persoonlijk

Blogsale voor een goed doel – Zwerfkat in Nood en Buddykat

November 8, 2012
buddykat

Laatste update op

De laatste dagen ben ik bezig geweest met het selecteren van allerlei spulletjes om nog eens een blogsale te houden. Maar, ik wil niet zomaar een blogsale houden. Nope, 50% van de opbrengst wordt integraal gestort aan mijn favoriete goede doel: Buddykat (zij helpen katjes met FIV) en Zwerfkat in Nood. Waarom? Wel, enkele weken geleden was mijn allerliefste Belle erg ziek: ze dronk niet meer, haar pels zag er verschrikkelijk uit, viel af en ze bleek slechte leverwaarden te hebben. We hebben echo’s laten maken en vooral heel veel schrik gehad: we moesten iedere week wel wachten op uitslagen van het labo (had ze kanker, was het uitgezaaid,. was het FIV of misschien FIP…) en dat heeft veel geld gekost. Natuurlijk heb ik dat met alle liefde over voor mijn kleintje, maar er zijn nog andere zieke katten die veel zorg nodig hebben die het niet kunnen krijgen. Zo worden katten met kattenaids (FIV) maar al te vaak onterecht bestempeld als “besmettelijk en slecht” terwijl dat niet zo is. Of katten met een chronische ziekte worden snel-snel gedumpt omdat “ze zo duur zijn”. Belachelijk, natuurlijk, en ik ben wel de allerlaatste die mag beweren dat je een levend wezen mag dumpen omdat het chronisch ziek is en dagelijks medicatie nodig heeft. Ongeveer een volledig maandloon en enkele maanden later, is mijn lieve Belle weer aan de beterhand. Ze drinkt soms weer, is speels en komt extra vaak knuffelen. Gelukkig maar, want tijdens die angstige weken lagen we thuis behoorlijk in puin. Ook mijn Belle is een adoptiekatje en nee, dat is niet altijd makkelijk geweest. Ze heeft door haar mishandeling vroeger veel paniekaanvallen en is bang voor mensen. De laatste tijd (we hebben haar nu ongeveer 3 jaar) bloeit ze echt open (ze knuffelt mijn vriendje, knuffelt moederlief zo nu en dan en ze is regelmatig speels). Je vindt de blogsale op de Facebookpagina van Glamourista, dat is veel overzichtelijker. Willen jullie ook alleen daar reageren alsjeblieft? Dan kan ik alle reacties bundelen op de pagina!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Liesbeth November 8, 2012 at 10:10 pm

  Ooooh wat erg van je katje! Wat had ze nu uiteindelijk? Ik heb zelf ook ‘n asielkat van het Dierenthuisje in Brecht. Zij verzorgen ook katten die ziek binnenkomen of oude katten. Die blijven dan gewoon lekker daar wonen.

  Flor (mijn kat) is ook een hele tijd ziek geweest waarbij we ook ‘n bloedtest (voor FIV en leucose) en rhinoscopie hebben laten doen. Idd, erg duur maar ik was toch wel blij toen ik wist wat er scheelde! Mooi initiatief van je!

  • Reply Glamourista November 9, 2012 at 8:13 am

   Wat een mooi idee van het Dierenthuisje 🙂 ze hebben ook een echo gemaakt van haar abdomen en toen ontdekten ze dus ‘rare texturen’… pfoe, dat was zo’n eng moment. Ze hadden haar verdoofd voor de echo zodat ze stil zou blijven liggen, maar qua geest was ze nog bij, zeg maar. Dus dan sta je daar bijna 1,5 uur mee in die echoruimte het pootje van je poezebeest vast te houden en haar te sussen en te aaien(was zo sneu om te zien, in haar oogjes zag je duidelijk hoe eng ze het vond). Uiteindelijk bleek ze een leverontsteking te hebben en hebben we haar wat medicatie gegeven. Over een weekje of 2 ga ik haar bloed nog eens laten checken, maar ze is al terug wat bijgekomen 🙂

   • Reply Liesbeth November 9, 2012 at 7:10 pm

    Ooh wat erg! Al ‘n geluk dat het dan toch nog gewoon goedgekomen is he!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.