Cruelty Free Beauty

Mijn hair rehab tips: een maand later

July 8, 2016
IMG_20160601_111851

Laatste update op

Enkele weken terug vertelde ik jullie dat ik – dringend – aan hair rehab moest gaan doen van mijn kapper: er viel met mijn kapsel niets meer aan te vangen en de puntjes waren zo gefrituurd dat de schaar erin moest. Nu, een dikke maand later, heb ik braafjes alle tips van mijn kapper opgevolgd. Heeft het gewerkt?

Je haren minder wassen

Yes, deze is zeker gelukt! Het was weer flink wennen in het begin en ik ben zeker nog niet toe aan 100% no poo, maar ik was mijn haren nu 2 keer per week nog met shampoo. Alleen met conditioner wassen lukt nog niet, en ik krijg het niet schoon genoeg als ik dan wat stylingproducten heb gebruikt zoals haarlak of glansspray.

Geen stijltang, krultang of haardroger gebruiken

Ook deze heb ik met glans afgewerkt! Mijn gloednieuwe aanwinsten (Chi krultangen en stijltang) liggen nog braafjes in mijn badkamer op me te wachten. Wel heb ik enkele keren na het wassen van mijn haar, mijn haren met de haardroger gedroogd op de koude stand. Maar dat telt natuurlijk niet ūüėČ

Betere verzorging voor mijn haar

Om mijn haar beter te verzorgen, heb ik enkele nieuwe producten in mijn badkamerkastjes staan:

  • Moroccanoil repair
  • Shu Uemura essense absolue
  • L’Or√©al Steampod producten

IMG_20160601_111851 IMG_20160604_112929 Ik ben knalverliefd geworden op de Repairproducten van Moroccanoil! Dit zijn de travel versies, perfect om eens uit te testen. Ze ruiken erg lekker en doen hun werk heel erg goed. Ik ben fan! Ook kocht ik de verzorgende producten van L’Or√©al Steampod (die je dus eigenlijk voor de Steampod moet gebruiken. Drie keer raden wat ik ni√©t in mijn kast heb liggen wegens te duur-en-te-vaak-gesponsord-op-blogs-en-youtube-en-dus-niet-zeker-of-het-√©cht-werkt). Deze producten gebruik ik voor ik mijn haar met de haardroger wil drogen: echt een heel fijn regime! Misschien komt er ooit nog een Steampod ten huize Glamourista, als ik eenmaal rich & famous ben en 200 euro kan/wil uitgeven aan een stylingtool die ni√©t van Chi is. Next up: de Shu Uemura Essence Absolue olie. Deze olie had ik in de beginjaren van Glamourista al eens omdat ik een fles gewonnen had bij Sofie van Fashionata. Toen ik las dat de winkel in Antwerpen weg zou gaan (met andere woorden: je kan nog amper aan de producten komen en ik ben zo’n vreselijk mens dat wilt wat ze niet kan krijgen), besloot ik de olie nog eens te gaan halen samen met hun wereldberoemde wimperkruller. Deze olie wissel ik regelmatig af met die van Moroccanoil en mijn haren glanzen terug veel meer en zijn weer lekker zacht! Toppertjes! Van Moroccanoil bestelde ik zelfs nog een extra setje met travel sizes om deze lijn nog veel verder uit te testen. Last (and oh-so-least) zie je ook nog een pokkedure fles staan van K√©rastase. Normaal gezien ben ik echt fan van hun producten, maar deze zou ik ondanks de hoge prijs zo buitenbonjouren als ik het niet zo zonde zou vinden van mijn zuurverdiende centjes. Deze K√©rastase Chroma sensitive cleansing balm kocht ik speciaal om heel flink less-poo te gaan wassen, maar de stank weerhoudt me ervan om het verder te gebruiken. Bah, bah, driewerf bah! Dit leuke roze flesje maakte mij armer en ruikt naar vaseline. I kid you not, looks are deceiving…

  • Moroccanoil travel repair kit: 35,65 euro
  • Shu Uemura Essence Absolue olie: 53 euro (ja, ik schrok toen ik afrekende aan de kassa)
  • K√©rastase Chroma sensitive cleansing balm: rond de 30 euro
  • L’Or√©al Steampod producten (serum en ): 19,95 euro per stuk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.