Het sokkenmonster

Er woont een sokkenmonster onder mijn bed. Helemaal zeker ben ik natuurlijk niet, en ik kan het nog niet met wetenschappelijke zekerheid zeggen… maar mijn gut feeling zegt me dat er een schepseltje met een voorliefde voor sokken onder mijn bed woont. Ik word wakker midden in de nacht en ik merk het al: als ik met mijn rechtervoet eens lekker door mijn bed woel, voelen de lakens veel koeler aan. Gek, ik had gisteren toch sokken aangedaan om mijn voetenmasker zijn werk te laten doen? Ach, met mijn slaapdronken hoofd besluit ik dan maar dat het beter is zo: mijn linkervoet lekker warm terwijl mijn rechtervoet wat meer koelte zijn. Balans, Yin & Yang enzo. Voor ik het weet, is het ochtend en begint het te dagen: het sokkenmonster is weer eens langsgeweest. Hopeloos naïef duik ik onder mijn dekens en begint de sokkenspeurtocht: alle hoeken van mijn bed worden uitgekamd, de kat wordt eens opgetild, maar helaas… geen sok te bespeuren. “Geeft niets”, denk ik bij mezelf, “Dan ga ik me maar alvast klaarmaken en ontbijten”. Tijdens het ontbijt beginnen er zich rare kronkels te vormen in mijn hersenen: ik beeld me in wat de modus operandi van Sokkenmonster zou zijn. Hoe zou hij eruit zien? In mijn wilde verbeelding is Sokkenmonster een lief, schattig monstertje met maar 1 voet, en het arme ding heeft chronisch last van koude voeten. Ach, de arme duts toch! ‘s Nachts, als het mensenvolk ligt te ronken in hun bed, besluit hij dan maar stiekem een sok te stelen (ééntje maar, wat moet iemand met maar één voet met twee sokken) zodat het arme ding eindelijk een warm voetje heeft. Kijk, als ik lieve monstertjes kan helpen door ‘s nachts een sok “kwijt te geraken”, dan doe ik dat natuurlijk graag. Wij kleine monstertjes moeten elkaar helpen in deze monsteronvriendelijke wereld. In gedachten verzonken voer ik bijna mijn boterham met hagelslag aan de kat, eigenlijk hoop ik toch maar dat ik Rechtersok terugzie. Stel nu dat het Sokkenmonster opeens gehecht geraakt aan dat ding? Nota bene mijn favoriete Rechtersok ooit – ik heb altijd al een gezonde zin voor drama gehad – met antislipbolletjes en veel fluffy pluche. Ik probeer mijn tranen in te houden en denk stoer bij mezelf dat Rechtersok nu vast een veel leukere thuis heeft gevonden bij het Sokkenmonster. “Stomme sok, mij een beetje verlaten voor een ander. Met maar één voet. Wat heb ik dat dat rare Sokkenmonster niet heeft? Behalve een sokkenfetish… Oh, wacht.” Als ik een paar uur later mijn bed opmaak, kom ik als bij wonder Rechtersok tegen. En ik zou zweren op mijn communiezieltje en mijn kat dat ik daar daarnet tijdens de speurtocht onder de lakens toch echt grondig gezocht had. Mijn linkermondhoek begint omhoog te krullen en ik lach. “Lief dat Sokkenmonster mijn sok net heeft teruggelegd”.

3 Comments
  1. Hahaha, hoe lief 🙂 Hier is dat ook een vrij bekend fenomeen… en af en toe hebben we ook last van zijn broertje: Het-droogkast-sok-monster die al tijdens het wasproces 1 sok weg sneaked zodat ze super vers gewassen zijn 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
cabelli-sandalen
Via Uno Cabelli sandalen: heerlijk voor onder je zomerjurkjes

Ken je dat? Dat je een paar schoenen ziet en ze absoluut niet meer uit je hoofd krijgt? Dat heb...

Close