Papyr Planner? Al enkele jaren zat ik er mee in mijn hoofd: ik wou zo graag een eigen planner maken. Mensen die mij kennen, weten dat je mij kan uittekenen met een notitieboekje en pen in mijn handtas of naast me tijdens het werken. Die dingen zijn mijn eigen externe geheugen, quoi!

Het schijnt heel grappig te zijn voor een digital native als ik: ik heb natuurlijk Glamourista, maar ook daarnaast nog enkele websites en in mijn dagelijkse leven werk ik fulltime als digital content editor. Om maar te zeggen: veel papier komt daar niet bij kijken. En toch bleef de liefde voor papier heel erg groot: in mijn studentijd stond ik steevast met niewe pennen, stiftjes en boekjes paraat om aan de voorbereidingen van mijn examens te beginnen… niet dat dat ooit iéts hielp, trouwens. Nu verzamel ik mooie notitieboekjes en de laatste jaren krijg ik ze ook regelmatig van vrienden (alle make-up etc die ik wil, heb ik volgens hen toch al).

IMG_20160601_170158

Dus, mag ik jullie supertrots voorstellen: mijn Papyr Planner! Er zit heel veel van mezelf in, ik ben heel benieuwd wat jullie erin zouden herkennen.

Waarom moet je deze planner hebben?

 • gerecycleerd papier

 • géén datums: je begint wanneer je maar wilt

 • crèmekleurig papier

 • lekker dik papier: 120 (dikker dan een gemiddeld notitieboekje)

 • hele fijne flat lay

 • 3 volledige maanden

 • ontdek je grote dromen en doelen

 • zelfs met vulpen en stift kan je erin schrijven zonder doorbloeden

 • er komen verschillende covers

 • 200 pagina’s

 • Dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse planners én nog veel andere handige pagina’s

 • handig A5-formaat

Bekijk hier alvast een filmpje dat ik maakte (komt eraan, Instagram werkt niet mee. Ooh, techniek, ooh mores): zo hoor je zelfs duidelijk hoe goed de kwaliteit van het papier is, en hoe stevig de planner is. En heb je natuurlijk een kijkje in de pagina’s!

De Papyr Planner koop je op Etsy

De cover:

Ooh, wat heb ik lang zitten twijfelen over de cover! De inhoud was piece of cake: die had ik al maandenlang in een lade klaarliggen en moest ik alleen nog maar opmaken. En ineens toen ik zat te dagdromen over het Alhambra, schoot het me te binnen: ik wou zo’n prachtig printje en liefst van al in een groene of turquoise kleur (mijn lievelingskleuren du jour).

IMG_20160601_170158

De inhoud:

Ik zei het al: de inhoud had ik in een ander schriftje geschreven, maar de tijd vinden om er echt mee aan de slag te gaan, ontbrak altijd. Tot ik in mei besloot het als mijn 30 day challenge te zetten: ik ging mijn oh-zo-geliefde planner eindelijk eens af maken! En vandaag kreeg ik de proefdruk in handen, geweldig! Mijn Papyr Planner bestaat écht… dit is zo anders dan websites maken, I love it 🙂

Zelf ben ik iemand die gek is op lijstjes maken en doelen stellen, en dat besloot ik dan ook als uitgangspunt te nemen: jaarlijkse doelen, maar ook maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks. En die grote dromen die je dit jaar wilt bereiken? Kleine tip: dit is er alvast eentje van mij! Misschien heb je een boekenlijst die je graag wilt lezen, films die je wilt zien of series? Er zit ook een handige shopping list bij, een online shopping tracker, taken die je iedere maand moet doen, een overzichtje van hoeveel je uitgegeven en gespaard hebt, een gewichttracker… (klik op de foto’s voor grotere weergaven)

Ook heb ik voor wat extra notitiepagina’s gezorgd, daar kan je lijstjes bijhouden van dingen die jij interessant vindt (in mijn geval: blogstatistieken en social media,…)

 

Iedere maand een nieuwe begin: maandplanners

 IMG_20160601_170332 IMG_20160601_170351 IMG_20160601_170358 IMG_20160601_170408

Iedere maand begin je met een ongedateerd overzicht van de maand, dat kan je zelf invullen. Handig om een overview te krijgen! Vervolgens een boodschappenlijst, je maandelijkse doelen en een lijst om al je inkomsten en uitgaven van die maand in bij te houden.

 

Week per week: weekplanners

IMG_20160601_170424

IMG_20160601_170434

 

Na de 3 maanden, tijd voor de weken. De week start ook met een overzicht (ook weer zonder datums, zo maakt het niet uit als je de planner een tijdje niet zou gebruiken) en een to do lijst ernaast.

 

Carpe diem: de dagplanners

 IMG_20160601_170502

IMG_20160601_170453

En dan: de dagindeling! Hier ben ik heel erg trots op, ik heb er maanden over gedaan en getest om tot een lay-out te komen die ik zelf heel fijn vond werken.

 

De datum kan je weer zelf invullen – op sommige dagen gebruik je dit misschien helemaal niet – en je kan er je top 3 must do’s inzetten. Dat zijn de 3 taken die je echt gedaan MOET MOET MOET hebben op het eind van de dag.

 

Een aparte lijst voor mails/telefoontjes die je nog moet doen, een voedingsdagboekje, je andere to do’s, de afspraken du jour en dan het health-gedeelte: heb je wel genoeg geslapen? En drink je genoeg water en niet te veel koffie etc,…? Hier hou je alles iedere dag bij. Sinds ik dat zelf doe, drink ik veel meer water en minder koffie. En wat je van sport deed, kan er ook nog bij!

 

Een planner die ik makkelijk kan meenemen in mijn handtas, vind ik superbelangrijk. Dus werd het een A5-formaat met ringen: zo kan je nog de pagina’s eruit scheuren die je niet meer gebruikt: nog compacter!

Shop de Papyr Planner op Etsy