Heb jij een recht figuur (ook wel H-figuur of jongensachtig figuur genoemd)? Dan heb je een bijna niet-zichtbare taille, geen uitgesproken, borsten, heupen, schouders en loop je figuur best wel in 1 lijn, zonder al teveel welingen en rondingen. Veel vrouwen die een recht figuur hebben, vinden het erg moeilijk om leuke kleding te vinden waardoor ze een iets vrouwelijkere look kunnen krijgen. Geen nood, wij helpen je graag met enkele stylingtips:

lichaamsvormen-bepalen

Deze vrouwelijke lichaamsvormen zijn zo duidelijk geillustreerd! (Terpsyshore via shutterstock)

 

Weet je niet welk figuurtype jij bent? Doe hier dan de figuurtype-test!

 

Blouses, truien en tops:

 Weinig vrouwen kunnen wegkomen met allerlei franjes, drukke prints of versieringen op hun shirts en truien, maar bij een recht figuur staat het net ontzettend leuk! Ook asymmetrische tops zijn ook heel erg jouw ding.

 

Peplum is gemaakt voor jouw lichaam, zo krijg je de illusie van bredere heupen.

 

Jeans en broeken

 

Iemand met een recht figuur kan alle soorten jeans wel aan, alleen is een boyfriendjeans af te raden. Dat zou je ‘rechte vormen’ alleen maar accentueren. Maar bijvoorbeeld skinny jeans of bootcuts en flared jeans zijn helemaal jouw ding! Ook kan je makkelijk prints op je broeken aan, als een van de weinige figuurtypes.

 

Jurken

 

Jij kan jurken dragen die veel figuurtypes helemaal niet zouden flatteren: kies voor jurken met best wel wat volume erin, zo creëer je zelf ook wat meer volume om je lichaam. Rechte jurkjes staan niet zo leuk bij jouw figuur.

 

Rokken

 

Met een recht figuur (H-figuurtype) kan je rokken dragen die erg zwierig zijn: andere vrouwen met een ander figuurtype kunnen deze rokken minder goed aan, maar bij jouw lichaamsvorm passen ze erg goed!

 

Jassen en blazers

 

Kies voor een blazer die getailleerd is, om de illusie van een taille te creëren. Rechte vesten, jassen en blazers gaan je alleen nog meer rechter doen lijken. Jij kan korte jasjes erg goed hebben!

 

Lingerie en bikini’s

 

Jij staat waanzinnig goed met een monokini, een bandeau-top of met een bikini of lingerie met wat ruches. Ook lintjes aan de zijkant zijn echt iets voor jou!

 

Schoenen


Jij kan eigenlijk erg ‘mannelijke’ en stoere schoenen hebben zonder dat ze jouw figuur zwaarder maken, daar moet je dus zeker van profiteren! Zware hakken zijn ook zeker geen probleem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.