Wat draag je als je brede heupen hebt?

Onlangs kreeg ik een mailtje binnen met de vraag of ik eens wat outfits wilde laten zien voor meiden die wat bredere heupen (of een ietwat bollere kont) hebben? Tuurlijk! Ik zit namelijk zelf ook in dat schuitje, dus ik geef met plezier enkele tips 🙂 Mijn allerbelangrijkste tip: leer het accent verleggen! Als je ‘verkeerde’ kleding aantrekt, zal je ervoor zorgen dat alle ogen naar jouw heupen kijken, maar leg het accent goed, en je figuur is meer in balans. Ik wil wel eventjes zeggen dat het echt niet verkeerd is om brede heupen of een breder of boller achterwerk te hebben, ik geef maar tips voor meiden die het met momenten toch wat willen wegstoppen. Er zijn nu eenmaal gewoon kledingstukken die beter staan als je een bepaalde lichaamsvorm hebt. Ik vind het zelf altijd moeilijk om te zeggen welke lichaamsvorm ik zelf heb, volgens mij val ik tussen verschillende lichaamsvormen in (zandloper en peer).

Brede heupen: de tips

Je kan trouwens ook bredere heupen hebben als je een kleinere kledingmaat hebt. Ik zit er vaak mee verveeld, ik heb een 38, maar dat kan echt een hel zijn om een fijn zittende broek te vinden. Daarom vind ik het ook zo raar dat de term ‘curvy’ vaak alleen gebruikt wordt voor plus sizes…

1. Casual look:

Een legging of skinny jeans met een langere trui erboven (geen korte trui, zo accentueer je je heupen extra) en een leuk paar laarzen. Leg het accent op je bovenlichaam met een opvallende sjaal of statement necklace.

wat-draag-je-brede-heupen-kont

2. Classy!

Midi jurkjes zijn je beste vriend! Nog een kleine tip: zwart camoufleert, wit accentueert. Kijk maar eens naar dit prachtige jurkje!

brede-heupen

3. En jeans?

Ga of voor een skinny jeans met iets lang erboven of ga voor een straight jeans met een kortere trui!

brede-heupen-wat-dragen

4. Peplum!

De ultieme illusie: jouw heupen? Welnee, dat is die peplum 😉

brede-heupen-peplum

3 Comments
  1. Yep, ultra curvy (alleen niet op de eerste rij toen de boobies uitgedeeld werden… zucht, ik haat het onevenwicht) hier. Ik heb echt brede heupen, fijn geërfd van de mama.
    Ik kleed me inderdaad al grotendeels zoals jou tips, alleen is bij nog de extra onhandigheid dus de mini boobies + het feit dat ik groot ben met een extra lang bovenlijf. Elke peplum die ik uitprobeer blijkt net te kort te zijn. Daardoor zit de naad te hoog en geeft dat een super raar effect helaas. Hetzelfde met vele jurkjes.
    Love de levis curve id’s trouwens 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
supertrash-pearl-moss-jacket
Supertrash Justyn Jacket – glimmend jasje

Dit jasje heeft mijn hart gestolen...  mooi getailleerd, shimmery en mosgroen. Ik vind het prachtig! Misschien is het wel te...

Close