Sacochenzot? Cowboysbag, Fab en Arthur & Aston tassen

Ik beeld me de reactie van de Nederlandse lezeressen al in: “sacochenzot? Wat voor een raar Russisch woord is dat nu weer?”. Een sachoche is Vlaams dialect voor “handtas” ๐Ÿ™‚ En wat hierboven staat, dat is de lieflijke bijnaam die mijn moeder mij sinds lange tijd gegeven heeft (ze noemde mijn vorige kat overigens ook altijd een ‘mannenzot’, er zit een thema in). Bagaholic, sacochenzot, tassentrien… het komt allemaal op hetzelfde neer: deze chick hartje tassen. Alleen, waar vroeger nog mijn hartje sneller ging slaan door een tas van de H&M of de Hema, zijn het nu de ietwat duurdere exemplaren die mij helemaal gek maken. En dat mag je gerust letterlijk nemen: ik droom over tassen en neem er foto’s van. Behoorlijk genant, met momenten! Zo stond ik vorig weekend op moederlief te wachten in mijn mooie stadje Lier toen we sushi gingen eten. Vlak daartegenover is er een zeer grote tassenwinkel (in mijn lingua: ‘sacochen-nirvana’) met de wat duurdere handtas in de etalage. Mijn oog werd getrokken naar de tassen van Arthur & Aston die in de etalage stonden… ik vond er vooral 1 erg leuk (maar die is ook best duur: ongeveer 150 euro). Daarnaast vond ik nog een erg leuke website: The Bag store. Zij verkopen enkele van mijn favoriete tassenmerken zoals FAB en Cowboysbag! Ik laat ook enkele favorietjes van die merken zien ๐Ÿ™‚ Laat ik maar eens even aan jullie tonen welke tassen ik op dit moment zo ontzettend leuk vind: (klik op de foto’s voor een groter beeld en meer info op de website)!

Cowboysbag Portland tas

cowboysbag portland tas Deze tas lijkt erg veel op mijn 123-tas (je weet wel, mijn ‘perfecte’ tas met de 2 grote vakken). Het nadeel aan die tas is dat de voorvakjes heel erg klein zijn, en bij deze Cowboysbag Portland tas heb je de 2 grote vakken, maar ook een lekker groot voorvak. Bekijk de tas & meer info

Cowboysbag portemonnee Ayr

cowboysbag-portemonnee-ayr cowboysbag-portemonnee-ayr Dit lijkt me zo’n leuke portemonnee! Ik heb er nu een van Fab: fuchsiaroze met gouden hartjes en een gouden voering, en die heb ik nu al een jaar (en hij is nog altijd prachtig! Hallo kwaliteit). Zal ik anders binnenkort eens een artikeltje maken over die portemonnee? Deze portemonnee is wat neutraler van kleur (je zou mensen soms eens naar mijn portemonnee moeten zien kijken ;)). Bekijk de portemonnee & meer info

Cowboysbag Peel tas

Cowboysbag peel tas Dit is een lederen bowlingtas met veel vakjes. Hij lijkt me heel handig als schooltas of werktas omdat er veel in kan, zonder dat je met een รฉnorme handtas over straat moet! Ook deze tas is van echt leder gemaakt. Bekijk de tas & meer info

Cowboysbag tas

cowboysbag tas Ik heb geen idee hoe deze tas heet, maar het is een echte Cowboysbag-klassieker en je ziet er vaak mensen mee lopen. Deze tas is lekker groot en heeft 2 voorvakjes waar lekker veel spulletjes in passen. Bekijk de tas & meer info

Fab small bag

fab small bag Ik heb deze tas van Fab, en die is heerlijk! De mijne is ook een Fab small bag, maar in een andere kleur (cognac). Waarom deze tas er dan tussen staat? Omdat ik heel veel vragen krijg over die tas en waar je hem kan krijgen. Je moet er vaak wel snel bij zijn, de tassen van Fab zijn (in mijn ervaring) heel snel uitverkocht. Bekijk de tas & meer info

Fab Jennifer bag

fab jennifer bag Deze wil ik echt heel erg graag kopen… ja, hij is duur (ik durf het bedrag hier niet eens echt te vernoemen, kijk maar op de website daarvoor :p ) maar hij is zo leuk! Het is dezelfde kleur als mijn Fab small bag, en ik ben zo gek op die tas! De Fab small bag heeft een maanvorm (buideltas) en hoewel ik dat erg leuk vind, zou ik hem ook graag in een iets andere vorm hebben. De hengsels van FAB tassen zijn trouwens heel fijn voor mensen die snel last krijgen van rugpijn enzo, dit is voor mij een van de weinige tassen die ik een hele dag kan dragen zonder pijn te krijgen, heerlijk! Het leer wordt ook heel mooi ouder. Bekijk de tas & meer info  

En? Wat vinden jullie van deze tassen? Is het ook jullie smaak of houden jullie van andere soorten tassen? Laat het me zeker weten in de comments!

8 Comments
 1. Ik droom de laatste tijd steeds meer van tassen! En dan vooral de erg dure… Dan zie ik mezelf die dure Balenciaga tas afrekenen met een smile… Aaah, never gonna happen ๐Ÿ˜€
  Ik ben ook wel erg in to tassen al vind ik ze vaak te duur voor mijn beperkte budget (geef mij een line-up van 50 tassen en ik kies er met mijn ogen dicht altijd de duurste uit).

  1. Heel herkenbaar! Al zit ik gelukkig nog niet in het echte merkentassenstadium (jaja, dat bestaat, LOL) zoals Balenciaga, Louis Vuitton enzo… vraag me af hoe lang dat nog gaat duren ๐Ÿ˜‰ Al zitten mijn wannahaves van Campomaggi redelijk in de buurt te komen ๐Ÿ˜ฎ

 2. Wat een leuke tassen allemaal! Ik ben dol op dat soort bruine tassen ๐Ÿ™‚ Had er zo eentje, maar helaas is de knoop er afgevallen en nu krijg ik hem niet meer toe… Ach, goed excuus om een nieuwe te kopen! ๐Ÿ™‚ ?

 3. ik heb je portomonee al in actie gezien ๐Ÿ˜› haha

  er zitten leuke tassen tussen. is sowieso beter dan die tassen die je bij het kruidvat in je handen had.
  ik vind guess tassen er altijd erg leuk uitzien maar is echt leer dus het blijft bij kijken.

  1. Hihi, je hebt niet alleen mijn portemonnee live in actie gezien ook mijn lichte (ahum) tassenverslaving ๐Ÿ˜‰ Heel blij dat ik uiteindelijk geen tas meegenomen heb inderdaad! De tassen van Rue Princesse zijn geloof ik altijd van nepleer, en die hebben er ook leuke dingen tussenzitten vaak ๐Ÿ™‚

 4. Die camel tas met 2 voorvakjes is echt identiek de zelfde dan wij een paar weken verkocht hebben bij kruidvat! ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
jeansjasje
Lentetrends 2012: het jeansjasje – jeansjack

Het jeansjasje is terug van weggeweest en maakt furore als lentetrend in 2012! Deze lente kan je je jeansjack weer...

Close