Vijf geweldige basic WordPress-plugins voor bloggers

Dit keer heb ik eens een artikel voor mijn medebloggers: welke basic WordPress-plugins vind ik heel erg fijn om mee te werken. Er zijn zo ontzettend veel fijne WordPressplugins, maar ik besloot mijn vijf favoriete plugins eens op te sommen. Enjoy en laat mij ook zeker weten wat jouw fijnste plugins zijn!

Basic WordPress plugins

  1. Akismet

Als je site eenmaal heeft platgelegen door een spamstorm, begin je te denken aan Akismet. Ik geef toe dat ik Akismet zelf nog maar enkele jaren op Glamourista gebruik (oops…), maar ik ben er zo blij mee! Je moet een key aanvragen (maar dat is binnen vijf minuten gebeurd). Dankzij deze plugin heb ik geen last meer van spam-aanvallen waarbij je op een nacht met een platte site zit door 50.000 (ja, echt) spamcomments.  

2. Editorial Calendar

Door mijn goede vriend Kenny, ook een blogger, ontdekte ik de Editorial Calendar. En wat een héérlijk ding! Je ziet wat je al ingepland hebt staan voor een volledige maand (of korter, langer). Op dit moment werk ik zo: ik maak veel posts en zet ze allemaal in draft (soms ben ik echt in een shophaul-mood, soms gaat het vaker over make-up) en om ervoor te zorgen dat jullie alles wat gedoseerd te zien krijgen, kijk ik via de drafts en sleep ik ze gewoon in de dagen. Niet vergeten om het uur in de post zelf aan te passen!

3. Bulk remove pending comments

Dit was mijn redding tijdens de spamstorm waarin ik terecht kwam. Een klik en hoppa, 50.000 nutteloze comments weg!

4. Nrelate related content

Dit vind ik een hele fijne plugin om nog wat extra gerelateerde content te laten zien. Ook weer heel erg makkelijk om te installeren en te gebruiken!

5. Pinterest pin it button

Deze plugin zorgt ervoor dat als je over een afbeelding gaat, je een Pinterestknopje te zien krijgt en je zo rechtstreeks kan pinnen. Aangezien ik een behoorlijke pin-aholic ben, vind ik dit een geweldig handige plugin!   Een vraagje voor mijn medebloggers: wat zijn jullie favoriete plugins?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
werk-aan-de-winkel
Leuke serie: Werk aan de winkel

Onlangs heb ik een erg leuke serie ontdekt. Misschien vinden jullie het allemaal niet zo heel erg interessant, maar ik...

Close