Verantwoord afvallen met shakes

Ik ben al enkele weken bezig met verantwoord leven: ik kan eindelijk weer terug naar gezonder eten nadat ik vorig jaar een dikke darmontsteking kreeg, jullie geloven nooit hoe erg ik kan genieten van een bordje sla! Geen restenvrij dieet meer voor mij, yes! Nu wil ik al enkele maanden een beetje afvallen, vooral om terug een beetje strakker te zijn als straks dat bikiniseizoen er weer aankomt. Zeker omdat ik erg veel last had van een opgeblazen en dikkere buik na die zware ontsteking, waar ik iedere keer weer in herviel en maanden aan een stuk antibiotica voor moest innemen. Niet moeilijk dus dat ik graag dat buikje echt weer kwijt wou (dat krijg je helaas ook met dat restenvrije dieet, je eet veel witte pasta en brood en dat wreekt zich toch echt wel), maar op een gezonde manier. Ik begon met het drinken van Yokebe shakes met veel eiwitten en voedingsstoffen om me een extra duwtje te geven bij het afvallen, ik eet al veel gezonder en sport vaak… maar ieder klein beetje extra helpt, toch? Enkele onderzoeken later, blijkt ook dat ik heel slecht tegen lactose kan, dus ben ik heel erg blij dat er in de Yokebe maaltijdshakes die ik nu drink geen lactose zit. Ik vind het zo makkelijk, ook omdat ik razend drukke weken inga: overdag werk ik (meer dan) fulltime, ’s avonds en in het weekend blog ik… erg veel tijd heb ik dus niet om uitgebreid te gaan koken. En dan komen die shakes voor mij echt zo goed van pas! Ik maak er ’s ochtends eentje die ik opdrink terwijl ik mijn haar doe en me opmaak: ik krijg zo toch alle voedingstoffen binnen maar is de shake mager genoeg zodat ik toch wat afval. Middags eet ik een normale maaltijd, en ’s avonds (ik ben vaak pas thuis om 20u door mijn werk) vind ik het heel fijn om gewoon een shake te maken. Ik heb er goed mee gegeten en krijg toch al mijn voedingstoffen binnen. Eerlijk: ik zie nu na 2 dagen nog geen groot verschil op de weegschaal (een halve kilo), maar ik voel me wel gezonder omdat ik nu ook écht ontbijt. Gelukkig zitten er ook goed wat eiwitten in, waardoor ik pas tegen de middag weer honger krijg. Ook zitten er B-vitaminen in, en dat komt voor mij heel goed uit omdat ik die van nature slecht kan opnemen… ik kan iedere hulp dus wel gebruiken! IMG_20160518_075607 Maar goed: ik ga jullie mijn favoriete receptje geven! Ik heb het gevoel dat ik een milkshake drink ’s ochtends, haha! Lekker! Je hebt deze ingrediënten nodig:

  •  Een kwart banaan
  •  5 schepjes poeder van Yokebe Natural Honey
  •  Een kwart theelepel plantaardige olie (ik gebruik kokosolie)
  •  200 ml lactosevrije melk

Deze ingrediënten doe ik in mijn Magic Bullet en dan is het heel snel klaar – en klontervrij – om te drinken. En ook heel belangrijk: ik vind dat de shakes ook absoluut geen vieze nasmaak hebben van zoetstoffen! IMG_20160515_112120 Oh, en terwijl ik moeite doe om terug wat meer te sporten en gezonder te leven, heb ik natuurlijk mijn fluffy tegenpool Maya die gewoon hele dagen op bed ligt of een beetje speelt, haha! maya

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
alexandria-melissa-youtube
Melissa Alexandria: minimalistische blogger

Ik ben verslaafd aan deze Youtuber!

Close