen: wat geef je eigenlijk aan iemand die alles al heeft? Heel vaak is een gepersonaliseerd cadeautje dan zeker een goed idee! Om de Glamourista Gift Guide voor dit jaar te beginnen, wil ik het dus met jullie eens hebben over gepersonaliseerde juwelen. De naamkettingen kennen jullie ondertussen vast al wel: in de jaren ‘90 waren ze super populair dankzij miss Carrie Bradshaw in Sex And the City. Jaren later begonnen deze kettinkjes aan een heuse revival: veel meiden kochten een naamhanger en het werd opnieuw een modehit.

Wat is een geboortesteen?

Naast een naamketting, kan je nog ander juwelen laten personaliseren. Zoals bijvoorbeeld een juweel met een geboortesteen. Wat dat is? Afhankelijk van de maand waarin je geboren bent, krijg je een bepaalde steen (het zijn prachtige Swarovski kristallen in de kleur van je geboortesteen) toegewezen die bij jou past. Samen met je naam, kan je dan ook de steen mee in het sieraad verwerken. Had jij ooit al van een geboortesteen gehoord? Zeker nu Kerst en Oud en Nieuw eraan komen, is een hanger met de kleur van jouw geboortesteen een ideaal cadeautje! Waarom? Wel, ondanks de naam kan je lang niet alleen zo’n tof kettinkje kopen voor een geboorte zoals de naam zou doen vermoeden, maar ook om andere leuke gebeurtenissen te vieren! geboortestenen-in-hanger-van-zilver gepersonaliseerde-hanger-van-goud-met-geboorte-steen Ben je bijvoorbeeld  enkele jaren samen met je vriendje? Dan kan je een ketting laten maken met jullie namen, vingerafdrukken en jullie geboortestenen! Romantisch, niet? Of ook heel leuk: geef je moeder met moederdag een ketting met de namen en geboortestenen van alle kinderen!

Wat is er dan zo leuk aan een geboortesteen hanger?

Bij een naamketting heb je veel minder plaats om namen te gebruiken dan bij een geboortesteen hanger met Swarovski kristallen. Als je bijvoorbeeld 4 kinderen hebt, kan je een geboortesteenhangertje laten maken met alle 4 de namen van je kids, samen met hun persoonlijke geboortesteen. Dit zijn enkele soorten geboortestenen die ze hebben in de shop:

 • De stamboom geboortesteen hanger
 • De geboortesteen in een hart hanger
 • De rechthoekige hanger met geboortesteen

De geboortestenen zelf:

 • Januari “Granaat”
 • Februari “Amethist”
 • Maart “Aquamarijn”
 • April “Diamant”
 • Mei “Smaragd”
 • Juni “Lichte Amethist”
 • Juli “Robijn”
 • Augustus “Peridot”
 • September “Saffier”
 • Oktober “Rozenkwarts”
 • November “Geel Topaas”
 • December “Blauw Topaas”

  Neem zelf eens een kijkje in de webshop van Names4ever en ontdek wat de kleur van jouw geboortesteen is. De kleur van mijn geboortesteen is trouwens een robijn, zo mooi! Hoe zou je zelf zo’n juweel met geboortestenen samenstellen?  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.