Duiken met VR-haaien met Vodafone

Duiken met VR-haaien met Vodafone

Wist je dat één op de vier Nederlanders graag eens een extreme sport zou willen proberen? Denk daarbij maar aan bungeejumpen, of duiken met haaien. En exact dat laatste gebeurde onlangs in een zwembad in Amsterdam. What?

Huh? Echte haaien? Gewoon in Amsterdam? In het Marnixzwembad? En dat kan zomaar? Neenee, het gaat gelukkig om een Virtual Reality experience! Oef, geen échte haaien daar in dat zwembad. Maar dat maakte de ervaring er niet minder om! Er werden enkele gelukkigen uitgekozen door Vodafone, die de hele VR-experience waarmaakten, en één van de supergelukkigen die op die manier mee mochten duiken met haaien, was haaienfreak Melvin. Check hieronder zijn duikervaring:

 

%CODE1%

Ik vind het zelf zo’n gaaf idee! Zeker vanuit mijn beroepsveld ben ik énorm geïntereseerd in all things tech, en VR blijft toch echt een fantastisch iets. Zelf testte ik het enkele jaren geleden al eens toen het in zijn kinderschoenen stond, maar werd toen ongelofelijk wagenziek… fail!!

Vodafone Haaien-0732

AMSTERDAM – Met Vodafone virtueel zwemmen met witte haaien in het Marnixbad te Amsterdam. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Maar de techniek erachter is echt waanzinnig: In Zuid-Afrika werd er gezwommen met haaien, en die 360° beelden werden door Vodafone naadloos gestreamd naar de zwemmers in Amsterdam. Hoe? Met een speciaal ontworpen VR-bril die uitgerust is met een
speciale drijvende ‘antenne-boei’ (je hebt anders onder water geen 4G-bereik) die het internet signaal in de lucht opvangt en direct doorzet naar de duikbril/headset. Ook is de bril voorzien van speciale lenzen die rekening houden met het water tussen je ogen en de lens, om de lichtbreking door water tegen te gaan. Serieus, zo cool! Internet onder water, hoe tof is dat?

Vodafone Haaien-1804

AMSTERDAM – Met Vodafone virtueel zwemmen met witte haaien in het Marnixbad te Amsterdam. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Zouden jullie zo’n Virtual Reality ervaring eens willen meemaken? Dit lijkt me echt zo’n coole ervaring, met duikfles enal… dat maakt het veel echter denk ik!

Glamourista

Cat mom – gek op Jeroen – reizen, make-up en fashion!

Find me on: Web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.