persoonlijk

MIA? Groot nieuws!

August 2, 2013
button-kaart-nieuwe-woning

Laatste update op

Zo, de laatste update hier was alweer eventjes geleden! Maar daar heb ik een hele goede reden voor (en nee, ik ben niet zwanger… thank God!). Ik ga namelijk op mezelf wonen! Ofja: Belle en ik gaan op onszelf wonen 😉 Een paar weken geleden begon het erg te kriebelen om op mezelf te gaan wonen: alles zelf kunnen regelen, veel meer rust en lekker mijn eigen ding doen. Zeker zo vlak na mijn verjaardag zat ik er best wel mee. Eigenlijk al sinds vorig jaar, ik was net 25 en opeens schoot ik iedere nacht in het midden van de nacht wakker met het idee “Wat zit ik hier nog te doen? Iedereen is verloofd, getrouwd of begint aan kinderen en ik woon nog thuis” waarna ik verward en triest terug in slaap viel. Elke nacht opnieuw, bijna een jaar lang. Sinds ik mijn appartementje vastgelegd heb, is dat opeens weg. Heel bizar! Het rare: exact twee maanden geleden lag ik weer even op de spoed voor mijn nieren en toen dacht ik nog dat ik echt nog niet klaar was om alleen te wonen (pijn zorgt bij mij voor paniekaanvallen waardoor ik dus ook bang ben om pijn te hebben… en ik heb vaak pijn) en dat ik me zelfs nog in de MRI-scanner zat af te vragen of ik er ooit mentaal klaar voor zou zijn. Ook begonnen de mama en ik veel vaker van mening te verschillen (geen echte ruzie hoor, no worries) en voelde ik me thuis ook niet meer zo heel fijn (ik zie haar natuurlijk nog altijd graag hoor, maar soms voel je gewoon dat het nodig is om echt je eigen gang te gaan zodat je niet constant op elkaars lip zit). Ik ging eens kijken op een immosite en zag wat leuks in Antwerpen. Naja, dat bleek al weg te zijn, dan maar eens in mijn eigen stad kijken. Toen viel mijn oog op een koopstudio. Sindsdien ben ik verzeild geraakt in een wervelwind van banken, makelaars, leningen en de mindset om alleen te wonen is er al. Kopen werd het uiteindelijk niet, maar vorige week vrijdag stootte ik op een prachtappartementje in het centrum en dat gaat het dus worden. Ik belde gelukkig snel, want anders was het vlak vanonder mijn neus weggekaapt geweest! Nu is het meubels zoeken, een goede internetprovider zoeken, een hoop prijzen vergelijken, contracten tekenen, de verhuis regelen… ik ga zo blij zijn als ik weer een momentje voor mezelf heb! Normaal zou ik er p 1 september al in kunnen, maar waarschijnlijk worden de meubels later geleverd. Ik ga in een eenrichtingsstaat wonen die afgezet moet worden tijdens de verhuis… dus liever gewoon wat later en alles in 1 dag. Het is dus allemaal ontzettend hectisch geweest en dat is het nog steeds. Bij een gewone verhuis komt zoveel kijken, laat staan als je voor de eerste keer op jezelf gaat. Er moeten nog veel uitzet en meubels geshopt worden, je moet ervoor zorgen dat je alle uitzet hebt,… en daar kruipt tijd in.  Ik denk ook wel dat het deugd zal doen: ik woon nog vlakbij mijn moeder en we zullen dus nog vaak afspreken, alleen zullen we niet meer 24/7 op elkaars lip zitten waardoor de ergernissen bij alletwee wel zullen wegvallen. Als er iets is met haar (of gewoon voor de gezelligheid), sta ik nog binnen 5 minuten op haar stoep, zeker nu mijn ouders naar de 60 gaan, vind ik dat wel een erg fijn idee 🙂 Zal ik al enkele foto’s laten zien? Dit is nog niet mijn inrichting hoor, maar van de vorige huurder (zo stond het op het Internet te huur). Jullie begrijpen vast wel dat ik direct gebeld heb he? 😉 In de stad waar ik woon, is immo echt pokkeduur (530 euro voor een studio met schimmel? Check!) dus voor deze grootte (85m²) en comfort is het echt een schat die ik gevonden heb ). Ik ga jullie ook op de hoogte houden met op-mezelf-wonen shoplogs! Mijn eigen meubeltjes gaan er best op lijken, dus ik weet al hoe het eindresultaat er ongeveer zal gaan uitzien. Oooh, ik kan niet wachten 😀 Als ik eenmaal verhuisd ben, zal ik vast eens een appartment tour doen.   ps: ik word trouwens echt onnozel van al het regelen 😀 Welk internet, welke elektriciteitsleverancier, welke spullen heb ik nog nodig… whoa! Alle tips zijn welkom 🙂 pps: er komt een blogsale aan! 4464380_7   4464380_0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply michelle August 2, 2013 at 3:24 pm

    wat een prachtige woning!! ben heel erg benieuwd wat jij er van maakt 😀
    dat het een hoop geregel is dat geloof ik graag.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.