Leuke gadgets voor je yogasessie

Leuke gadgets voor je yogasessie

Al eerder schreef ik dat ik gek ben op yoga. Behalve dat je het kunt doen waar en wanneer je maar wilt, is het grote voordeel van yoga dat je er weinig spullen voor nodig hebt. Het enige dat ik heb aangeschaft, is yogakleding (onder meer verkrijgbaar bij Zalando) en een matje. Toch zijn er natuurlijk ook allerlei leuke yoga-accessoires verkrijgbaar; spulletjes die je misschien niet per sé nodig hebt, maar die je yogasessie toch net iets gemakkelijker (of gewoon leuker) kunnen maken. Op internet vond ik de volgende gadgets:

Yoga by Numbers

Wil je op een eenvoudige en leuke manier leren om yogaposes uit te voeren? Dan is Yoga by Numbers misschien wat voor jou. Yoga by Numbers doe je op een yogamat die voorzien is van 28 cirkels, met daarin cijfers. Als je een mat aanschaft, krijg je daarbij een DVD die je instructies geeft over het gebruik van de mat en over het uitvoeren van 30 verschillende yogaposes. Via het YouTube-kanaal en de app van YbN kun je vervolgens nieuwe poses bijleren. Bijkomend voordeel: de YbN-matten zijn gemaakt van natuurlijk rubber en daardoor milieuvriendelijk.

SmartMat

De SmartMat is niet zomaar een yogamat. De naam zegt het eigenlijk al: hij is voorzien van allerlei technische snufjes. Via de SmartMat ontvang je tijdens je yogasessie feedback over je houdingen. De eerste keer dat je de mat gebruikt, slaat de SmartMat app gegevens op over je lichaam en je bewegingsmogelijkheden. Vervolgens kan de mat tijdens je oefeningen detecteren wanneer je uit positie of uit balans bent. Als je de SmartMat aanschaft, krijg je daar kant-en-klare yogalessen in verschillende stijlen bij. Nieuwe lessen kun je downloaden vanaf de SmartMat Marketplace. De smartmat is momenteel nog niet verkrijgbaar, maar je kunt hem wel alvast bestellen.

Knee Donuts

Bij sommige poses kunnen je knieën wel wat extra ondersteuning gebruiken. Dan kun je er natuurlijk een opgevouwen dekentje of kussentje onder leggen, maar je kunt ook de zogenaamde Knee Donuts gebruiken. Het zijn een soort ronde schijfjes met een gat in het midden, waar je je knieën op plaatst bij het doen van je oefeningen. Ze zorgen ervoor dat je knieschijven de grond niet raken en daardoor ontzien worden. Het merk DOD Fitness levert trouwens, naast de Knee Donuts, ook een Neck Circle (ter ondersteuning van de nek) en Wrist Wedges (om de druk op je polsen te verminderen).

YogaPaws

Wil je op reis aan yoga blijven doen, maar heb je geen zin om je matje mee te slepen? Met YogaPaws zou je geen mat meer nodig hebben. YogaPaws zijn een soort omhulsels voor je handen en voeten, die het mogelijk maken om op praktisch iedere ondergrond je oefeningen te doen. Ze voorkomen dat je wegglijdt en bieden tegelijk bescherming. Bovendien zijn ze licht en compact en daardoor gemakkelijk mee te nemen.

Glamourista

Cat mom – gek op Jeroen – reizen, make-up en fashion!

Find me on: Web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *