De lange, gekrulde bob - curly bob - kapsels 2017 -korte kapsels 2017 - haarkleuren - kapsels voor dames - mannenkapsels - kinderkapsels - communiekapsels - bruidskapsels 2017
boblijn kapsel

De lange, gekrulde bob – curly bob

gekrulde-boblijn

Mijn curly bob ! Ik wou zo graag een gekrulde bob… maar durfde de knoop maar niet doorhakken. Maar ik ben ook een erg impulsief type…Ik typ dit artikel nu ik nét terug ben van de kapper: dit weekend had ik een experiment gedaan met mijn langere haren (ik heb ze gekruld met mijn oh-zo-geliefde pearl wand van Remington) en ik wou kijken hoe lang die krullen zouden houden… komt nog op de blog! Maar ik was mijn droge punten meer dan zat! Laat je niets wijsmaken… dode punten kan je niet miraculeus ‘genezen’ en daar moet dus de schaar ingezet worden. Ik zat al langer verliefd te kijken naar langere en curly bobkapsels (ik hou heel erg van wild haar) en stapte daarstraks naar de kapper met mijn eisen. Arme, arme kapper… Maar hé, als je me dan toch een 100 euro armer gaat maken, is het my way or the highway, toots. (Toen ik vorig jaar mijn haar liet knippen vlak voor mijn verjaardag, was ik bijna 120 euro armer, dode punten rijker en een haarkleur die het ocharme 2 dagen volhield. Nu ben ik naar een klein, lief plaatselijk salonnetje gegaan).

Gekrulde bob: mijn eigen eisen

 • genoeg lange en kortere laagjes, maar niet té kort. Ze mochten pas beginnen vanaf mijn jukbeenderen
 • ietsje uitlopen naar voor, maar niet té erg
 • mijn pony moest blijven zoals hij nu was, hooguit een klein beetje bijpunten
 • geen andere haarkleur, ik ben nu heel tevreden van mijn natuurlijke haarverf 🙂

Curly bob voorbeeldkapsels

Ik stapte goed voorbereid het kapsalon binnen: met een stuk of 5 foto’s onder de arm. Echt. Het plan: echt duidelijk maken wat ik graag wou en vragen of het allemaal wel zou staan bij mijn gezichtsvorm. Een kapper die een kapsel knipt zonder naar jouw gezichtsvorm te kijken, is een slechte kapper. End of conversation. Gelukkig vertelde mijn kapster dat sommige dingen op de foto’s mij niet zo zouden staan. Haar advies: mijn gezicht meer laten opvallen (en dan vooral mijn wangen en ogen) door de knipbeurt. Ik was alvast erg benieuwd.   Ik wéét dat dit een lang kapsel is, maar dit is exact wat ik wou… alleen dan korter en met een pony. Gelukkig keek de kapster me helemaal niet raar aan toen ik dat zei 😉

gekrulde-boblijn

 

Tips van de kapster:

 • Bij mijn haarkleur nu blijven: het is een iets warmere kleur, maar niet te goud
 • een pony staat beter bij mijn gezicht: ik heb een ovaal gezicht en kan beter zorgen voor horizontaal volume… een gekrulde bob zou – mits goed geknipt en gestyled – goed moeten staan
 • met nat haar (maar droge pony) gaan slapen voor natuurlijke slag (maar dat heb ik sowieso)

 

Gek op yoga
30 day Squat challenge: dag 1

3 Comments

 • Reply Eline March 19, 2014 at 9:43 pm

  prachtig!

 • Reply esmeralda March 19, 2014 at 10:58 pm

  Ik wil een foto zien! Toeval: heb vorige week ook mijn haar in een bob laten knippen & ben er heel blij mee. Enigste vereiste dat k had : ik moest er nog wel een staartje mee kunnen maken , al is t n minike ^^

 • Leave a Reply

  Read previous post:
  30-day-squat-challenge2
  30 day Squat challenge: dag 1

  Vandaag was mijn eerste dag van de 30 day squat challenge: een challenge waarbij je geleidelijk aan het aantal squats...

  Close