persoonlijk

Tag: jouw mooiste foto van 2011

January 6, 2012
oogoperaite-implantlens-zonder-oogkapje

Laatste update op

Het is 2012 en we worden overstelpt door goede voornemens (iets waar ik niet aan doe, ik DOE die dingen ๐Ÿ˜‰ ), top 10-lijstjes,… dus wilde ik iets anders doen ๐Ÿ˜‰ Ik hou erg van tags, dus besloot ik er eentje te maken: laat jouw mooiste foto achter in de comments (en waarom is het je mooiste foto?) Dit is mijn favorietje: Misschien is het vreselijk egoรฏstisch om een foto van jezelf te kiezen als mooiste foto van dat jaar, maar er zit zoveel achter deze foto ๐Ÿ™‚ Op deze foto zie je mij, vlak na de operatie van mijn eerste oog: zonder make-up, een heel rood oog en je kan zien hoe fucked up mijn huid is door de medicatie die ik moet nemen. En toch… deze foto heb ik genomen toen ik een uurtje uit de recovery was en weer op mijn kamer was. De oogchirurge kwam kijken hoe het ondertussen ging met mijn oog (dat nog bedekt was met gaas en een plastic oogkapje) en hier is ze net de kamer weer uit. Dit is een van de eerste momenten waarop ik weer kan zien, en als je net zo (lang) bijziend bent als ik, is dat een heel bijzonder moment. Ik heb als een idioot mijn Iphone gegrist en zo snel ik kon een foto gemaakt (omdat mijn andere oog nog steeds -8 was, had ik geen dieptezicht en kon ik het oog zelf niet goed zien) en zo gekeken hoe het eruitzag. Verder kan ik me nog een enorme opluchting herinneren: de narcose waar ik zo voor vreesde was goed gegaan. Al het trainen en medicatie slikken om mijn lijf en bloed zo goed mogelijk te krijgen, had geholpen. En ergens was ook trots: voor het eerst sinds jaren was ik niet in het ziekenhuis – en mijn God, wat heb ik daar de afgelopen jaren veel tijd verspild – omdat het moest, maar omdat ik dit zelf wilde. Dat klinkt misschien heel bizar, maar voor mij voelde het aan als een overwinning ๐Ÿ™‚

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nathalie January 6, 2012 at 11:43 pm

    ๐Ÿ™‚

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.