Over mij

Amai… da’s geen Nederlandse?

Wie schuilt er achter Glamourista? Wel, dat ben ik: Katrijn. En hoewel mijn .nl doet vermoeden dat ik een Nederlandse dame ben, heb ik toch echt een zacht Vlaamse tongval. Dus: aangenaam, lievekes 😉

 Take me somewhere new…

Geboren in Leuven, woont in Lier en werkt in Mechelen (maar in mijn hoofd beland ik ooit nog in Parijs…).

Fulltime blogger?

Ik werk fulltime als e-commerce manager (en sowieso werk ik al jaren als SEO-specialist en digital marketeer): ik heb het grote geluk dat ik van mijn hobby al enkele jaren mijn beroep heb kunnen maken. Lucky girl…

Het werken aan Glamourista is dus vooral voor de avonduren en weekenden weggelegd, wat niet wegneemt dat ik het nu sinds 2009 nog steeds iedere dag met véél liefde doe.

Hoe het allemaal begon?

Ik las blogs zoals Misslipgloss, Temptalia, Beautygloss en Fashionata en op mijn 19e begon ik pas into make-up te geraken (ik was daarvoor nogal een tomboy) en ermee te experimenteren. Daarop volgde een Youtube-verslaving en bedacht ik me dat ik zelf ook graag een eigen blog wilde. En zo gebeurde: ik leerde al prutsend (little confession right there) WordPress installeren, ontdekte hoe ik hosting en een domeinnaam aankocht en begon. Eerst lag de focus vooral op make-up, maar met de jaren is mijn liefde voor mode ook ontzettend gegroeid (bekijk mijn outfit of the day-categorie maar eens… hopelijk leid je daaruit af dat ook mijn smaak in kleding gegroeid is ;)).

Sinds ik op mezelf woon is er ook een grote portie lifestyle en interieur te vinden (oh liefjes, had ik al verteld over mijn Pinterest-verslaving?).

Mijn doelgroep

Ohjee, dit is een moeilijke. Mijn doelgroep? Dat zijn meiden, jongens, mannen en vrouwen. Meestal tussen de 14 en 45, maar natuurlijk zitten daar ook uitzonderingen tussen (ik zou het niet anders willen). Tout court: mensen die net als ik een passie hebben voor make-up en mode! Ook ligt hun smaak heel erg uit elkaar: van budgetproducten tot high end. Lekker divers!

Get to know me…

Klaar voor wat random facts over mij?

 • Ik ben ‘slechts’ 1 meter 58. Jammer voor de meters broek die moeten sneuvelen, maar hoera voor het dragen van hakken!
 • gek op yoga, salsa, bachata en soms rumba. En binnenkort komt daar ook nog buikdans en pilates bij…
 • Is een duidelijke peer. Yo, hips!
 • Schijnt iets te vaak van haarkleur te wisselen
 • Ging van een stuk of 90 handtassen naar ‘slechts’ een tiental.
 • 30 jaar (maar ik voel me nog steeds een groentje met momenten… komt goed!)
 • Ik heb een bachelor Toegepaste Taalkunde (Spaans, Nederlands en Frans) op zak, om het af te sluiten met een master Journalistiek
 • Reageert behalve op ‘Katrijn’ ook nog op: ‘Glammie’, ‘Glamourista’, ‘Kleintje’, ‘Poppemie’, … je hebt mijn aandacht snel te pakken, blijkbaar 😀 Maar noem me ‘juffra’ – zeker op zijn Antwerps – en je hebt mijn death stare te pakken.
 • Het meest effectieve: voor mijn neus staan zwaaien met leuke kleding of make-up. I’m all ears 😉
 • Ik ‘kir’ blijkbaar als ik enthousiast ben (denk: high pitched noises!)
 • Do not feed me coffee… je bent gewaarschuwd!
 • Maakt veel meer selfies dan ze ooit zal durven toegeven
 • Schijnt een horrible muzieksmaak te hebben (nog andere Reggaeton-lovers hier?) en speelt haar favorietjes tientallen keren achter elkaar (sorry, Buurman…)
 • Jarenlang had ik mijn lieve kat Belle als sidekick (naja… slapen naast een laptop, telt dat ook als bloggen?), en sinds februari woont mijn ondeugende kitten Maya hier ten huize Glamourista
glamourista-logo-2015

Instagram