Dresscodes voor een gala

Ik loop naar de brievenbus van mijn appartementje en vind daar een uitnodiging voor een gala. In gedachten maak ik een klein sprongetje van vreugde en heb ik me al helemaal opgetut. Ik lees de uitnodiging en zie daar als dresscode ‘Black tie’ staan. Wat dit voor mannen betekent weet ik wel, maar hoe hoor je je als vrouw zijnde dan ook alweer te kleden? Ik ging op onderzoek uit en keek daarbij ook meteen naar de verschillen met twee andere veelvoorkomende gala-dresscodes. Het resultaat deel ik graag in deze blogpost.

Black tie

Black tie is één van de meest voorkomende dresscodes op een gala-uitnodiging. Als vrouw word je verwacht in een avondjurk of een iets langere cocktailjurk. In deze webshop vind je een aantal goede voorbeelden van dit soort jurken. Het is de bedoeling om elegant voor de dag te komen, dus je kunt beter niet voor een al te diep decolleté gaan. Je maakt je outfit compleet met pumps, een paar elegante handschoenen en een mooi tasje.

White tie

Zodra je ‘White tie’ op een uitnodiging ziet staan, moeten alle bellen gaan rinkelen: dit is het moment waarop je werkelijk alles uit de kast kunt halen om zo glamourous mogelijk voor de dag te komen. Dat betekent dat je als vrouw sowieso in een lange avondjurk tot aan je enkels moet verschijnen. Maar je scoort pas écht punten als je voldoende aandacht besteed aan de details! Swarovski diamanten, dure kettingen en gouden brochettes; bescheidenheid bestaat niet.

Tenue de ville

´Tenue de ville` betekent letterlijk ´stadskledij`. De term is afkomstig uit de tijd dat mensen zich buitenshuis veelal formeel kleedden. In die tijd werd van vrouwen verwacht dat zij in een mantelpakje of japon verschenen, maar tegenwoordig wordt een broekpak, nette jurk of langere rok ook geaccepteerd. Houd er wel rekening mee dat blote benen bij Tenue de ville not done zijn. Eventueel maak je je outfit af met een mooie hoed en schoenen met een halfhoge hak.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
ede581fe64651121afc09ba4f3030b49
Hoe kies je juwelen die bij jou passen?

Mijn outfits worden regelmatig opgevrolijkt met mooie juwelen. Waar ik enkele jaren geleden nog groot fan was van statement-sieraden, kies...

Close