Aardbeifiguur: Er zijn meer dan honderd lichaamstypen, waarvan het lichaamstype aardbei  (een Y-figuur) een is. Bij personen met het lichaamstype aardbei is het kenmerk dat het bovenste gedeelte van het lichaam breder is dan de heuplijn zoals bij een omgekeerde driehoek. Omdat het bovenlichaam van de aardbei zo prominent is, zal bij zo een lichaamsvorm het onderlichaam geaccentueerd moeten worden voor een goede uitstraling.  Dit kan door de juiste kleding te kiezen.

lichaamsvormen-bepalen

Deze vrouwelijke lichaamsvormen zijn zo duidelijk geillustreerd! (Terpsyshore via shutterstock)

Hier zijn enkele stylingtips voor vrouwen met een aarbei figuur:

  • Als je een aarbei figuur hebt staan wijd uitlopende rokken  je heel goed,  je heupen komen beter tot zijn recht en maken ze evenredig lijken met je bovenlichaam.
  • Riemen accentueren de heupen, maak dus zo veel mogelijk gebruik van de riem. Kleding met een vierkante hals is voor het aardbei figuur, een goede optie.
  • Wijd uitlopende broeken, zijn aan te bevelen bij het aarbei figuur omdat die de aandacht vestigen op het onderste gedeelte van je lichaam, dus kleding dat strak zit van boven en wijd uitloopt zoals: wijd uitlopende broeken, rokken,  jassen enz.
  • Kleding die je moet  vermijden bij lichaamstype aardbei

Kleding met een hoge hals, omdat die je bovenlichaam accentueert. Licht gekleurde bovenkleding, omdat lichte kleuren dingen groter doen lijken, en dat wil je bij een aarbei figuur vermijden met jouw bovenlichaam. Shoulder pads zijn ten strengste af te raden.

Tenslotte moet ik opmerken dat welk lichaamstype je ook hebt, er altijd positieve en negatieve kanten zijn, en als je ervoor zorgt rekening te houden met wat je goed staat en wat niet, dan zul je je altijd lekker voelen in je figuur. Je aarbei figuur heeft veel positieve kanten, en die moet je zo veel mogelijk uitbuiten.

Er zijn vele bekende vrouwen met een aardbei figuur, die er meestal prachtig uitzien.  Hier zijn enkele: Charlize Theron,Renee Zellwegger, Naomi Campbell, Demi moore, Lindsay Lohan and Alyssa Milano.

Je aarbei figuur mag er dus zeker wezen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.