Hoe kies je juwelen die bij jou passen?

ede581fe64651121afc09ba4f3030b49

Mijn outfits worden regelmatig opgevrolijkt met mooie juwelen. Waar ik enkele jaren geleden nog groot fan was van statement-sieraden, kies ik tegenwoordig vaker voor een minimalistische stijl. Bij mijn keuze voor een bepaalde ketting of ring ga ik doorgaans gewoon uit van wat ik mooi vind. Toch zijn er ook richtlijnen die je aan kunt houden om juwelen te vinden die goed bij jou passen.

De kleur van je huid

Het is algemeen bekend dat de kleur van je huid mede bepaalt welke kleding je het beste staat, maar ook bij het kiezen van juwelen is je huidskleur iets om rekening mee te houden. Om te weten welke kleur juwelen bij je huid past, ga je eerst na of je huid een warme of een koele ondertoon heeft. Er zijn verschillende manieren om dit te bepalen, die in deze video op een rijtje worden gezet. Heeft jouw huid een warme ondertoon? Dan staan juwelen met bruinige of gelige tinten jou waarschijnlijk het beste. Denk hierbij aan goud, koper en messing. Bij huidtinten met een koele ondertoon passen juist juwelen van zilver, witgoud, platina, titanium en roestvrijstaal. Deze ‘regel’ kun je toepassen op al je accessoires; ook wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een geschikt horloge.

Je gezichtsvorm

Bij het uitzoeken van een geschikte ketting of een paar oorbellen is de vorm van je gezicht een ander aspect om rekening mee te houden. Waar kun je het beste voor kiezen?

  • Rond gezicht: langere kettingen en kettingen die in een V-vorm vallen; lange oorbellen en oorbellen met verticale lijnen.
  • Hartvormig gezicht: kortere kettingen met ronde vormen; oorbellen die je kaaklijn breder doen lijken, zoals druppelvormige of driehoekige oorbellen (met het brede gedeelte onder).
  • Ovaal gezicht: bijna alle soorten juwelen zijn geschikt; het is maar net welke vormen in je gezicht je graag wilt benadrukken.
  • Peervormig gezicht: kortere kettingen met subtiele lijnen of langere kettingen in een V-vorm; oorbellen die smaller zijn bij de kaaklijn of die de aandacht naar het bovenste gedeelte van je gezicht trekken, zoals ear cuffs.
  • Vierkant gezicht: kettingen die lengte benadrukken en ronde vormen; langere oorbellen met verticale en ronde lijnen

Meer over de verschillende gezichtsvormen en de daarbij passende juwelen vind je in dit artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

gold-foil-print54

Gold foil quotes: interieurinspiratie

Inspiratie: oogmake-up in de herfst

herfstmake-up oogmake-up