L’Oréal Colorista spray: eerlijke review en ervaring

Not worth it: L’Oreal Colorista spray

Met hoge verwachtingen rekende ik dit flesje Colorista van L’Oréal af. Na al talloze keren geschreven te hebben over grijze haarkleuren en kapsels, ging ik het ook eens testen voor 24 uur. Overal las ik al laaiend enthousiaste reviews (er had ergens een ‘sponsored-belletje’ moeten afgaan) en dus dook ik gisteren met high hopes de badkamer in. Ik zou toch niet voor een kort kapsel moeten gaan omdat ik de tijdelijke verf er toch niet meer uit zou krijgen? Ieks!

Mijn haar voor de kleuring:

Ik drapeerde met veel verve een handdoek om mijn haar en las de gebruiksaanwijzing nog een keertje: op een 20-tal cm van je haren af spuiten, goed schudden en erna nog eens doorkammen. Okay, dat kan ik wel.

Stap 1: goed schudden… easy

Stap 2: Op een 20-tal centimeter beginnen spuiten. Daaamn, overal lelijke glitter!!

Stap 3: doorkammen: Euh. Nee. Dat lukte voor geen meter, en ik wil het liefste zoveel mogelijk haren behouden, L’Oréal. Mercidankuwel. Mijn haar is KURKDROOG  en mega tangled en zodra ik eraan kom, gaat de kleur er al uit. Alsof er een raar soort krijt in mijn haar zit?

Dingen waar ik totaal niet op gerekend had:

De kleur die toch écht ‘grijs’ gedoopt werd op de verpakking, is freaking zilver. Ik glitter zo hard dat ik mijn haren maar opsteek (en een kleine disclaimer: ik ben een glittermadam, echt. Maar als ik grijs koop, wil ik grijs!). Een knotje durf ik op dit moment niet eens, het is een groot rattennest geworden.

Een rattennest, ik zei het al. Dat is -helaas- nog een eufemisme van jewelste! Ik komt gewoon vast te zitten met mijn grove kam en haal hem er voorzichtig weer uit. ‘Kam je haren door’… hoe dan? Ik krijg het idee dat ik even goed een flesje gekleurde haarspray uit een carnavalswinkel had kunnen kopen… Van een merk dat ook haarverzorging aanbiedt, verwacht ik echt veel meer dan dit.

De hoeveelheid is ook behoorlijk zielig. Ik krijg het gelukkig op tijd door en besloot er dan maar een soort van ombre-achtig-iets van te maken. Hm. Eigenlijk lukt dat ook maar vooral bij mijn linkerkant, voor rechts heb ik eigenlijk niet meer genoeg over. En hier was ik dan al iets van een 8  euro voor kwijt? What? Als je dit dus als ombré haarkleur wilt testen, heb je er 2 nodig. Voor je hele haar gok ik toch op een stuk of 4 flesjes. En ik heb nu geen noemenswaardig lang haar, toch?

Next up: het uitwassen. Met knikkende knietjes ben ik die avond in de douche gestapt (slapen met dit haar zag ik gek genoeg niet zitten. En dan wakker worden met een glitterend kussen en bijbehorend smoelwerk zeker… ‘k dacht het niet ;)), zette het water op standje kokend (nietwaar, vriendjelief? 😀 ) en pakte de zachtste shampoo die op dat moment in de douche stond (Garnier Ultra Doux met abrikoos, prikt niet en eigenlijk voor kinderhaartjes bedoeld. Soit, ik gebruik het ook om pure nostalgie). Een paar stromen grijs en glitter later (‘Carrie’ is er niks tegen) komt er niets vreemd gekleurds meer uit mijn haar. Oef, ik heb het eruit gekregen.

Tijdens het drogen van mijn haar ben ik toch ook een paar keertjes extra gaan kijken of alles er toch echt wel uit was. Dat is gelukkig gelukt! Op zich heel tof om eens te experimenteren met zo’n kleurtje, denk ik. Al weet ik nu nog steeds niet of ik met een donkergrijze haarkleur zou staan, of het toch beter bij mijn uitgroeiende blonde haarkleur hou. Dan hoef ik niet altijd voor opsteekkapsels te gaan 😉

Nog meer eerlijke reviews over dit product vind je hier (ik had ze moeten lezen voor ik dit kocht… zucht).

l-oreal-colorista-review-ervaring

2 Comments
  1. Ik heb vandaag de Turquoise eens uitgeprobeerd. Qua kleur was het prachtig! Maar langzamerhand begon ik steeds meer op een smurf te lijken; het gaf ontzettend af! Daarnaast bij het eruit wassen na twee keer boenen nog steeds een beetje kleur, en het borstelen was echt een nachtmerrie; zoveel plukken haar heb ik nog nooit uit mijn hoofd zien komen. Kortom, grote afrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
cesars-kitchen
Mijn boekenwishlist

Hoewel ik net een hoop boeken verkocht heb, wil ik toch nog graag enkele andere boeken in mijn boekenkastje! De...

Close