Als appel ligt het zwaartepunt van je figuur op je buik en borsten, je hebt geen tot amper een taille en je benen zijn redelijk slank. Ook kom je sneller bij aan je buik dan andere lichaamsdelen. Ben je op zoek naar enkele stylingtips om je buikje wat te kunnen verdoezelen en bijvoorbeeld je benen in de spotlight te zetten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

lichaamsvormen-bepalen

Deze vrouwelijke lichaamsvormen zijn zo duidelijk geillustreerd! (Terpsyshore via shutterstock)

 

Weet je niet welk figuurtype jij bent? Doe hier dan de figuurtype-test!

 

Blouses, truien, tops

Ga zeker voor wijdvallendere modellen en laat de strakke topjes liggen. Het is ook slim om hier de regels van clair-obscure toe te passen (contouren voor kleding, zeg maar): donker voor de lichaamsdelen die je wilt verdoezelen, lichte kleuren voor de lichaamsdelen die je graag wat wilt accentueren. Ga dus zeker voor donkerdere tinten voor je bovenlichaam en draag geen drukke prints (dan gaat de aandacht ook naar je bovenlichaam).

 

Blazers en jassen

Kies voor een jas die getailleerd is of die een riem heeft (en dan kan je de jas zelf getailleerd maken en zo de illusie van een taille wekken). Ga zeker niet voor een A-lijn in je jas of voor een jas met ruches etc op de borsten. Steek ook niet te veel in je zakken, dat maakt alleen maar boller. Kies voor een jas met een slanke snit: een rits is beter dan double breasted knopen. Zoek een jas zonder epauletten (schoudervullingen) en met een V-kraag.

 

Jeans en broeken

Broeken met een low waist zijn een echte no-go voor jou. Kies voor een broek met een bredere heupband, dat ondersteunt je buik. Een skinny jeans kan te erg ‘snijden’ in je buik, waardoor je love handles te erg zichtbaar worden. Kies liever voor flared jeans of een straight jeans om meer balans te krijgen. Probeer zo vaak mogelijk hakken te dragen onder je broeken voor een mooier silhouet. Donkere jeans maakt je heupen slanker en zo valt je buikje meer op! Lichtere jeans en een donkerdere top is meer jouw ding.

 

Rokken

Een kokerrok is geen goed plan als je een appelfiguur hebt, kies eerder voor een rok met een lichte A-lijn om zo meer balans in je figuur te krijgen. Combineer je rokken altijd met een fijne laars of pump (enkellaarsjes snijden je benen optisch af onder een rok, niet doen dus).

 

Jurken

Bij een appelfiguur is er geen taille, dus probeer een wikkeljurkje om optisch een taille te creeren.

 

Lingerie en bikini’s

Als appel heb je van jezelf al veel curves, het is dan ook een goed idee om wat rechtere lijnen te kiezen in je lingerie en bikini’s en de nadruk op je slanke benen en achterwerk te leggen en weg te halen van je buikje.

 

Schoenen

Als appel heb je mooie benen die je zeker in de verf moet zetten! Kies dus voor een mooi paar elegante pumps of laarzen.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.