Perfecte laptop voor school, bloggen en onderweg

Altijd een computer bij de hand willen hebben, ook als je onderweg bent. Een desktop computer met scherm en toebehoren mee sleuren zou een vreemd zicht zijn. Een laptop kan en doen velen (ook ik) maar mijn rug neemt me dit de laatste tijd minder en minder in dank af. Voor lange afstanden en voor regelmatige verplaatsingen weegt deze ook al snel veel te veel. Binnen de kortste keren loop je rond met een pijnlijke of scheve rug.
Als fashionista’s hebben we het dan nog niet over de veel te grote tas die we dan mee moeten sleuren (Dat is uiteraard geen probleem…) waar in plaats van onze 10 favoriete makeupjes, onze smartphone en talloze bakjes eten ook nog een laptop in moet gestoken worden (Ja, dat is het probleem!). Zonde van al die plaats!). Leuke tassen voor laptops is voor een andere blogpost!
asuslaptops
asus-minilaptop
(hier zie je de vergelijking met mijn 15,6inch laptophoes)
 
Onze smartphone is de dag van vandaag het verlengde van onze persoonlijkheid. Als blogster spendeer ik er meer uren op dan me lief is. Opzoeken van leuke ideetjes, snel tussendoor of uitgebreid mails bekijken, snel de ingrediënten opzoeken in de supermarkt voor dat recept van die avond,…  Soms heb je gewoon een groter scherm nodig en wil je comfortabeler kunnen werken. Als blogster merk ik dit heel sterk waardoor ik op een bepaald moment een keuze moest maken. Omdat ik na mijn hand niet ook mijn rug naar de vaantjes wou helpen besloot ik uit te kijken naar een kleinere laptop, eentje die ik ook makkelijk onderweg mee kon nemen. Er zijn natuurlijk ook nog de tablets, maar persoonlijk ben ik er nooit een fan van geweest. Ook voor het typen heb ik het nooit handig gevonden. Even overwoog ik een tablet te kopen met een extern toetsenbord want die keuze is er een hele tijd terug ook bijgekomen. De zoektocht kon beginnen…
 

Wat wil ik?

Eerst en vooral moest ik bepalen wat ik precies wou. De dag van vandaag is het aanbod zo groot dat je soms door het bos de bomen niet meer kan zien. Daar speelt Apple heel handig op in. Ze hebben van een bepaalde soort product maar een beperkt aantal modellen. Computer met een groot scherm nodig? Dan koop je een iMac. Een smartphone nodig? Dan koop je de iPhone. Een laptop nodig? Dan koop je de macBook. Een tablet? Niet veel keuzestress, gewoon de iPad.
 
Ik ben altijd al wat verliefd geweest op de mooie producten van Apple, maar het struikelblok was toch wel altijd de prijs. Hoe goed en mooi de producten zijn, soms is het budget een belangrijke, doorslaggevende factor bij de definitieve keuze.
asus-details-laptop
Heerlijk dun laptopje!
asus-laptop-detail
 
