Het geheim van een fantastisch seksleven? Ontdek je eigen lichaam

(Last Updated On: October 7, 2019)

Wist je dat ongeveer 30% tot wel 50% van de vrouwen in een heteroseksuele relatie géén orgasme kunnen krijgen door hun partner? Het is altijd erg jammer om zulke statistieken te horen. Natuurlijk, seks hoef helemaal niet te draaien om een orgasme, maar toch geven we graag enkele tips mee die je kunnen helpen om je eigen lichaam te ontdekken en ook zo indirect sneller tot een orgasme te kunnen komen tijdens het vrijen met een partner. (bron)

  1. Leer je eigen lichaam kennen

Hoe kan je van een partner verwachten dat ze jou kunnen plezieren als je zelf niet goed weet wat je zelf graag wilt in bed? Ontdek je eigen lichaam en hoe je zelf het liefste klaarkomt. Experimenteer erop los en ontdek wat voor jou goed werkt. Laat je niet teveel wijsmaken door allerlei filmpjes, magazines,… en kijk naar wat fijn aanvoelt voor jou.

2. Gebruik je graag speeltjes?

Het gebruiken van speeltjes is zeker geen must om een orgasme te krijgen als vrouw, maar het kan je wel helpen.  Het is namelijk niet zo makkelijk om puur door penetratie klaar te komen, en laat dat toch nog steeds de meest voorkomende manier zijn van seks. Niet iedereen gebruikt graag speeltjes, dus voel je ook zeker niet verplicht.

Aan de andere kant: het kan er wel voor zorgen dat je hele andere soorten orgasmes kan ontdekken! Er zit een groot verschil tussen de soorten orgasmes die je als vrouw kan krijgen: clitoraal of vaginaal. En dan nog kan je ene orgasme heviger zijn dan je andere. Ook door verschillende speeltjes (Wist je dat er zelfs voor vrouwen of homo-mannen ook een seksdoll bestaat? Je kan ook spelen met een vibrator, eitjes,…) kan je iets makkelijker klaarkomen.

3. Voel je je goed in je vel? En mentaal?

Er wordt vaak mee gelachen, maar seks zit echt voor een groot deel tussen de oren. Zit je meer met je hoofd bij al die rotte huishoudelijke klusjes die nog moeten gebeuren? Of voel je je ondergewaardeerd in huis? Misschien heb je net een vervelende en stresserende periode op het werk of gaat het niet goed in de familie. Er zijn duizenden redenen waardoor je je mentaal niet goed kan voelen. En ja, je hoort me al afkomen, dan is het heel erg moeilijk om überhaupt zin te krijgen in vrijen, laat staan dat het lukt om klaar te komen.

Ook als je je helemaal niet sexy voelt, of op je gemak, is het moeilijk om klaar te komen. Net daarom is het ook zo belangrijk om een bedpartner te hebben die er alsnog mee voor zorgt dat je je een godin voelt in bed. Voelt er iets niet goed, doet het pijn? Gewoon zeggen en zeker niet lijdzaam ondergaan. Daar doe je niemand een plezier mee. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor een orgasme faken: zo weet je bedpartner niet wat jij graag hebt, en krijg je op den duur een énorme drempel als je dat wel graag wilt aangeven. Communicatie is zo belangrijk!

Nog een andere oorzaak: soms duurt het wat langer voor je opgewonden en nat genoeg bent voor penetratie. Als je dan te snel begint met vrijen, kan het ook onaangenaam voelen en lukt klaarkomen al helemaal niet. Er is dus ook helemaal niets mis met het gebruik van glijmiddel. Sterker nog: er is ook glijmiddel op de markt dat ervoor kan zorgen dat je sneller klaarkomt of een heviger orgasme krijgt.

4. Lang leve mond- en handwerk!

Blijft het moeilijk om klaar te komen? Dan is het tijd voor het betere mond- en handwerk. En ja, echt wel met nadruk op ‘betere’. Helaas denken nog veel mannen dat ze sterren zijn hierin, terwijl het resultaat allesbehalve is. Neem ook zeker de tijd om te tonen hoe je graag aangeraakt wordt, hoe snel, hoe lang,…

 

5. Tips om je orgasme nog intenser te maken

  • Bouw je orgasme op, hoe langer het voorspel en de zin, hoe heviger je orgasme zal zijn
  • Begin vlak voor je klaarkomt diep in te ademen
  • Leer je bedpartner exact wat jij graag hebt in bed
  • Probeer mindful te vrijen
  • Leg je heupen wat hoger dan je hoofd
  • Of: leg je hoofd over de rand van het bed
  • Speel met warmte of koude
  • Anale stimulatie kan helpen om een intenser orgasme te krijgen
  • Blijf een beweging  of standje lang genoeg volhouden. Te veel afwisseling zorgt ervoor dat je het ‘bijna-daar’-gevoel plotsklaps kan verliezen. Geen idee waarom, maar sommige mannen hebben ooit ingeprent gekregen dat ze wel 10 verschillende standjes (van ochot enkele stoten per standje) snel-snel moeten opvoeren. Nope, nieje, zo werkt het niet 😉

6. Iedereen is anders

En dan het grootste cliché – maar ohzo waar – van allemaal: iedereen is anders. Je beste vriendin zweert misschien bij haar Tarzan, terwijl die jou volledig Siberisch laat. Of beweert je bedpartner bij hoog en laag dat zijn ‘kunsten’ wel werkten bij zijn vorige bedpartners… tja, iedere vrouw is anders. Laat je niet onzeker maken en ga op ontdekking wat wél werkt voor jou. Je mag in bed best wel wat eisen stellen… een bedpartner die ook aan jouw genot denkt, is wel het minste 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.