Waarop letten bij de verzekering van je bestelwagen

(Last Updated On: October 19, 2020)

Wanneer je in bezit bent van een bestelwagen voor het werk is het noodzakelijk om over een  goede verzekering te beschikken. Zoals je waarschijnlijk al wel weet is het in ons land verplicht om een verzekering te hebben voor je voertuig.

Aangezien hier nog altijd wat onduidelijkheid over bestaat hebben we in dit artikel alles op een rijtje gezet wat jij moet weten over de verzekering van je bestelwagen.

Door deze informatie zal je niet meer zo snel voor verrassingen komen te staan. Wil jij graag meer informatie over je bestelauto verzekeren en je bedrijfsauto verzekeren? Wij zochten het voor jou uit!

Wat voor verzekering heb je nodig? 

Een van de belangrijkste vragen die je zal moeten beantwoorden is natuurlijk wat voor soort verzekering je eigenlijk nodig hebt. Het is mogelijk om zowel te kiezen voor een particuliere verzekering als voor een speciale bestelwagenverzekering.

verzekering-bestelwagen
verzekering-bestelwagen

De bestelwagenverzekering is voor de mensen die een bestelwagen hebben met een grijs kenteken en die staat ingeschreven bij je bedrijf zelf. Indien dit niet het geval is kom je uit bij de reguliere verzekering. Dit is een verzekering waarbij je jouw bestelwagen privé kunt laten verzekeren.

Hoe gebruik je de auto?

Tevens zal je na moeten denken over de manier waarop je de auto eigenlijk gebruikt. Het is namelijk zo dat niet iedere verzekeraar een onbeperkt aantal kilometers vergoed. Kijk hier dus even goed naar voordat je zomaar een verzekering afsluit. Dit geldt met name voor de bedrijven die lange afstanden moeten rijden. 

Met de verzekering van Centraal Beheer is het mogelijk om een onbeperkt aantal kilometers te rijden. Bij andere aanbieders is dit weer niet het geval. Wij raden je dus echt aan om even goed de kleine lettertjes te lezen om erachter te komen welke regels er precies van toepassing zijn op de verzekering die je hebt uitgezocht voor jouw bestelwagen. 

Welke dekking wil je hebben?

De dekking die je kiest is een van de belangrijkste factoren die van invloed zal zijn op de totale prijs van de premie. Het is mogelijk om te kiezen voor een WA Casco en een WA Beperkt Casco verzekering.

De basisverzekering is de WA verzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen schade die je toebrengt aan andere voertuigen op de weg. Van alle verzekeringen is dit de goedkoopste verzekering die je kunt afsluiten voor jouw bestelwagen. Aan de andere kant kennen we de Allrisk verzekering.

Hiermee zullen niet alleen kosten van de schade aan andere auto’s gedekt worden, maar ook schade die je zelf hebt gemaakt. Het spreekt voor zich dat dit de duurste verzekering is die je kunt kiezen voor jouw bestelwagen. 

We hopen dat je dankzij de bovenstaande informatie al wat beter weet wat er komt kijken bij het afsluiten van een verzekering voor je bestelwagen. Een noodzakelijke aanvulling voor jouw bedrijf!

foto: Jason Leung / Unsplash)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.