Ik zocht een kleine laptop voor onderweg. Het toestel hoefde zeker niet krachtig te zijn en zou vooral worden gebruikt om te bloggen en surfen op het net. Het beperkte budget van 400 euro was ook een belangrijke factor. De producten van Apple waren dus uitgesloten. En als het nog eventjes kon, een goudkleurige laptop, please! 
Daarnaast hoefde de computer geen grote grafische toepassingen te draaien wat de prijs ook al dadelijk naar beneden haalde. Zware computerspelletjes spelen hoefde ook niet, een extern beeldscherm makkelijk aansluiten ook niet. Allemaal zaken waardoor ik in principe voldoende had met een instapmodel en niet naar de high-end modellen hoefde te gaan kijken (wat ik ook dadelijk in mijn mooie portemonnee zou voelen).
De programma’s die ik er op wens te draaien zijn niet heel speciaal. Het betreft allemaal standaardprogramma’s die op gelijk welke model te installeren zijn of er zelfs gewoon standaard al op staan. Ook hier dus geen speciale wensen die de keuze van het model zou beïnvloeden.
De dag van vandaag durven fabrikanten (Ja, ik kijk naar jullie Apple ;)) bepaalde uitgangen of onderdelen weglaten. Gelukkig is een hoofdtelefoonuitgang bij een laptop de dag van vandaag nog standaard. Mnimaal 1 usbpoort vinden we ook nog bij zo goed als elk model. De youtubefilmpjes die we onderweg bekijken willen we toch liever graag met onze hoofdtelefoon beluisteren. 
Een grote harde schrijf hoefde ook niet. Het meeste zou ik in “the cloud” doen en als ik iets offline zou schrijven zet ik het op een usbstick of mail ik het naar mezelf om dan op de gewone computer af te werken.
Een andere factor bij de keuze van een laptop is de batterijduur. Ik heb hier achteraf gezien wat te weinig aandacht aan besteed. Al denk ik dat dit eerlijk gezegd voor het budget dat ik voor ogen had moeilijk zou zijn om met 1 oplaadbeurt 8u te kunnen werken. Ik moet ook realistisch zijn en soms moet je toegevingen doen.
Wanneer je een keuze maakt is toekomstgericht denken ook belangrijk. Is deze laptop een ouder model en/of is het nog up-to-date? Zijn er upgrademogelijkheden? Is er een kans dat ik in de toekomst meer verwacht van het toestel dan op dit moment waardoor ik misschien best toch kies voor een zwaarder model dan wat ik nu nodig heb?
 
