persoonlijk

Mijn doelen voor november

October 31, 2013
goals

Laatste update op

Ik ben een lijstjesmens en ik ben iemand die heel erg leeft naar een doel toe. Regelmatig maak ik lijstjes met dingen erop die ik zeker moet doen, maar nu ik op mezelf woon, lijkt het me ook fijn om maandlijstjes te hebben: dingen die ik misschien anders wil gaan aanpakken, dingen die ik die maand zeker niet mag vergeten, the works! Nu ik twee maanden op mezelf woon, heb ik zeker wel enkele dingen die ik anders aan wil pakken volgende maand. Ik begin gelukkig wel wat routine in dat huishouden te krijgen (vroeger deed ik alles 50/50 met mijn moeder) maar natuurlijk leer ik alles ook met vallen en opstaan (geen nood, zo heb ik het graag).

 • minder snoepen en gezonder eten: tja… nu ik op mezelf woon kan ik doen en laten wat ik wil op dat vlak zonder commentaar te krijgen. Het loopt gelukkig te spuigaten niet uit, maar ik vind dat ik gewoon weer gezonder moet eten. Dat gaat zwaar worden want ik ben een troosteter. Wish me luck 😉
 • minder boodschappen in 1 keer doen: volgens mij heb ik nog steeds voedsel voor een heel leger in huis :p Het grote voordeel van een grote berging hebben, maar ondertussen heb ik ook veel ongezonde dingen ingeslagen. Weggooien wil ik het natuurlijk ook niet (en weggeven ook niet… hallo, ik heb hard genoeg gewerkt voor die maaltijdcheques!) en dus probeer ik het (gedoseerd) op te eten. Minder boodschappen mee naar huis zeulen, dat moet ik echt nog leren. Gezond of ongezond… mijn koelkast puilt uit en ik zou het ongelofelijk zonde vinden om eten weg te moeten gooien.
 • minder huishoudproducten kopen: Mijn God, dat ik dit ooit nog over mezelf moest gaan zeggen. Ik ben ietwat te obsessed door huishoudproducten: wasverzachter, tabletten voor de vaatwasser,… ik vind die dingen persoonlijk pokkeduur (en ik haat geld uitgeven aan zo’n producten… honderd keer liever een leuk jurkje waar ik echt wat aan heb) en dus let ik kennelijk énorm op aanbiedingen. Resultaat: een stuk of 7 flessen wasverzachter, 5 flessen Ajax en een paar dozen vaatwastabletten etcetera. Ik hoop stiekem daarvan niets te hoeven kopen in november!
 • meer drinken: zodra ik thuiskom, drink ik niet meer. Op het werk valt het goed mee, maar eenmaal thuis vergeet ik het gewoon. Ook al zet ik een fles water klaar of maak ik thee… ik ben zo druk bezig dat ik er pas een dag later overdag op mijn werk weer aan denk. Dat moet ik dringend veranderen, of ik zit weer met een gezellig niersteentje. Nee dankje 😉 Ook hier: routine kweken desnoods. Een glas water drinken bij een dagelijks karweitje, zoiets
 • terug verliefd worden op de Swiffer: Ooit die mop gehoord van dat kleine blondje met zwarte kat en een lichte, stenen vloer? Wel, ik Swiffer normaal gezien om de 2 à  3 dagen, maar Belle’s pelsje heeft besloten me nog wat meer werk te geven 😉 Vaker gaan lopen Swifferen, dus!
 • Keuken opgeruimder krijgen: nu ik bijna al mijn meubels heb (mijn keuken is nog een beetje leeg), staat mijn appartementje er heel erg leuk bij. Alleen mijn keuken… ik kook vaak, en het lukt me niet goed om alles mooi opgeborgen te krijgen (als het dan wél eens lukt, staat het na een kooksessie wéér overhoop. Argh).
 • Vaker bloggen: jullie merkten het al: het bloggen schoot er de laatste tijd nogal bij in. Ik had het nog zo druk met het huishouden, verhuisdingen regelen, meubels in elkaar zetten en meer van die ongein. Nu heb ik eventjes vakantie dus ga ik volop artikels voorbereiden. Zoals ik al zei, ik moet echt een fijne routine zien te vinden nog 🙂
 • APPARTMENT TOUR! Alleen… ik heb geen camera om te filmen, hm. Misschien maar met foto’s dan?

Hebben jullie al doelen voor de komende maand gemaakt?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mandy October 31, 2013 at 8:11 am

  Nee ik maak eigenlijk nooit doelen;)

 • Reply Kimberly October 31, 2013 at 3:09 pm

  Veel succes met je doelen!! 😀

  • Reply Glamourista October 31, 2013 at 10:06 pm

   Thanks! Hopelijk heb ik goed nieuws eind november 😉

 • Reply Nathalie November 1, 2013 at 8:51 pm

  Jaaaah appartement tour, op welke manier dan ook!

 • Reply michelle November 1, 2013 at 10:33 pm

  succes met je doelen! maar dat gaat je wel lukken hoor 😀

 • Reply Kiss & Make-up November 3, 2013 at 2:04 pm

  Succes met al je doelen! 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.