Minder multitasken!

Minder multitasken!

Aangenaam, ik ben Katrijn en ik ben verslaafd aan multitasken. En… dat begint een klein probleempje te worden. Eigenlijk moet ik dringend eens gaan stoppen met multitasken! Op het moment dat ik dit artikeltje aan het typen ben, staan er – I kid you not – 29 tabs open in mijn browser: bijna 90% is blog-inspiratie (welke dingen moet en zal ik aan jullie laten zien), de rest zijn vervelende regeldingen (hallo overstappen naar een andere energieleverancier,verlengen van de bibboeken, of mijn klacht bij Ebay verder opvolgen,…) of online aankoopjes die ik overweeg. Het ding is: ik laat die tabs dagenlang opstapelen: mijn laptop zet ik zo goed als nooit uit als ik slaap of ga werken, waardoor alles maar meer en meer wordt. Nu ik dit artikel schrijf (het is zaterdag), staan er nog dingen op van vorige week zaterdag die ik toen eigenlijk al wou verwerken… yikes. oops

Stoppen met multitasken

Jullie merken het vast ook wel: dit werkt niet! En niet alleen mijn laptop is een soort troepje geworden: mijn appartement helaas ook. En dat komt door het bloggen! Als ik ga shoppen, leg ik alles nog even apart zodat ik tegen het weekend van alles foto’s kan maken etc,… Ik moet denk ik echt eens gaan afstappen van dat willen multitasken: daardoor ben je aan zoveel dingen tegelijkertijd bezig, maar sluit je niets snel genoeg af. Of zo zit dat toch bij mij. Straks ga ik ook beginnen met mijn browser tab voor tab te verwerken, maar voor in de toekomst zou ik daar echt wel wat beters op moeten verzinnen. Een soort handig online pinboard voor mezelf waar ik alles netjes kan bijhouden (ik heb dat een tijdje in mijn favorieten geprobeerd met als resultaat dat mijn favorieten nu ongelofelijk druk zijn). Ik heb het gevoel dat ik met honderdeneen dingen tegelijk bezig ben, terwijl ik het nog zo fijn vind om dingen van mijn to-do-lijstje te strepen… zucht! In het huishouden gaat het me op zich nog wel goed af (terwijl mijn groenten en vis op de grill liggen te garen, ga ik al snel even met de Swiffer door mijn appartementje,…), het is vooral nodig op blog-gebied 😀 Als jullie nog tips hebben.. do share!    

Glamourista

Cat mom – gek op Jeroen – reizen, make-up en fashion!

Find me on: Web

3 Comments

 1. June 19, 2014 / 3:13 pm

  Pinterest? Kan je per pagina een foto pinnen op een online pinboard dat je privé kan zetten. Of Evernote (of iets gelijkaardigs) waar je al je pagina’s in kan kopiëren met link.. 1 mapje.
  Of oldscool op je computer bewaren?

  Ik kan er gelukkig zelf niet tegen als er teveel tabbladen openstaan… 10 is toch een max bij mij. as they say in games: glhf! (good luck have fun)

  • June 25, 2014 / 9:19 pm

   Ja Evernote zat ik inderdaad al te overwegen 🙂

 2. June 28, 2014 / 10:07 pm

  Mijn vriend duizelt het ook altijd van het aantal tabs dat ik heb open staan haha. Als ik er ‘maar’ 3 tegelijk heb open staan, voelt dat ook heel raar en leeg haha 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.