Eens de beslissing is gemaakt wat ik precies wil volgt de volgende moeilijke keuze: Waar wil ik mijn toestel te kopen? Als ik precies zou geweten hebben wat ik wou qua model/merk dan had het een heel stuk makkelijker geweest. Prijsvergelijkingswebsites kunnen dan heel erg handig zijn. Je kan uiteraard ook altijd naar je favoriete webwinkel surfen en het model daar even opzoeken. Toch is het zeker altijd interessant prijzen te vergelijken bij het maken van je keuze.
Ik wist echter niet welk model of merk ik wou kopen en dan is het een heel stuk moeilijker. Door de overvloed aan merken en modellen zat ik toch wel wat met de handen in men blonde haren. Om mijn zoektocht te starten ging ik naar een van mijn favoriete webshops: Coolblue.
Ook bij Coolblue een overvloed aan modellen en merken. Ik moest dus ergens in het bos de bomen trachten te zien. Ik besloot mijn vooropgestelde richtlijnen van wat ik precies wenste hun werk te laten doen. Ik liep alle filters af en vinkte de ene filter na de andere aan die betrekking hadden op waar ik me voorgenomen had me aan te houden.
Gewicht was een belangrijke aangezien ik niet weer met een laptop van heel wat kilo’s rond wenste te zeulen. Waar de laptop voor wordt aanbevolen zorgde ook dadelijk voor een enorme schifting in het aanbod. Dadelijk zag ik de duurdere high-end modellen verdwijnen uit de lijst. Iets waar ik sowieso toch niet op zoek naar was. Een heel belangrijke factor was het budget. De prijsfilter sloeg ik dus zeker niet over. Als laatste vinkte ik enkele schermdiagonalen aan. Ik koos bewust voor kleinere schermen aangezien deze ook weer makkelijker mee konden genomen worden en minder plaats in namen in mijn tas. Yay! Meer plaats voor make-up en andere dingen!
Toen ik finaal alle filters zorgvuldig had aangevinkt had ik nog een beperkt lijstje van beschikbare modellen. Ik snuisterde even snel diagonaal op basis van “the looks” door het lijstje. We willen stiekem allemaal eentje die er ook nog mooi uitziet, toch? Mijn oog viel op een goudkleurig model dat toevallig ook in de aanbieding stond. (Ondertussen bij het schrijven van dit artikel is het model niet meer beschikbaar). Ik besloot door te klikken en de specificaties na te kijken. Op het eerste zicht voldeed dit model aan wat ik precies zocht. De filters hadden hun werk dus goed gedaan! Ik bekeek dadelijk de reviews onder het product om te kijken wat anderen van dit model wisten te vertellen. Op het eerste zicht positief met de gebruikelijke negatieve reacties die je bij elk product wel terug kan vinden. Dit zag er dus goed uit. De meeste negatieve commentaren waren vooral van gebruikers die bepaalde verwachtingen hadden van het toestel terwijl het toestel helemaal niet die specificaties had. We verwachten toch ook niet dat een matte rode lipstick plots kan verkleuren naar een blauwe glossy lipstick?
Het handige bij Coolblue is ook dat er van heel wat producten een video beschikbaar is waar je een medewerker van Coolblue het product ook nog even aangenaam kan zien voorstellen. Daar kan je ook heel wat uit opmaken over het product. Een foto kan soms een vertekend beeld geven terwijl je in een video meestal een goede indruk krijgt van bijvoorbeeld de grootte en uitstraling van het product.
Ik besloot toch even dat specifieke model op andere webshops op te gaan zoeken. Prijzen vergelijken kan nooit kwaad. Echter kwam ik van een kale reis terug en moest al snel toegeven dat Coolblue in dit geval ook nog eens de goedkoopste was. Dit kwam voor het grootste deel doordat dit model net in de aanbieding stond.
De prijs als factor om voor Coolblue te kiezen was dus voor dit model al een schot in de roos. Maar naast de prijs zijn er nog factoren die voor mij persoonlijk een hele belangrijke rol spelen. Neem nu de dienst na verkoop. Als jullie ooit al iets bij Coolblue hebben gekocht en het omwille van welke reden dan ook hebben moeten terugsturen zullen jullie dit zonder meer bevestigen.
Hun dienst na verkoop (of het nu retourneren, omruilen, schade, vragen of om het even wat is) is TOP! Ik ben een fervent online shopper. Veel mensen kopen nog steeds producten zoals een computer en dergelijke in een offline winkel voor de ondersteuning achteraf. Maar voor mij is de tijd dat online winkels hier voor moeten onderdoen al lang voorbij. Coolblue is daar een mooi voorbeeld van!
Naast prijs en dienst na verkoop is er dan nog de levertermijn. Juist ja. Ook daar scoren ze fantastisch op! ‘s Avonds bestellen en de volgende ochtend na enkele uren slaap staat de postbode met een pakje aan je voordeur of ga je het in het postkantoor gaan ophalen.
Voor mij was het dus een uitgemaakte zaak, ik plaatste met een goed gevoel de bestelling bij Coolblue en de dag erna knuffelde ik naast Maya  ook men nieuwste aankoop. Mijn rug is me sindsdien erg dankbaar. Nu nog op het werk ze overtuigen ook daar een meer compacte laptop te verkrijgen zodat ik helemaal zorgeloos kan sporen van en naar het werk.
 
laptop-maya
Maya vs laptop: zo zie je maar hoe klein het laptopje is 😉
Oh ja… Op mijn verlanglijstje staat stiekem toch nog een Macbook Air, of een kleine MacBook. Dan heb ik het nog niet gehad over de koperkleurige HP Spectre. Ik droom, wie weet ooit.
(Ik koos voor de Asus R209HA-FD0013TS  met een Qwerty toetsenbord – waar ik later stickers voor kocht om er alsnog een Azerty van te maken)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
catrice-beautifying-lip-smoother2
Getest: Catrice Beautifying Lip smoother

Ik hou heel erg van verzorgende lipproducten, en dus was deze Catrice Beautifying Lip Smoother iets wat ik graag eens...

Close