Leren loslaten in tijden van het coronavirus

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier in België zitten we dankzij het coronavirus (Covid-19) sinds midden deze week in een soft-lockdown waarbij we alleen nog maar buiten mogen komen om te gaan werken, boodschappen te gaan doen of om eventjes te wandelen of sporten. Er is een samenscholingsverbod en mijn vriend en ik zijn aan het thuiswerken. We hebben nog geen flauw idee hoe lang dit allemaal gaat duren, maar het is echt wel moeilijk met momenten.

Paniekaanvallen en stress door het Coronavirus en de lockdown

Ik heb sowieso al snel last van paniekaanvallen, maar de laatste dagen is het echt weer iedere dag en ze zijn intenser dan anders. Het is moeilijk om afleiding te zoeken omdat je zo goed als de hele dag binnenzit. Ook de combinatie van alsnog moeten werken samen met mijn grote bezorgdheid over hoe lang dit alles gaat duren, mijn eigen gezondheid,…

Zelf heb ik helaas geen supergoede gezondheid: de laatste 5 jaren heb ik twee keer een longontsteking gehad, dus ik ben er niet echt gerust op. Maar, ik blijf binnen en zorg er echt voor dat we hier thuis ook goed onze handen wassen. Maar goed, dat alles helpt natuurlijk allemaal niet als je al wat gevoelig bent aan angstaanvallen.

leren-loslaten
leren-loslaten

Help, ik blijf het nieuws maar refreshen

Dit helpt ook niet echt: ik blijf al die ‘liveblogs’ maar volgen. Hoewel we ondertussen weten dat we niet kunnen vertrouwen op de cijfers (lang, lang niet iedereen wordt getest… er zijn niet genoeg testers en er wordt vaak vanuit gegaan dat je een besmetting met Covid-19 te pakken hebt, waarna je in thuisquarantaine moet). Pas als het te ernstig wordt, ga je naar het ziekenhuis. Ik heb dan ook met mezelf afgesproken dat ik maar 1 halfuurtje per dag de nieuwssites bekijk en zeker niet ieder halfuur mag refreshen. Dat zorgt ervoor dat ik al een heel stuk rustiger ben, gelukkig. 

leren-loslaten
leren-loslaten

Business as usual, maar niet echt

Persoonlijk vind ik het ook erg moeilijk om het leven gewoon door te laten gaan. Ik kan thuiswerken, dus ik moét thuiswerken. Rustig thuiszitten en relaxen zit er dus niet in. En, heel eerlijk, dat vind ik soms echt ook moeilijk. Mijn hoofd is met momenten een grote rollercoaster en ja, ik maak me echt zorgen. Ik woon nu verder van mijn ouders en zou het mezelf niet vergeven als ze ziek zouden worden (of ik) en we elkaar niet eens mogen zien. Als er dan ondertussen tijdens het werk klanten beginnen over onbelangrijke dingen, vind ik het echt moeilijk om me daar 8 uur per dag bezig mee te houden. 

En weet je wat, dat is helemaal normaal. Business as usual, het zal wel,… ik geloof daar niets van. Het zo noemen, dat is wegstoppen wat er allemaal aan het gebeuren is. Guess what: je hebt er volledig recht op om je in deze periode triest, ongerust en in paniek te voelen. Laat je niet aanpraten dat alles ‘normaal’ is, dat is het gewoon niet. Het is best erg dat veel mensen maar moeten doen alsof alles goed is, terwijl je met grote zorgen zit en dat is ook zeker niet goed voor je mentale gezondheid.

Hoe kan je voor je mentale gezondheid blijven zorgen?

Leren loslaten is zo belangrijk, zeker in deze periode. We weten nog steeds niet hoe lang dit kan duren, het kan maanden zijn. Kunnen loslaten is niet zo gemakkelijk, maar het is iets dat je echt wel kan leren. Zelf ben ik daar heel erg van overtuigd en normaal gezien ben ik echt wel iemand die iets goed kan relativeren, maar de laatste dagen is het erg moeilijk geworden (en hey, da’s normaal en ok). Ik bekeek daarom enkele video’s om weer een beetje op te frissen hoe ik weer een beetje beter kan leren loslaten, en het deed echt deugd! 

Ik zou je zeker aanraden om – als je net zoals ik de laatste dagen last hebt van onrust en het niet zo goed meer lukt om het nieuws van de laatste dagen los te laten – die gratis video’s ook eens eventjes te bekijken. Er zitten echt handige tips in die je echt kan toepassen in je leven. Wil je daarna graag nog meer video’s en een online cursus volgen? Dat kan! Ik heb voor jullie een kortingscode gekregen van 20 euro als je dat graag wilt. Met code glamourista20 krijg je 20 euro korting, 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

smeerbare-natuurlijke-deodorant

Ervaring: natuurlijke deo “Lekker in een potje” neutraal: review

Hout, ideaal materiaal voor afsluiting en terras

Schermafbeelding-2020-03-25-om-19.35.50