The battle of the skinny jeans

“Euhm. U weet dat u twee verschillende maten bijheeft he?”. Helemaal paars aangelopen sta ik bij de kassa van de plaatselijke H&M. Puffend. Hijgend. Vers uit een pashokje. En met twee paar skinny jeans in mijn handen, die overigens nog steeds paars zien en nog tekenen vertonen van skinnymishandeling. Verdorie toch, ik ging mezelf toch e-le-gant in die jeans wurmen? Zo ging ik met het hoofd fier omhoog het pashokje in. “Fuck you, onflatteus licht en veel te eerlijke spiegel”. Ik ging deze jeans aankunnen (pun intended) zoals een baas – zoals de hipsters dat zo mooi zeggen. Uiteindelijk stond ik weer te wurmen en te wriemelen om al Kim Kardashian-gewijs mijn booty en alle andere curves in dat – ondertussen tot Onding gedoopte – kledingstuk te krijgen. Iedere moderne choreograaf zou vreselijk trots op me zijn. Ik laat mezelf alle hoeken van het pashokje zien: ik zwier naar links, val om naar rechtsonder om vervolgens met de moed der wanhoop naar boven te hopsen. Aan mijn jeanschoreo komt maar geen einde… tot… hij opeens past! Victorieus en veel te hautain voor mijn paars aangelopen kop kijk ik in de spiegel. “Told you so! Katrijn versus Onding-skinny: 1-0!”. Ha! Ik grijns met een grijns waarop de Cheshire Cat stikjaloers zou zijn. En dan het besef… Onding (the artefact formerly known as ‘skinny jeans’, TAFKASJ) moet weer uit. In dit pashokje, waarvan ik iedere hoek nu al minitieus bestudeerd heb. Crap. Niet tof, Onding. Niet tof. Ik zucht… worstelen met een skinny jeans, the sequel (en die zijn vaak erger dan de eerste versies). Ik vrees het ergste. Hopelijk wordt deze sequel niet zo uitgemolken als Shrek, of Rambambibo of (en nu doemt er een rampscenario op) Police Academy. Brrrr! Als een echte boxer die net een rake mep gekregen heeft, sta ik in een hoekje (een hoekje? Die dingen zijn alleen maar hoek, ja!) van de paskamer mijn moed weer bijeen te rapen. Enkele minuten mentale peptalk later, bekijk ik de jeans De Niro-gewijs: “Are you talking to me? Are you talking to me?”. Let’s do this! De poging begint: laat ik je dit zeggen… een vrouw IN skinny jeans is sexy. Vrouwen die dat Onding voor hun lover aan- of uittrekken… niet.zo.sexy. Moet ik onthouden voor de toekomst. Dus half struikelend, hupsend en vloekend komt daar het verlossende moment: het rotding is uit! High van vreugde trek ik snel-snel weer mijn eigen – losse – jeans aan om vreselijk oncharmant met paarse kop (the Smurfs ain’t got nothing on me!) en nog nahijgend aan de kassa te staan. Niet deze keer. Nee, ik heb bijgeleerd. Ik grabbel twee maten mee en pas ze lekker thuis. Daar is alleen nog de kat getuige van mijn skinnygewriemel, en ach, dat beestje vergeeft mij ongeveer alles. Ook: Ik ben er zeker van dat ik niet in de “Funny paskamer-home video’s van de securitymensen terecht kom, die volgens mijn skinnyparanoïde geest zeker bestaat. Nu kan ik tenminste ongegeneerd en in goed licht naar ‘la booty’ kijken, zonder me opgejaagd te voelen. Want ja, ik kijk écht of mijn ‘gat niet te dik is in deze broek’. En best lang. “Mevrouw? U heeft twee verschillende maten bij”. “Jazeker”, zeg ik iets te vrolijk en iets te luid en grijns mijn grootste – niet paars aangelopen – grijns aan de kassa. “I really don’t like your skinny jeans, so take them off for me” 😉

14 Comments
 1. I know exactly what you mean!! Vooral die laatste twee gekke sprongetjes die je op het einde moet maken vooraleer hij écht over je heupen is gehesen zodat je hem dicht kan proberen snoeren met je adem ingehouden…
  En uitdoen de eerste keren is horrible! Na een dagje dragen zit hij al wat losser maar als hij dan weer net gewassen is begint het gevecht alweer. Damn you skinney jeans mode 😀
  Ik moet zeggen dat mijn levis curve id skinny beduidend liever is dan andere btw…

 2. I know exactly what you mean!! Vooral die laatste twee gekke sprongetjes die je op het einde moet maken vooraleer hij écht over je heupen is gehesen zodat je hem dicht kan proberen snoeren met je adem ingehouden…
  En uitdoen de eerste keren is horrible! Na een dagje dragen zit hij al wat losser maar als hij dan weer net gewassen is begint het gevecht alweer. Damn you skinney jeans mode 😀
  Ik moet zeggen dat mijn levis curve id skinny beduidend liever is dan andere btw…

 3. leuk geschreven 😀

  vragen/zeggen ze dat echt dat je verschillende maten mee heb. apart want wie zegt dat alles wat je koopt voor jezelf is?

  veel plezier met je skinny jeans 😀

 4. leuk geschreven 😀

  vragen/zeggen ze dat echt dat je verschillende maten mee heb. apart want wie zegt dat alles wat je koopt voor jezelf is?

  veel plezier met je skinny jeans 😀

 5. Grappig en herkenbaar!
  Vond het wel vermoeiend lezen af en toe. De grappigheden volgen elkaar dan niet op maar de woorden struikelen bijna over elkaar. Dat is jammer omdat ik soms lekker in het gestuntel van de paskamer word meegenomen en dan verdwijnt bij mij het gevoel als ik over de opeenvolging van woorden moet nadenken.

  Schrap hier en daar wat en het loopt veel lekkerder- vind ik. Maar heb wel een glimlach op mijn gezicht 🙂
  #realeren

 6. Grappig en herkenbaar!
  Vond het wel vermoeiend lezen af en toe. De grappigheden volgen elkaar dan niet op maar de woorden struikelen bijna over elkaar. Dat is jammer omdat ik soms lekker in het gestuntel van de paskamer word meegenomen en dan verdwijnt bij mij het gevoel als ik over de opeenvolging van woorden moet nadenken.

  Schrap hier en daar wat en het loopt veel lekkerder- vind ik. Maar heb wel een glimlach op mijn gezicht 🙂
  #realeren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

glamourista-logo-2015

Instagram
Read previous post:
opi-rode-nagellak-swatch-paint-my-mojitoes-red
O.P.I Paint my moji-toes red swatch

Ik ben gek op de nagellak van OPI: de nagellak komt in een enorme variatie aan kleuren en de nagellak...

Close