Clean & Lean kookboek review

Clean & lean kookboek : Ik wilde gezonder gaan eten en besloot om de hele cleanhype eens uit te testen, en dan met name het ‘Clean & Lean kookboek‘. Waarom? Het sprak me sowieso heel erg aan, maar ik ben niet iemand die eerst een hoop theorie wilt lezen maar lekker aan de slag wilt gaan met recepten. Nu ben in ongeveer een dikke week bezig met deze recepten, wat vind ik er ondertussen van?

Clean & lean kookboek

Eerst was ik behoorlijk sceptisch: iedere blogger is zo aan het hypen over deze trend dat ik er al zo goed als allergisch aan was. Maar ik besloot meer te gaan lezen over onder andere de voedselzandloper, recepten met minder koolhydraten en meer groenten. Sowieso was het ook wel nodig: ik doe een typische bureaujob en heb niet veel beweging op een dag en wel… sinds ik op mezelf woon, komen de kilootjes er gemakkelijk aan. Niet dat ik dat zo erg vond (ik ben gek op mijn curves), maar ik vind het wel weer jammer dat ik allemaal nieuwe kleding zou moeten kopen omdat ik niet meer in een maatje 38 pas. Ook door de post van Cynthia (Misslipgloss) over clean en gezond eten, was ik heel benieuwd geworden.

clean-lean-kookboek

Daarnaast voelde het ook niet goed meer aan: ik zat letterlijk niet meer goed in mijn vel. Hoe een typische dag er qua voeding uitzag de laatste tijd?

Ochtend: snel een paar boterhammen met choco naar binnen proppen. Eenmaal op kantoor nog koffie, chocomelk

Middag: een broodje of slaatje

Avond: Vlees, vis of een vleesvervanger, met frietjes/aardappelen/… en groenten

Tussendoor en ‘s avonds: veel chocolade, chips, snoep, extra boterhammen,…

Conclusie: dat kon een heel stuk beter en gezonder!

Ik bladerde in de bib door een van de boeken van Pascale Naessens en geraakte geboeid door het soort recepten dat erin stonden. Het Clean & Lean kookboek kon ik nergens vinden, dus heb ik hem online besteld… en ik ben er zo blij mee!

Clean & Lean filosofie

De filosofie van James Duigan (de uitvinder van deze levensstijl): mensen moeten gezonder gaan eten. Meer zuiver voedsel, minder CRAP (Caffeine, refined sugar, alcohol en processed producten). En daar kon ik me steeds beter in vinden. Behalve havermout eet je eigenlijk heel weinig koolhydraten (maar je krijgt ze toch binnen, alleen op een goede manier waar je lijf wat mee kan), en vooral veel vis, vlees en groenten. Let op: het soort vlees etc is natuurlijk ook gewoon nog belangrijk! Hij heeft verschillende bekende klanten zoals Elle MacPherson en Rosie Whiteley, maar ik ben zelf niet tuk op namedropping. Doe mij maar gewoon resultaten bij mezelf 😉

clean-lean-kookboek

clean-lean-kookboek-2

Resultaten na 1 week?

Een weekje is misschien wat snel om te oordelen, maar ik zie gewoon de resultaten al: het is allemaal weer strakker en spieren zijn terug duidelijker te zien.

Wat mij het meest opvalt (en mensen in mijn omgeving): ik begon een erg opgezwollen buik te krijgen voor ik hiermee begon. Tegen de tijd dat ik ‘s avonds thuis was van het werk, leek het echt alsof ik enkele maanden zwanger was. Een hele pijnlijke en opgezwollen buik en pas de volgende ochtend was het weer weg. Daar heb ik nu geen last meer van, en daar ben ik ontzettend blij mee. Dusja, ik ga zeker zo blijven eten: ik heb geen honger, eet veel minder rotzooi en voel met terug beter in mijn vel 🙂

Oh, voor mensen die zich afvragen of ik ben afgevallen: daarom doe ik het niet. Maar nee, er is nog niets afgegaan. Aan de andere kant ben ik weer veel meer aan het bewegen en zou het heel goed daardoor kunnen komen (spieren wegen meer dan vet). Maar ik pas wel weer lekkerder in mijn kleding, en dat is ook wel wat waard! Wie weet over enkele weken!

Mijn eetschema nu?

Maar wat eet je dan op een dag?

Wel, ik hou niet van havermout… dus dat eet ik nog niet.

Ochtend: warm fruit (een appel, peer), gemengd rood fruit, zaden, pitten en kokosmelk. Klinkt vies, maar is goddelijk op een koude ochtend!

Middag: een supervullende salade met allerlei groenten (gegrild en rauw gemengd) en een flinke portie vis/vlees/vleesvervanger

Avond: hetzelfde als ‘s middags (je eet dus echt wel genoeg), maar een  kleinere portie. Je lijf heeft zoveel niet meer nodig.

Tussendoor: wat nootjes, gedroogd fruit of zo puur mogelijke chocolade (75% of meer)

Het voordeel

Er staan zoveel recepten in dit boek dat je meteen aan de slag kan. Sla op voorhand al zeker wat pure chocolade, quinoa, pompoen, broccoli, geitenkaas,… in & get cooking! Ik kook ‘s avonds een dubbele portie, en dan heb ik ineens mijn middageten klaar voor op mijn werk (en dat neem ik in een bakje mee). Easy!

Nog mensen hier die fan zijn van clean eten?

Je koopt het Clean & Lean kookboek onder andere bij Bol (ik had het een dag later in huis, yay!) voor 16,95 euro.

[bol_product_links block_id=”bol_5328e1ba02fff_selected-products” products=”9200000006899700,1001004010670181,1001004011707693,9200000008581659,9200000016169871″ name=”cleanleanartikel” sub_id=”” link_color=”991599″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”588″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

7 Comments
  1. Dus havermout mag wel dan? Maar bijvoorbeeld ontbijtgranen niet? Ik eet zelf elke morgen ontbijtgranen met melk, en ik kan dat echt niet missen… Maar als havermout wel oke is, dan zou ik misschien wel kunnen overschakelen op dat.

  2. Zo grappig dat je dit boek gereviewd hebt! Ik heb dat artikel van Cynthia ook met véél interesse gelezen, al enkele recepten daarvan uitgetest én sta op het punt dit boek te kopen. Je hebt me definitief over de streep getrokken ;-).

  3. Heb je ook de boeken van Pascale Naessens gelezen? ze is een echte kenner als het gaat over gezond eten. Heeft ze allemaal in china zelf geleerd. Je kan trouwens haar boek “Puur genieten 2” nu gratis krijgen bij ECI

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
942936_3105100841929_355198873_n
Hair history, the Sequel

Een van de meest gelezen artikels op Glamourista, is mijn hair history: de kapsels en haarkleuren die ik in enkele...

Close