Geld verdienen met afvallen? Dietbet! - kapsels 2017 -korte kapsels 2017 - haarkleuren - kapsels voor dames - mannenkapsels - kinderkapsels - communiekapsels - bruidskapsels 2017
persoonlijk

Geld verdienen met afvallen? Dietbet!

download

Een jaar geleden woog ik veel minder dan ik nu weeg, 5 kilo minder ongeveer. Ik had dat jaar heel veel moeite gedaan om met de Weight Watchers kilo’s af te vallen, en dat was me gelukt. Toen ging ik van 58 kilo naar een 54,5 kilo ongeveer in bijna een jaar tijd.

Op mezelf: hello food!

Toen ik vorige zomer besloot om op mezelf te gaan wonen en alle stress die daarbij kwam kijken, liet ik de Weight Watchers voor wat het was: ik telde geen punten meer. Het rotte is dat ik een enorme emotie-eter ben (ik eet iets lekkers als ik triest ben, als ik mezelf wil belonen,…) en die periode was ZO stresserend… jeetje! Ik ging al snel naar de 56-57 kilo, geen probleem, vond ik. Maar nu zag ik vorige week (want 27 worden vond ik nog niet erg genoeg, ahum) dat er 60 op mijn weegschaal stond, en persoonlijk vind ik dat te veel aangezien ik nog geen meter zestig ben.  Ook hielp het niet dat mijn laatste vriendjes (of zoiets) het nodig vonden om opmerkingen te maken à la “Goh, dat jij ooit een eetstoornis hebt gehad… zie je nu écht niks meer van” of “Jij zou echt leuk zijn als je veel minder zou wegen”. Oke, het waren natuurlijk rotzakken eerste klas, maar als je je sowieso al niet meer lekker voelt in je eigen vel, hakken zo’n opmerkingen er toch wel in, ja. Vooral doe ik dit ook omdat ik minder goed in mijn kleren pas, en ik weiger nog eens nieuwe kleren te gaan kopen (I know, dat ik dit zeg!) en ik veel te weinig beweeg. Stiekem wou ik weer naar de Weight Watchers gaan, maar dat hielp voor mij alleen maar als ik echt naar de cursussen ging (sociale controle, yes). Door mijn nieuwe werk nu zou ik me iedere woensdag te pletter moeten haasten om er op tijd te geraken, dat is het me ook niet waard. Ik stuitte gisteren op Dietbetting.com en ik vond het eigenlijk een heel tof initiatief. Ik heb me deze ochtend ingeschreven en ben goedgekeurd… ik kan gaan dietbetten!

Wat is dietbetten?

Wel, zoals de naam doet vermoeden, ga je wedden dat je gewicht kwijtspeelt. Social dieting!  Ik koos voor de 4% challenge waardoor ik op 7 augustus 4% van mijn huidige gewicht verloren moet hebben. Is dat gelukt, dan wordt de ingelegde pot verdeeld. Geen idee of hier mensen Shaycarl kennen van Youtube, maar ik doe nu mee met een van zijn bets. Voor mij is het de eerste keer dat ik dit doe, en ik ben eigenlijk heel erg benieuwd of het me gaat lukken.  Ik ben een enorm competitief ingesteld iemand en de gamification spreekt mij heel erg aan. Ik wil dit vooral als een kickstart gaan gebruiken, ik ga al zo blij zijn als ik nog eens 58 op de weegschaal zie staan! Volgende week begint mijn vakantie, dat is voor mij veel makkelijker om goed te sporten en te eten. Zou dit ook iets voor jullie zijn? Ik ga in ieder geval bloggen over mijn – hopelijke – vooruitgang! Ik zou ook graag een eigen diet bet starten voor mijn lezers die ook graag gewoon een beetje gewicht (op een gezonde manier!) willen verliezen. Mij lijkt het een fijne manier om elkaar te motiveren om gezonder te gaan leven, vooral. En als je wint, krijg je een leuk zakcentje 😀 Mocht je zin hebben om mee te doen, laat het dan hier in de comments weten en dan stuur ik je een mailtje en kunnen we samen een bet opstarten!

Birthday: outfit of the day
Spijt van je kortere kapsel?

4 Comments

 • Reply Dana July 9, 2014 at 10:48 pm

  Leuk idee!
  Zelf ben ik pas begonnen met sporten! Ik ben wel tevreden over mijn gewicht (53,5 met 1.69m is prima!). Ik merk dat ik door het sporten niet afval, maar m’n lichaam verandert wel! Alles wordt wat strakker en die (niet zo grote) lovehandles zijn al wat geminderd.
  Voor mensen zoals ik, denk ik dat diet betting misschien toch niet zo’n goede oplossing is om jezelf weer in vorm te krijgen, maar het is zeker een superidee dat anderen erg kan motiveren.
  Fijn én ook wel een beetje moedig dat je dit deelt!
  En nu … GO GO GO !

 • Reply Bibiane July 10, 2014 at 8:40 am

  Ik heb die sociale controle ook nodig…. Zou graag meedoen, maar ik mag nu ff niet op dieet van de dokter. Ga je progress wel volgen! 🙂

  • Reply Glamourista July 10, 2014 at 7:21 pm

   Ohnee idd niet doen als je niet mag 🙂 Ik heb nu 2 weken vakantie, lijkt me het ideale startmoment ^^

  Leave a Reply

  Read previous post:
  thumb-22
  Spijt van je kortere kapsel?

  Spijt van je korte kapsel? Wat doe je dan met je korte haar? Dames, ik moet eventjes horen dat ik...

  Close