persoonlijk

Examen praktijk vandaag!

April 5, 2012
rijexamen

Laatste update op

Ik ben al een dik jaar bezig met mijn rijbewijs (in België loopt dat allemaal wat anders dan in Nederland, schijnt het). Zo moet je hier eerst een theorie-examen afleggen,daarvoor geslaagd zijn en dan lessen gaan volgen bij een rijschool of met een begeleider. Ik heb vorig jaar 20 uur les gevolgd (de portemonnee was not amused) met een gewéldige instructeur en na die 20 uur les kreeg ik mijn voorlopige rijbewijs en mocht ik alleen verder rijden (zonder begeleider dus). Ik heb sindsdien enorm veel geoefend met mijn eigen auto maar het was niet de bedoeling dat ik nu pas serieus voor mijn praktijkexamen zou gaan: in de zomer mocht ik enkele maanden niet rijden na mijn oogoperatie en heb ik een hele tijd weer te erg last van mijn spieren gehad (ik vond het toen niet verantwoord van mezelf om dan achter het stuur te kruipen). Dus… morgen is dé grote dag! Ik heb deze hele week vrij en ben veel aan het rondrijden geweest en gelukkig ken ik al enkele knooppunten uit de examens erg goed (handig, als je ooit in Kontich – jaja, lach maar – waar de examens plaatsvinden, gewerkt hebt!) en ik heb er best wel vertrouwen in. Vandaag ben ik zelfs met mijn moeder naar de Ikea gereden (een enge weg – de Boomstesteenweg – en ondergronds geparkeerd!). Ik ben heel benieuwd! Ik begin trouwens eerst nog met 2 uur les om de auto van de rijschool weer goed te leren kennen (van 9.15 tot 11.15) en daarna heb ik om 11.40 examen! (Oké, ik begin zenuwachtig te worden nu…). Oh, en aangezien dit gedoe mij vandaag 260 euro kost bijna, hoop ik écht dat ik het in 1 keer haal… (ik had daar mijn die-moet-ik-hebben-sacoche van kunnen halen. Slik.). Waar zijn die duimpjes? 😉

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Ellen April 5, 2012 at 12:20 am

  Het zal u zo te horen wel lukken! Ik zal hoe dan ook voor je duimen!
  Ik heb mijn rijbewijs sinds 25 november, maar heb het wel in Deurne moeten doen. Ook kei veel geld kwijt, maar was van de eerste keer geslaagd! Succes!

 • Reply Nathalie April 5, 2012 at 1:51 am

  Heel veel succes! Het klinkt alsof je al veel rij ervaring hebt kunnen opdoen dus ik heb vertrouwen in je 😉 Blijft een spannende dag he, en idd pokke duur.
  Ik was zelf pas de 3e keer geslaagd (10 lessen van de rijschool, daarna een hele tijd rijles van papa die mij vanalles verkeerd had aangeleerd en die altijd paniekerig zat te roepen naast mij… Niet goed voor mij. Het was ook veel beter geweest moest ik alleen hebben kunnen oefenen toen, maar soit, ik heb het uiteindelijk wel gehaald een paar maanden na mijn 18e verjaardag 😉 ).
  Goooo Katrijn! Kick some rijschool-ass!

 • Reply Inge April 5, 2012 at 9:03 am

  Ik was pas geslaagd de tweede keer… helaas.
  Lessen op zich zijn hier toch niet nodig? Ik heb er wel genomen (8 uur of zo) omdat ik op mijn 16 en 9 maanden gestart ben met rijden, en dan moet dat wel. Maar mijn broer heeft het volledig zonder de lessen gedaan, en die was er dan wel de eerste keer door, grrr 😉

  Veel succes met het excamen! fingers crossed!

 • Reply Astrid April 5, 2012 at 9:11 am

  Heeeel veel succes!
  Ik was er pas de 3de keer door *oeps*

  De laatste keer was met de auto van de rijschool en daarvoor had ik dan ook 2u rijles genomen en dat ging perfect (de 2 eerste keren was het met eigen auto). Het zal je wel lukken!!!

 • Reply Diana April 5, 2012 at 12:55 pm

  Succes! Ik was er na 2 keer door. De eerste keer te zenuwachtig. Lukt je wel!

 • Reply Stefanie April 5, 2012 at 1:15 pm

  Ik ben nu zelf ook bezig met mijn rijlessen, vandaag is het mijn 7de en 8ste uur en dan volgende week doe ik nog 4 uren. Daarna ga ik dan die 3 maanden stage doen met mijn mama en normaal wil ik dan in september mijn examen afleggen. Ik ga dan voor het examen ook nog eens die 2 uur met de rijschoolauto doen, lijkt me wel handig na zo lang met een andere auto te hebben gereden… Alleszins veel succes! 😀 Ik duim (y)

 • Reply Heidi April 5, 2012 at 1:32 pm

  Hopelijk is het je gelukt! Niets zo leuk als de vrijheid van je eigen wagen!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.