Minimalisme

Wat leerden we van het 30 Days of Minimalism Game?

February 1, 2019
30-days-minimalism-game-minimalists

Laatste update op

Het is februari, en wij hebben onze 30 days of minimalism game helemaal afgerond! Benieuwd naar onze ervaringen?

30 days of minimalism game: done!

Zoals ik in de eerste update al vertelde, gingen de eerste 15 dagen best vlotjes. Ik vond snel dingen die we niet meer gebruikten, nodig hadden of dubbel hadden sinds het samenwonen. Maar rond de 20 dagen werd het moeilijker en had ik iets minder dingen waarvan ik direct wist dat ik ze niet meer nodig had. Ik besloot nog eens door mijn kleding te gaan, ook al had ik dat al eens gedaan vlak voor ik verhuisde.

Oeps, te veel mee verhuisd…

En wat bleek? Ik heb best wat spulletjes verhuisd ‘omdat ik ze misschien nog wel eens zou nodig hebben’ die ik echt niet mee had hoeven verhuizen. En dan moet je weten dat ik echt nog heel veel spulletjes vlak voor de verhuis heb laten ophalen door de kringwinkel…

Steeds minder nodig

Waar ik nu woon, is niet meer in een stadscentrum. De winkels liggen afgelegen en de paar winkels die een beetje dichtbij zijn, zijn eerlijk gezegd niet de moeite. Waar ik dus enkele maanden geleden nog pal in een centrum woonde, vlakbij winkelstraten, is het nu echt moeite doen (a.k.a: een brug over fietsen of stappen) om naar enkele suffe winkels te gaan. Meestal heb ik daar geen zin in en doe ik hier voornamelijk alleen boodschappen. Om naar de wat interessantere winkels te gaan, zou ik de auto moeten nemen, maar dat vind ik een beetje sneu en moeilijk te rijmen met mijn ecologische voetafdruk.

Maar net doordat ik zo weinig winkel, heb ik gemerkt dat ik minder wil en nodig heb. De dingen die ik nodig heb, bestel ik soms online of ik ga er echt speciaal voor winkelen (al vind ik een drukke winkelstraat allesbehalve gezellig tegenwoordig).

Wat hebben we nog gedecluttered?

Dit zijn de items die na de eerste update nog gedecluttered hebben:

En nu?

Het heeft ons veel bewuster gemaakt van de hoeveelheid spullen die we in huis hadden. Persoonlijker heb ik meer rust gevonden hier in ons huis, en alles heeft terug meer ruimte en plaats om te ademen. Ook ben ik erg blij dat ik veel items tweedehands kon weggeven aan vrienden en familie, kon verkopen of een nieuw leven kon geven via de tweedehandswinkel. Op zich is er niet veel echt weggegooid tenzij het echt stuk of onhygiƫnisch was.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.