recepten

Project Rijsttaartjes (Jeroen Meus)

March 6, 2013
rijsttaartjes-jeroen-meus

Laatste update op

Op zich kan ik (lekker) koken, maar bakken… dat had ik nog lang niet vaak genoeg geprobeerd om het goed te kunnen. Ik kan zitten kwijlen als ik kookprogramma’s zie en dan ongelofelijk lekker gebak zie (denk: ‘Goe gebakken’. Yum.). Een tijd terug kocht ik een kookboek van de Weight Watchers (ik volg het euhm… weer ietsje minder streng) en daar stonden ook enkele bakrecepten in, maar ik dacht direct: “Hmmm, ik ben niet echt een bakmens, dus dat gaat het niet worden”. Ongeveer een week of twee geleden stond ik in de bakker om een dessertje te kopen voor mij en vriendjelief: we moesten nog eens met Belle naar de dierenarts (binnenkort nog een update!) en dus was troostvoedsel wel nodig ๐Ÿ˜‰ Voor mij een tompouce, voor hem een rijsttaartje. Aan de snelheid waarmee het rijsttaartje verorberd werd, had ik door dat hij dat wel รฉrg graag at. Heel erg graag. Waarop mijn brein begon te denken: “laten we dat eens samen gaan maken”. En zo geschiedde. Ik koos voor een filmpje van Jeroen Meus (een bekende chef hier in Belgiรซ) omdat het er erg makkelijk uitzag ๐Ÿ˜‰ Wat mij het eerste opviel: ik moest van die kleine taartvormpjes gaan kopen. En voor het eerst ooit met bladerdeeg gaan werken. Oh lord… Maar het ging goed! De melk en de rijst koekten niet aan, het mengel rook goddelijk en het bladerdeeg liet zich fijn rollen! Het enige minpunt: terwijl het lief het eiwit aan het opkloppen was, besloot ik de vormpjes klaar te maken met bladerdeeg. Euhm, op den duur zaten er gaatjes in het deeg door mijn lange nagels… misschien niet zo heel handig ๐Ÿ˜‰ Zelf vond ik de bladerdeegbodem wat te vettig, dus ik denk dat ik voor ander deeg kies de volgende keer. Maar overall: zรฉรฉr geslaagd! Het volgende projectje wordt denk ik de witloofquiche! Ta-daaaaaaaaaah:

rijsttaartjes-jeroen-meus

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Nathalie March 6, 2013 at 10:53 pm

  Hmmm die zien er goed uit!

  I <3 Jeroen Meus.
  Als ik een receptje zoek kom ik vrijwel altijd uit op de site met zijn filmpjes en recepten.
  Sinds ik zijn pannenkoekenrecept (beslag in de blender) heb geprobeerd doe ik het altijd op die manier ๐Ÿ˜€

  • Reply Glamourista March 6, 2013 at 11:22 pm

   Beslag in de blender? Geniaal! ๐Ÿ™‚ Ik heb ook een heel lekker recept voor roerpannenkoekjes met gebakken appeltjes, zal dat binnenkort ook eens maken ๐Ÿ™‚

 • Reply Raya March 8, 2013 at 11:54 pm

  Ziet er heerlijk uit! De recepten van Jeroen Meus zijn meestal echt heel lekker dus het zal waarschijnlijk ook lekker gesmaakt hebben. ๐Ÿ˜€

  • Reply Glamourista March 9, 2013 at 12:26 pm

   Ze waren echt lekker ๐Ÿ™‚ Wel een beetje zwaar, maar dat is typisch voor rijsttaartjes natuurlijk!

 • Reply Stefanie March 9, 2013 at 9:54 am

  Wauw, ziet er echt lekker uit! ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ™‚

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.