Byebye 2013!

Nog enkele dagen en het is alweer 2014… tijd om eens een overzichtje te plaatsen 🙂 Mijn beste en slechtste momenten? Overall, 2013 is een jaar geweest met veel ups en downs als ik het zo bekijk. Een van de positiefste dingen van dit jaar, is dat het weer veel beter gaat met Belle. In 2013 zijn we zo vaak met Belle naar de dierenarts moeten gaan omdat haar lever zo ziek was en ze gewoon niet meer at, ze viel zienderogen af. Het dieptepunt was in mei-juni toen ze zelfs 10 dagen opgenomen werd en een buisje in haar slokdarm kreeg om zo voedsel ingespoten te krijgen. Echt een rottijd – ik miste haar verschrikkelijk en belandde zelf op de spoed door een urineweginfectie die zoveel pijn deed dat ik echt dacht dat mijn nieren ontstoken waren en ik een niersteen had – en op de dag dat ik op de spoedeisende hulp terechtkwam, mocht ik haar net eindelijk weer gaan ophalen. Ik herinner me nog dat ik tegen de arts van dienst zei: “Ook al zou het iets ernstigs zijn, ik moet echt overdag heel even naar huis gaan en dan kan ik ‘s avonds desnoods terugkomen om opgenomen te worden”. Prioriteiten stellen he 😉 Maar het gaat nu weer beter: ze eet flink, komt me weer sufknuffelen en ze ziet er goed uit. Het allerbelangrijkste voor mij in 2013. Een heel jaar keihard gevochten samen met haar, en we hebben het gehaald… hopelijk blijft het zo! Het jaar 2013 begon niet goed voor mij: ik deed mijn job niet meer graag en besloot in februari mijn ontslag te geven. Uiteindelijk bleef ik, maar in een andere functie, een veel fijnere voor mij. Dat zorgde ervoor- na de eerste heel erg zware maanden – dat ik terug graag ging werken, iets wat echt nodig was. Ik zat terug veel beter in mijn vel! In juli, rond mijn verjaardag, zat ik echt in een dipje: ik was terug single (zelf voor gekozen hoor), werd 26 en ik woonde nog thuis. En opeens, in de dagen voor mijn verjaardag, sloeg dat in als een bom. Ik had zo erg het gevoel dat ik achterliep en dat ik al meer bereikt moest hebben op mijn leeftijd. Bijna iedereen die ik kende was verliefd, verloofd, getrouwd, gingen samenwonen of kochten zelfs een huis. En ik, ik woonde nog thuis. En ineens vond ik studio’s om te kopen in mijn stadje die misschien betaalbaar konden zijn voor mij en ging er een knop om in mijn hoofd: als ik nu eens op mezelf zou gaan wonen? Mijn ouders en beste vriendin hebben me echt voor de volle 100% gesteund, iets waar ik heel blij mee ben. Van veel mensen kreeg ik namelijk te horen dat ik maar op een volgend lief moest wachten om dan ineens samen te gaan wonen. Alleen zit ik dus niet zo in elkaar 😉 Ik zeg altijd dat ik ooit wel wil samenwonen, maar nooit als ik een meid moet spelen met iemand die geen fluit in het huishouden kan of helpt. Dan kan ik evengoed zwanger worden en voor een kindje gaan 😉 Maar zij begrepen het helemaal, geweldig 🙂 De studio werd het niet (ik vind het gevoel van een lening heel eng) en op een avond keek ik op Immoweb en zag mijn droomappartementje staan. Mijn hart is een paar keer uit mijn borst geklopt, denk ik… en ik belde direct! Het was een straat verder van waar woonde, nieuwbouw en ik moest amper geld steken in verf omdat het onlangs nog geverfd en behangen was. En een dag later ging ik samen met mijn ouders kijken, en kwamen we verliefd weer buiten. Heel leuk: mijn ouders zeiden later in de auto (we gingen nog naar een andere studio kijken… ugly & duur as hell) dat ik zo snel mogelijk moest bellen en zagen het helemaal zitten dat ik daar zou gaan wonen. De grootste schrik van ouders: dat hun kind in een slecht onderhouden krot terecht komt, met een rottige huisbaas. Wel, mijn huisbaas is een ontzettend lieve man die ook gek is op katten (Belle was heel erg welkom)… kon niet beter! Dusja, heel bizar 🙂 Opeens woonde ik op mezelf! Het is wat puzzelen geweest, maar het gaat echt prima! Nu vind ik het zelfs jammer als ik pas laat thuis ben, omdat ik er echt van geniet in mijn appartement te zijn. Ik woon er heel graag, het is rustig en echt helemaal naar mijn smaak ingericht. Moet je nagaan dat ik een jaar of 5 geleden zulke zware pleinvrees had gekregen dat ik niet eens meer alleen naar buiten durfde. En nu woon ik alleen, compleet vrij en onafhankelijk. En ja, ik ben ongelofelijk trots op mezelf 🙂 Ik kijk alvast uit naar 2014 en ben benieuwd wat dat jaar in petto zal hebben! Belle en ik wensen je alvast hele fijne feestdagen!  

4 Comments
  1. Leuk dat het jaar toch nog enkele positieve wendingen heeft gekregen! Ik wens je veel plezier in je eigen stekje samen met Belle en een super 2014!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
bobbi-brown-old-hollywood-palette
Bobbi brown online, MAC, Dior en meer feestmakeup

Feestmake-up? Yes please! Nu ben ik sowieso al gek op spelen met make-up, maar sommige merken doen mijn hart sneller...

Close