Als peer (ook wel A-figuur genoemd) ligt de nadruk van je figuur voornamelijk op je heupen en billen: verder heb je een redelijk platte buik, slanke taille en geen al te grote borsten, wat stevigere benen en geen brede schouders (je heupen zijn breder dan je schouders). Veel vrouwen met een peerfiguur vinden dat ze een erg vervelend figuur hebben om aan te kleden: hoe haal je eigenlijk die nadruk op je heupen en billen weg?

lichaamsvormen-bepalen

Deze vrouwelijke lichaamsvormen zijn zo duidelijk geillustreerd! (Terpsyshore via shutterstock)

 

Weet je niet welk figuurtype jij bent? Doe hier dan de figuurtype-test!

 

Probeer de nadruk te leggen op je slanke bovenlichaam door daar wat lichtere kleuren te dragen en draag donkere kleuren qua broeken en rokken.

 

Blouses, truien, tops

 

Welke blouses, truien en tops staan het leukste bij jouw peerfiguur? Kies voor tops en blouses met een leuke print, door de nadruk op je smallere bovenlichaam te leggen, krijg je eigenlijk meer baalns met je heupen. Een bredere V-hals staat erg mooi bij jou, een boothals ook. Oversized blouses etc laat je best hangen in de winkel, dat maakt je alleen maar vierkant! Strakke coltruitjes laat je ook best achterwege, kies dan eerder voor een bredere hals en iets lossere trui.

 

Blazers en jassen

 

Ook hier kies je voor jassen die je lengte accentueren: ga niet voor jassen die nét op je heupen stoppen, zo trek je de aandacht naar je heupen. Wat wel erg leuk staat: kortere jassen (zeker als ze in een puntvorm eindigen) en jassen die tot net over je heupen en billen komen (zo trek je de aandacht naar je benen). Jij kan als peer ook schoudervullingen hebben! En blazers met een printje die je nu zo veel in de winkels ziet? Helemaal jouw ding!

 

Jeans en broeken

 

Het is een fabel dat vrouwen met een peerfiguur geen skinny jeans kunnen dragen. Onzin! Kies voor een donkerdere kleur skinny jeans (zonder rafels, wassingen,…) en draag er een blouse of trui over die tot over je heupen komt, het liefst van al nog met een ronde onderkant (daardoor lijken je benen optisch langer en je heupen wat minder breed). Kies zeker niet voor prints op je broeken, dat leidt de aandacht alleen maar naar je heupen. Ook jeans met iets bredere pijpen zoals een straight jeans of een bootcut staan erg leuk bij jou, omdat ze ook weer je heupen in balans brengen.

 

Rokken

 

Hoe leuk pencil skirts ook zijn, als je geen nadruk wilt leggen op je heupen, zijn ze voor jou toch echt een no-go: kies ook zeker niet voor rokken met een printje of lichte kleur.

Daarnaast staan rokken met een A-lijn jou wel erg goed, die zorgen weer voor wat meer balans. Een ballonrok, strakke tulprok of een erg zwierige cirkelrok laat je ook best weer hangen in de winkels.

 

Jurken

 

Welke jurken staan leuk bij een peerfiguur? Zorg ervoor dat de roklijn een A-lijn is en dus vanaf je heupen recht naar beneden valt. Strakke kokerjurkjes passen niet goed bij jouw lichaamsvorm. Als je het kan vinden, is een jurk met een A-lijn in een donkere kleur helemaal perfect. Of een jurkje met donker A-lijn rokgedeelte en een lichtere bovenkant, liefst met een mooie halsuitsnijding die goed bij jouw schouders past zoals een boothals of een brede V-hals of brede ronde hals. Té zwierige jurken kunnen er ook voor zorgen dat je heupen breder lijken!

 

 

Lingerie en bikini’s

 

Een hoog uitgesneden slip of badpak zorgt ervoor dat je benen langer en slanker lijken, je kan ook altijd een pareo gebruiken om je heupen wat te bedekken als je dat graag wilt. Benadruk je bovenlichaam door een mooi bikinitopje met een opvallende kleur of print te kiezen en hou je bikinibroekje sober (ga ook zeker niet voor sluitingen met lintjes aan de zijkant). Een push-up zorgt ook weer voor meer balans in je figuur!

 

Schoenen

 

Als je bredere heupen en bovenbenen hebt, bestaat de kans dat je ook wat bredere kuiten hebt. Er zijn gelukkig merken die zich gespecialiseerd hebben in het maken van mooie laarzen voor brede kuiten zoals Gabor, daar vind je zeker wat terug! Een hakje geeft je achterwerk een kleine lift, ook altijd mooi meegenomen. Aangezien je onderkant al wat zwaarder is, kies je best niet voor vierkante blokhakken of vierkante neuzen, probeer zo fijn mogelijk te gaan!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.