Glamourista is verhuisd! Van Antagonist naar Savvii

Het was hier best een beetje stilletjes de laatste dagen, maar ik had een hele goede reden: Glamourista.nl is namelijk verhuisd!

Troubles in hostingparadise

De laatste maanden was ik met Glamourista bij mijn vorige host de hele tijd aan het vechten tegen de bierkaai: mijn CPU-gebruik was door de laatste WordPress-update heel erg gestegen, mijn virtual memory swingde de pan uit… en iedere keer opnieuw was het prutsen en proberen tot alles weer een beetje daalde, maar de site heeft er enkele keren uitgelegen. Enorm frustrerend… bijna mijn volledige 3 weken vakantie die ik in juli en augustus had, ben ik bezig geweest met hosting-issues. Needless to say, I was not a happy blogger. De weken voor ik besliste van host te verhuizen, heb ik zelfs enkele keren gedacht: ‘Wat als ik nu gewoon eens stop met Glammie? Geen gedoe meer met hosts en terug veel meer vrije tijd’ omdat ik puur met het technische bezig was en nog amper tijd had om echt te bloggen.

Van shared hosting naar managed VPS hosting

Gelukkig ben ik niet gestopt, maar besloot ik van shared hosting (dan deel je de serverruimte met verschillende andere websites) naar een managed VPS zou gaan. Managed, want ikzelf heb gewoon niet de kennis om zelf ook nog eens een server in te stellen en zeker niet in geval van problemen. Laat mij maar gewoon lekker schrijven, dat doe ik het liefste! Het vorige hostpakket dat ik had, was van Antagonist (hun Unlimited-pakket). Zij hebben Glamourista 5 jaar lang gehost en ik was er altijd heel erg happy mee, maar nu ging het gewoon niet meer: de site was te groot en log geworden en omdat het shared hosting was, veroorzaakte ik veel last voor de andere partijen op de server. Ik heb me laten misleiden door de naam, het dataverkeer en opslag was inderdaad wel unlimited, maar bijvoorbeeld CPU en memory niet (waardoor je site dus offline gehaald wordt als het de spuigaten uitloopt).

Mijn nieuwe hostbedrijf: Savvii

WordPress is trouwens sowieso best een moeilijk gevalletje om te hosten. Veel hostbedrijven zeggen wel dat ze WordPress-hosting aanbieden, maar daarmee bedoelen ze alleen dat je WordPress kan installeren. Zeker als je website groeit, kom je in de problemen. WordPress slorpt CPU en memory op (ligt aan het beestje zelf) en de meeste hostingbedrijven zijn ook niet geschikt voor e-commerce (Magento, Woocommerce,…). Via via kwam ik op de website van Savvii terecht en hoewel ik nog nooit van hen gehoord had, bleken ze gespecialiseerd te zijn in WordPress-hosting. En ze hadden naast de shared hosting ook nog eens VPS-pakketten. Aha! Ik vroeg een offerte aan en in tegenstelling tot mijn vorige host, kreeg ik snel een antwoord (ik ben al blij als ik binnen de 24u een antwoord krijg) en enkele mails en telefoontjes (dat was ook nieuw voor mij, een host die de moeite doet om je te bellen en alles even te bespreken, tof man!) had ik zo’n goed gevoel bij hen, dat ik besloot met hen in zee te gaan. Het fijne aan Savvii is dat ze zich baseren op pageviews, wat voor mij inhoudt dat Glamourista nog flink kan gaan groeien de komende tijd.

Terug een snelle website

Ook een van de redenen waarom ik voor Savvii koos: snelheid. Voor de mensen die iets van SEO afweten: snelheid is een grote ranking factor voor Google (waardoor je een goede plaats in de zoekresultaten, SERPS, krijgt). Logisch ook: een snelle site is een fijne site voor de bezoekers. Ik heb Glamourista gecachet tot ik een ons woog, en nog hielp het niet genoeg in mijn ogen. Nu ben ik op dat vlak wel erg veeleisend, ik weet hoe snel ik zelf wegklik als een site niet snel genoeg laadt. Savvii heeft een ingebouwde cache (je hoeft dus zelf geen cache plugins meer te installeren… hoe minder pluging in je WordPress, hoe beter) en je kan de content ook via een CDN (content delivery network) laten lopen. Mocht je last hebben van malware op je site (ik heb het één keer gehad jaren geleden en heb toen extern mensen moeten inhuren, een enorm dure grap die ik nooit meer hoop te moeten herhalen), helpen ze daar (afhankelijk van het pakket) ook mee. Geen idee of jullie Sucuri kennen, maar zij zijn een autoriteit als het gaat om site security, en dat zit gewoon mee in sommige pakketten. Woo!

Hulp bij het verhuizen van je site

Stiekem had ik een beetje schrik voor het verhuizen van de site: je leest vaak over downtime en eigenlijk had ik geen flauw idee hoe het in zijn werk zou gaan. Maar gelukkig hebben de mensen bij Savvii me daar heel fijn bij geholpen: je krijgt hele duidelijke documentatie over hoe je de site moet verhuizen (ze helpen je afhankelijk van het pakket, maar er zijn sowieso enkele dingen die je zelf moet doen zoals je sitedatabase downloaden en je site zelf via ftp en versturen via WEtransfer). Ik heb bij het stuk dat ik zelf verhuisde, veel moeite gehad (ik had nog nooit een website verhuisd en deed veel verkeerd) maar ik ben iedere keer heel fijn verdergeholpen.

En: support!

In mijn pakket heb ik 24/7 support als in: ze zijn vlotjes bereikbaar tijdens de kantooruren en mocht er echt een dringend issue zijn, kan ik hen ook bellen na die uren. Dat miste ik ook enorm bij mijn vorige host. Glamourista is enkele keren op vrijdagnamiddag (terwijl ik op mijn werk zat) offline gehaald… dan zit je daar een volledig weekend slechtgezind te wezen en mag je al blij zijn als je maandagavond een antwoord hebt. Dat wou ik niet meer meemaken bij mijn volgende host. Ik werk fulltime naast Glamourista (nope, geen blogger die van haar blog leeft hier) en heb daarnaast mijn eigen huishouden te runnen, ik wil ‘s avonds gewoon kunnen bloggen in de plaats van allerlei technisch gedoe te moeten regelen. Jullie horen het al, ik ben heel enthousiast 🙂 Als je een nieuwe host overweegt, vind ikzelf Savvii echt een erg fijne partner. Je hoeft natuurlijk niet zoals ik voor een VPS te gaan, maar je kan ook shared hosting kiezen (vanaf 11 euro per maand) speciaal voor WordPress. Zeker voor fashionbloggers, beautybloggers en foodbloggers die veel foto’s gebruiken en regelmatig artikels posten, is dat echt wel een groot voordeel. Het host-abonnement is niet per jaar, maar per maand (ook een voordeel: ik heb Glamourista bij mijn oude host verlengd voor een volledig jaar omdat het zo moest en nu na 3 maanden ben ik er alweer weg, jammer van het geld!). Mijn domeinnaam staat nog steeds bij Antagonist trouwens, en normaal gezien zouden jullie (behalve het gebrek aan updates) niets gemerkt hebben van de verhuis zelf. PS: mocht je via mijn link hosting kopen bij Savvii, dan krijg ik daar een klein bedrag voor omdat ik je geïntroduceerd heb 🙂

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
herfstkleding
Mijn herfst musthaves: wishlist!

Yay! De leukste tijd van het jaar komt er weer aan! Nee, niet Kerstmis, maar de herfstcollecties. Voor mij is...

Close