Het  vierkante gezicht

Wij mensen zijn unieke wezens, en hebben elk een uniek gezicht. Gezichtsvormen echter vertonen gelijkenissen in vorm. We kunnen  gezichtsvormen groeperen in: ovaal, rond,vierkant, rechthoekig en hartvormig.

Als je wilt weten wat voor gezichtsvorm jij hebt, moet je voor de spiegel staan en je haar strak naar achteren trekken, zodat alle haar van je gezicht vandaan is. Teken de contouren van je gezicht op de spiegel met lippenstift. Kijk goed naar de vorm. En bepaal welke je het beste vind lijken op je gezicht.

Mensen met een vierkante gezichtsvorm, moeten om hun gezichtsvorm te complimenteren,  rekening houden met de manier waarop ze zich opmaken. Er zijn verschillende haarstijlen die de hoekigheid van deze gezichtsvorm verzachten, en ook make-up die het vierkant gezicht positief beinvloeden, verder brillen, oorbellen, en allerlei accesoires die positief zijn voor hun gezichtsvorm.

Het vierkant gezicht

We spreken van een vierkant gezicht wanneer er sprake is van een breed voorhoofd, in combinatie met een brede kaaklijn waardoor het gezicht hoekig en scherp lijkt.

 

vierkant-gezicht

Olivia Wilde heeft een kenmerkend vierkant gezicht (Tinseltown via shutterstock.com)

vierkante-gezichtsvormOok Gigi hadid heeft een erg vierkant gezicht (Tinseltown via shutterstock.com)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.