Bestellen in de Verenigde Staten: douanekosten, btw en invoerrechten voorkomen

Bestellen in de Verenigde Staten: douanekosten, btw en invoerrechten voorkomen

Doanekosten betalen?

Nee, leuk: heb je een leuk pakketje oogschaduw besteld, moet je er bij levering nog 50 euro voor bijbetalen. Ik had het met mijn oogschaduw van Make-upgeek: ik wist helemaal niet wat de bedragen waren waar ik onder moest blijven… oops. Het lesje was snel geleerd: waar je vroeger hier in België nog snel door de douanemazen kon glippen, zijn die tijden best wel veranderd. Wat blijkt? Als je onder de 22 euro blijft (exclusief verzendkosten), hoef je geen btw, bijkomende douanekosten en invoerrechten te betalen. Vanaf 22 euro tot  150 euro moet je wel btw en bijkomende douanekosten betalen.

Nog meer artikels:   King Louie A/W 2016-2017 nieuwe collectie

Vanaf welk bedrag moet je invoerrechten betalen?

Vanaf 150 euro (wat ik had met mijn Makeupgeekbestelling), had ik alledrie de kosten aan mijn been. In Nederland heb je dezelfde regeling, behalve de extra douanekost… natuurlijk heb je die extra belasting weer wél in dat apenland van ons 😉 Ik heb het geprobeerd met mijn laatste Coastal Scents bestellingen (iedere keer bleef ik onder de 22 euro bestelwaarde zitten, exclusief de verzendkosten) en het wérkt. Na een klein weekje stond mijn postbode al met 4 kleine pakketjes voor mijn deur! Dus: je bespaart op btw, invoerrechten en bijkomende douanekosten én je pakketje komt nog op tijd (mijn Make-upgeek pakketje is 2.5 week onderweg geweest door de douanecontrole). Hoeveel je ongeveer extra zou moeten betalen, dat bereken je hier: http://www.invoercalculator.be/ http://www.invoercalculator.nl/

Nog meer artikels:   Hoe kies je juwelen die bij jou passen?
Glamourista

Cat mom – gek op Jeroen – reizen, make-up en fashion!

Find me on: Web

14 Comments

 1. Nathalie
  July 21, 2015 / 11:13 pm

  Helaas heb ik dit ook al eens op de jammere manier moeten ontdekken!
  Alleen stom dat je soms extra kortingen e.d. misloopt en in jou geval dan 4x verzendkosten moet betalen he.

  • July 22, 2015 / 9:12 pm

   Yup, al vielen de verzendkosten bij Coastal Scents gelukkig nog goed mee… of toch goedkoper dan er én nog btw én invoerkosten én een stomme extra Belgische douanebtw moet betalen (ik had het zelfs uit principe denk ik zo gedaan als het dan nog wat duurder zou uitvallen :p). En het scheelt makkelijk anderhalve week dat je je pakketje sneller hebt 😮

 2. July 25, 2015 / 2:50 pm

  Wij kunnen leren uit jouw fouten natuurlijk! Ik heb nog nooit bij sephora online besteld maar ik vroeg me af, kan je niet online bestellen op de Franse site? zijn de regels dan ook zo streng?

  • July 26, 2015 / 2:34 pm

   Dat is nog binnen de EU dus dat kan zeker 🙂 Het spijtige is dat de Franse Sephora niet alle merken heeft van de Amerikaanse Sephora (en de verzendkosten zijn geloof ik sowieso 10 euro).

 3. July 25, 2015 / 2:51 pm

  Ik bestel inderdaad altijd onder de €22 omdat ik beng ben dat ik bij moet betalen. Nou heb je wel vaak dat make-up toch wel duurder is dan €22 -.-

 4. July 25, 2015 / 3:34 pm

  Super handig! Ik heb nu net een pakketje bestelt bij Bluescandal hoop echt dat hij er doorheen komt soms bestel ik inderdaad ook hoger dan 22 euro en de ene keer wordt je wel gepakt de andere keer niet. Ik merk wel dat je vooral bij websites als light en mini in the box heel snel gepakt wordt als je boven de 22 euro uitkomt. Daarnaast ligt het er ook aan hoe de webshop het verzend. Anastasia verzend het namelijk als gift waardoor je die kosten ook niet krijgt.

 5. July 25, 2015 / 3:46 pm

  Handig trucje om gewoon veel kleine dingetjes te bestellen. Ik had het een keer met een LE nagellak van opi van 50 euro, ik moest er nog 30 euro bijbetalen waardoor hij uiteindelijk duurder was dan wanneer ik hem in belgie zou gekocht hebben.

 6. July 26, 2015 / 5:57 pm

  Zo bestel ik ook altijd op Amerikaanse sites!

 7. Laura
  December 18, 2017 / 10:33 am

  Weet iemand ook hoe dat zit als je een kortingscode gebruikt? Van welk bedrag gaan ze uit als ze letten op bestelwaarde?

  • December 27, 2017 / 4:51 pm

   Hi Laura, hmmm… ik dénk het bedrag na de kortingscode (maar pin me er niet op vast ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.