Weight Watchers: the sequel

Weight Watchers ervaring – Enkele weken geleden bekeek ik mezelf in de spiegel en dacht: “Jeetje meid… je bent je te hard aan het laten gaan.” En inderdaad, het was ook zo. Samen met  mijn moeder besloten we de knoop door te hakken en naar de Weight Watchers-cursussen te gaan iedere week (ik had ervoor al weight watchers online gevolgd, maar omdat er niet genoeg controle was en ik in een idioot stresserende periode zat, was het gewicht er al weer snel bij). Het plan: iedere week ga ik jullie updaten over de vooruitgang, lekkere recepten en nog meer van dat leuks! Let’s start!

Waarom Weight Watchers?

Wel, zal ik je eens een voorbeeld geven van hoe mijn eetschema eruit zag toen ik nog niet bezig was met Weight Watchers online? Het was enorm hectisch op het werk (fulltime job) en daarnaast werk ik nog parttime als freelancer. Druk, dus. Geen zin om veel te koken of veel moeite te doen. Ik moest van mezelf weer veel gezonder gaan eten en hoewel ik geen zwaar overgewicht heb, wilde ik er wel wat kilo’s af! Een typisch ontbijtje: Snelsnel naar de Foodmaker naast mijn werk hollen om een chocoladecroissant en chocoladebroodje te halen. Hoezo, ik hou van chocolade? Middag: Vaak een broodje gaan halen (smoske, Italiabroodje,…) met soep en soms een dessertje (mascarponemousse, chocolademousse,…) Tussendoor: Een chocoladereep zoals Twix of Snickers en een stuk fruit Een stuk of 4 kopjes chocolademelk Kruidenthee Chips/snoep,… Avond: Het avondeten viel nog redelijk mee, al ging ik vlak voor ik met de cursus begon iets te vaak frietjes halen of ongezond uiteten… Als ik het nu vergelijk, waren de porties ook echt te groot! Beweging: Van en naar het station lopen, op het werk eens naar de koffiemachine gaan. Niet veel soeps, dus!     En hoe ziet en typische dag er nu uit? Ontbijt: 30g ontbijtgranen met hazelnootmelk en een banaan Middag: magere soep (zonder aardappelen) met 65g brood en wat mager beleg Avond: wat aardappelen, vlees/vis/vleesvervanger en veel groenten (met een zelfgemaakte magere slasaus) Dessert: iedere dag eet ik een dessertje 😀 (van Weight Watchers zelf, daar zitten veel minder pro points in!) Beweging: het normale wandelen van en naar het station en elke dag zeker een halfuur dansen. Tussendoortje: een Weight-watchers reep, een appel,… Ik moet iedere dag voor 26 pro points eten, en dat was echt wennen in het begin. Nu zie ik ook wel dat mijn porties veel en veel te groot waren en ik idioot ongezond at! Mijn puntenwaarde op een gemiddelde werkdag zag er zo uit (dit was niet iedere dag zo, het is maar vergelijkend bedoeld).

Ongezond Pro Points Weight Watchers Pro Points
chocoladebroodje 5,5 30g ontbijtgranen met hazelnootmelk 3
Chocolademelk halfvol 600 ml 9 banaan 0
Broodje/smoske 17 Magere soep 0
Chocoladereep (Mars,…) 7 65 gram brood 3
Croissant met chocolade 5,5 Beleg (WW kaas, smeerkaas,…) 2
chocolademousse 7,5 Dessert (WW) 3
frieten   WW reep 2
Kruidenthee 0 Appel 0
chips 20 Magere café au lait 1
    kruidenthee 0
    Platte kaas 100g (kwark)  

 

Hoeveel kost een Weight Watchers-cursus?

Voorlopig ben ik nog geen Weight Watchers online-lid, en ga ik alleen iedere woensdag naar de cursus. Je moet dan 15 euro opstartkosten betalen en voor de rest betaal je iedere week 11 euro lidgeld. Vind je dat veel? Ik leg nu elke week 11 euro opzij en vroeger ging die 11 euro naar ongezond eten… nu eet ik gezonder en val ik wat af! Je kan ook een Combipas aanschaffen, die betaal je op voorhand dus zit je niet met die wekelijkse cash betaling in de cursus. Ook kan je nog alleen een online lid worden, kijk voor die prijzen eens op de website! Mijn vooruitgang: 27 juni: lid geworden en eerste weging gehad 4 juli: mijn verjaardag – ik was met mijn lief gaan eten, dus geen weging voor mij 😉 11 juli: -1,4 kilo! 18 juli: hetzelfde gewicht, maar met winterlaarzen aan… waarschijnlijk zou ik nog 300 gram eraf mogen trekken, maar ik wacht de volgende weging wel af! 25 juli: ??

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
asos-sale-asos-kortingscode-korting
Kortingscode – 10% korting op Asos sale

10% extra korting op de sale van Asos? Alsof we daar 'nee' tegen zouden zeggen! Om de korting te krijgen,...

Close