‘Daten’ met de dierenarts

foto

Sinds september is Belle flink ziek: haar pels heeft ‘pellekes’, ze viel zienderogen af en at nog amper. Haar lever bleek ontstoken te zijn, en we zijn nu al maanden bezig om haar weer terug gezonder te krijgen. De laatste maanden kreeg ze antibiotica, cortisone, eiwitsupplementen en vitaminespuitjes, moest bijna al haar tandjes laten trekken en zaten we denk ik elke twee weken bij de dierenarts. Vanavond en morgenochtend moet ik haar ook nuchter houden zodat ze morgen nuchter bloed kan laten prikken. De laatste maanden liep ze eigenlijk altijd rond met een bloot buikje (ze heeft echo’s moeten laten maken) of kaalgeschoren knietjes. Eigenlijk waren ze nooit zeker wat er nu met haar scheelde, behalve dat haar leverwaarden veel te hoog waren. Hoe dat kwam? Geen idee. We kregen de ene na de andere hypothese te horen en mijn lieve kleintje werd op vanalles-en-nog-wat getest: FIP, FIV (kattenaids), echo’s, hartruis, leverpuncties,… en er werden kankercellen gevonden. Die cellen bleken goedaardig te zijn, maar geloof me vrij dat ik als een klein kind stond te janken op dat moment. Tijdens de eerste echo was Belle ontzettend bang (ik heb haar geadopteerd uit Gent, waar ze mishandeld werd en gedumpt in een bos… ze krijgt soms nog paniekaanvallen): ze was verdoofd omdat het precisiewerk was en er biopten genomen moesten worden, maar tegelijkertijd was ze ‘bij’, een roesje. Ik vond het zo zielig dat ze zo bang was en ben dus de hele tijd (2 uur!) tijdens de echo bij haar gebleven, haar pootje vastgehouden en heb geprobeerd haar gerust te stellen zoals ik dat doe als ze weer een paniekaanvalletje heeft. Sinds de antibioticaspuitjes en vitamine-injecties gaat het veel beter met haar! Haar pels is weer glanzend en mooi, ze heeft haar oude eetlust weer terug (ik kook nu zelfs voor haar: magere kip, kalkoen of vis… veel beter voor haar lever dan al die shit met bewaarmiddelen en co) en komt heel stilaan weer wat bij. Maar het is zenuwslopend geweest, dus ik hoop echt dat we na het bloedprikken morgen goed nieuws gaan krijgen 🙂  

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

trenchcoat-edith-ella-17995

Modetrends: trenchcoats

Shopping haul: retail therapy!

Foto-op-29-04-2001-om-00.53