Mijn tips tegen koude handen en voeten

Mijn tips tegen koude handen en voeten

Ik ben een ongelofelijke kouwkleum: zelfs als het eindelijk een beetje warmer aan het worden is zoals nu, blijven mijn voeten en handen het vaak heel erg koud hebben. Nogal vervelend, maar enkele maanden geleden heb ik er iets op gevonden: handwarmers en voetwarmers!

Zeker wanneer het weer ineens aan het vriezen is, vind ik het echt heel erg vervelend! Mijn voeten en handen krijg ik gewoon niet meer opgewarmd, zo vervelend!

Tips voor kouwkleumen

Nog meer tips voor kouwkleumen:

  • draag veel laagjes: door alle laagjes zorg je voor een isolatie-effect wat je veel warmer houdt dan alleen een dikke trui
  • thermo-ondergoed is je vriend! Ik weet het… thermo-ondergoed is helemaal niet sexy, maar het houdt je wel lekker warm! Zeker als je het combineert met de bovenstaande tip, heb je het veel minder snel koud
  • laat je smartphone zitten: dit heb ik écht moeten leren: ik deed mijn handschoenen uit iedere keer ik even snel op mijn smartphone wou kijken. Nu laat ik (als het erg koud is) mijn smartphone in mijn zak zitten tot ik ergens lekker warm binnen ben. De mindfulness krijg je er als bonus bij 😉
  • Neem een thermosflesje mee onderweg! Deze tip heeft mij al enkele winters gered terwijl ik stond te bevriezen terwijl ik aan het wachten was op een trein of bus die door de ijskou maar niet kwam opdagen. Maak je favoriete koffie, golden latte, matcha latte of heerlijke thee of chocolademelk en het wachten in de ijskou wordt ineens al een klein tikje minder erg!
  • Koop een muts met fleece voering. Jups, klinkt misschien als een erg rare tip… maar als ik alleen maar een mooie, fashionable muts draag, komt er nog zo veel wind door. Tot ik in een opwelling een met fleece gevoerde muts kocht: inééns besefte ik dat ik wel een lekker warm hoofd kon hebben. Needless to say… ik ga dus niet meer terug naar een ongevoerde muts
  • Heb je ‘t echt heel koud? Dan zijn hand- en voetwarmers dus echt ideaal! Ze zijn in een klein formaat gemaakt waardoor je ze heel makkelijk meepakt in je tas of in je jaszakken. Geen ijsklompjes als voeten en handen meer voor jou! (ik vond de mijne bij Engelbert Strauss trouwens) 

(bron afbeelding: Pexels.com)

Glamourista

Cat mom – gek op Jeroen – reizen, make-up en fashion!

Find me on: Web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.