Flight cases voor artiesten: welke kiezen?

(Last Updated On: August 20, 2020)

Alles wat je moet weten over flight cases voor artiesten

Nagenoeg iedereen heeft wel eens een keer een flight case gezien, ook al weet je misschien niet dat deze koffers zo heten. Een flight case is een speciale koffer die door veel artiesten wordt gebruikt. Maar wat kan je met een flight case eigenlijk? En waar kan je een flightcase bestellen?

En waarom zou ook jij als artiest over een flight case moeten beschikken? Om hier achter te komen is het verstandig om dit artikel even goed door te nemen, we hebben namelijk de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Wat is een flight case eigenlijk – betekenis en soorten

De flight case is een speciale koffer die je kunt gebruiken voor bij het vliegen, dit is wel aan de naam te zien. Deze koffers zijn bedoeld om alle soorten muziekinstrumenten op een veilige manier te vervoeren. Hier kan je niet alleen denken aan drumstellen en gitaren, maar bijvoorbeeld ook aan draaitafels.

flightcases
flightcases

Het is een harde koffer die vaak is gemaakt van een zeer sterk soort multiplex. Door de keuze voor dit sterke materiaal weet je zeker dat je jouw instrumenten op de juiste manier kunt beschermen tijdens het vliegen.

Als je met regelmaat onderweg bent dan is dit echt ontzettend handig. Er zijn speciale flight cases te vinden die zij voorzien van wielen. Dit maakt het nog makkelijker om deze overal mee naartoe te nemen.

De flight cases voor de kleine instrumenten zijn vaak weer voorzien van een handvat. Dit zorgt ervoor dat je deze gelijk mee kunt nemen als je naar je bestemming loopt vanaf het vliegveld.

Waarom heb je een flight case nodig?

De kans is groot dat je jouw hard verdiende geld hebt uitgegeven aan apparatuur voor live evenementen of optredens. Om ervoor te zorgen dat jouw instrumenten op de juiste manier beschermd zijn is het verstandig om een flight case te kopen.

Je denkt misschien dat de kosten van de flight cases belachelijk hoog zijn, maar in feite zijn ze redelijk geprijsd en beschermen ze je waardevolle spullen op de juiste manier tegen schade.

Bovendien biedt het investeren in een geschikte flight case niet alleen bescherming tegen schade, maar heeft het ook andere reisvoordelen. Je bent namelijk voorzien van een hoge mate van extra flexibiliteit gemak doordat je de koffers makkelijk kunt dragen of rollen. En dan beginnen we nog niet eens over de professionele uitstraling die het toe kan voegen aan je band.

Indien je vaak optreedt is het aanschaffen van een goede flight case echt noodzakelijk. Dit is namelijk de enige manier waarop je ervoor kunt zorgen dat je jouw spullen op de juiste manier kunt beschermen. Door de hoogwaardige kwaliteit materialen weet je ook nog eens zeker dat je voorzien bent van een aankoop waar je voor een lange tijd plezier van zult hebben.

 

foto: Antoine Julien on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.